2018-2019 NBA Şampiyonu Toronto Raptors

1130

Büyük zaferler için büyük fedakarlıklar gerekir. Sene başında LeBron James’in Lakers’a geçmesiyle Doğu Konferansında biraz da iddiası olan her takım, şampiyonluk için daha keskin hamleler yapmaya başladı. Toronto Raptors da sezona, yıllardır hedeflediği şampiyonluk için takımın simgesi haline gelen DeMar DeRozan’dan vazgeçerek başladı. Yıllardır normal sezon takımı olarak anılmaktan ve play-off’lardan öte gidememekten taraftar da organizasyon da sıkılmıştı. İstenilen şey kesinlikle şampiyonluktu ve gerçek anlamda bir Winner’a ihtiyaç vardı. Bu noktada çoğu kişiye göre alınmaması gereken bir risk olan Kawhi Leonard’a gittiler. Hem bir sezon boyunca neredeyse basketbol oynamamıştı hem de sözleşmesinin son senesindeydi. Ama bu sabah itibarıyla Toronto Raptors’a tarihinde ilk şampiyonluğu kazandıran adam “alınmaması gereken risk” olan Kawhi Leonard oldu. Finale kadar takımını adeta sırtında taşıyan Leonard, Finallerde de baş roldeydi ve Finaller MVP’si ödülünün de sahibi oldu. Ayrıca tarihte bu ödülü iki farklı takım ile kazanan 3. oyuncu oldu, iki farklı konferansta kazanan tek oyuncu olarak ise tarihe geçti.

Raptors organizasyonun bir senede geldiği nokta gerçekten takdir edilesi. Sezon öncesinde koçları Dwayne Casey ile yollarını ayırıp yardımcı koç Nick Nurse ile yoluna devam etme kararı almıştı. Ardından Kawhi ve Green’i takıma kattılar. Takas döneminin sonuna doğru ise Marc Gasol’u Jonas Valanciunas karşılığında takıma kattılar. Bu değişikliklerin dışında Siakam’ın inanılmaz gelişimi, Lowry’nin üzerindeki yük azalınca daha aklı başında oynaması, Ibaka ve VanVleet’in hücum ve savunmada gerektiği yerde verdiği katkılar… Tam bir takım oldular diyebiliriz. Yolun sonuna yaklaştıkça takımın enerjisi, taraftarın şampiyonluğa olan inancı en üst seviyeye çıkmıştı. Geçen sezonu bitirdikleri psikolojik durumu düşününce bu yükseliş daha anlamlı geliyor.

Golden State Warriors cephesinden bakarsak 5. kez üst üste çıktıkları Finallerde 4. şampiyonluklarına sakatlıklar engel oldu diyebiliriz. Sene başından itibaren şampiyonluğun mutlak favorisi onlardı. Kevin Durant tüm seride 12 dakika süre alabildi, o maçta da aşil tendonu koptu. Klay Thompson, Kevin Looney ve Andre Iguodala sürekli sakatlıklarla mücadele ettiler. Stephen Curry Houston serisinden itibaren muhteşem bir karakter sergiledi ancak onun da yorgunluğu iyiden iyiye hissediliyordu. Golden State’in hakkını, sahaya koyduğu karakteri sonuna kadar teslim ediyoruz ancak günün sonunda kazanan taraf konuşulur. Toronto Raptors’ın elde ettiği başarıyı gölgede bırakmamak gerekir. Sonuna kadar hak ettikleri bir şampiyonluk kazandılar.

Finalin ardından yaz ayları da her iki takım için hiç de sakin geçmeyecek. Toronto için sözleşmesi bitecek olan Kawhi Leonard hala bir bilmece, şehre şampiyonluk getiren adamı takımda tutmak için elinden geleni yapacaklar. Golden State cephesinde ise işler biraz daha karışık. Kevin Durant önümüzdeki sezonu muhtemelen tamamen kaçıracak. Kevin Durant ve Klay Thompson’ın sözleşmeleri bu yaz sona eriyor. İki oyuncu da maksimum kontrat istediği taktirde ikili arasında bir seçim yapmak zorunda kalabilirler. Demarcus Cousins ile tekrar anlaşacaklar mı bilinmiyor. 5 All-starlı efsane takımdan seneye kontrotları devam eden sadece Curry ve Green var. “Süper takım” muhtemelen bu yaz dağılacak. Kawhi Leonard da pençe lakabının yanında süper takım katili olarak da anılabilir böyle bir durumda.(2014 yılında San Antonio ile kazandığı şampiyonluk sonrası Efsane Miami takımı dağılmıştı).

2018-2019 ŞAMPİYONU TORONTO RAPTORS'U TEBRİK EDİYORUZ!

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz