2016-17 Boston Celtics Değerlendirmesi

924
2016-17 Boston Celtics Değerlendirmesi
2016-17 Boston Celtics Değerlendirmesi

Facebook’taki NBA/F1/Futbol/Tenis Grubunda Rıdvan Kutlu’nun Boston Celtics 2016-2017 değerlendirme yazısını kendisinin de onayı ile aynen yayınlıyoruz.

Boston Celtics 2017
Boston Celtics 2017

Boston Celticsli Avery Bradley, NBA’de geçen sezon savunmadaki hareketliliği, hücumdaki hareketliliğinden daha fazla olan tek oyuncuydu. Bu sezona ise tam tahmin ettiğim gibi başladı. Hücumda daha etkili, oyun içinde daha çeşitli katkılar vermeye başlamış durumda; savunmada da aynı şekilde dirençli oyunuyla tam bir baş belası olacak bu sezon rakiplerine.

Isaiah Thomas geçen sezon harika işler çıkardı. Halen de saygı duyulacak işler yapıyor fakat kendisiyle ilgili “şampiyon takımın guardı olamaz” düşüncem değişmedi. Bu sezona daha da kötü şut tercihleriyle başladı. En büyük ofansif zenginliğimiz olduğu için bu seviyede devam etmesi bizi sıkıntıya sokabilir.

Takım olarak savunma ritmimiz geçen yıla oranla oldukça aşağılarda ama bu konuda aceleci eleştiri yapmamak lazım. Oynadığımız 5 maçta da tam kadro olamadık. Yaptığımız topa savunmanın baş mimarları AB, Smart ve Crowder’in sağlıklı bir şekilde bir arada oynamaya başlamasıyla daha doğru tahliller yapabiliriz. Şu an itibarıyla offensive rating’de 2. sıradayız; defensive rating’de ise 28. sıradayız.

Horford ofansif anlamda istediklerimizi verebilecek duruma kısa sürede gelecek gibi fakat savunmada caydırıcı olmanın yanı sıra ribaund konusunda yaralarımızı saracak gibi durmuyor. Jaylen Brown ise bir çaylağa oranla inanilmaz diri bir vücuda sahip. Oyun konsantrasyonu çok iyi seviyede ve korkusuz bir yapısı var. ‘Jaesus’ Crowder’in arkasında kalması şimdilik tek handikapımız.

Rıdvan Kutlu

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz