2021 NBA All-Star Oylaması Nasıl Yapılıyor

13405
2020 NBA All-Star Oylaması Nasıl Yapılıyor

2021 NBA All-Star oylaması 28 Ocak Perşembe günü Türkiye saati ile 20.00’de başlıyor. NBA All-Star oylaması, 17 Şubat 2021 TSİ 07.59’a kadar devam edecek.

Bu yazımızda NBA All-Star seçimi için oy kullanabileceğiniz tüm yolları detaylı olarak anlatacağız ve tabii ki Türk oyuncularımıza da oy vermenizi rica edeceğiz. Oylarınızı aşağıdaki yolları kullanarak verebilirsiniz.

All-Star Oylamasına Katılabileceğimiz Tüm Yollar

Önce NBA All-Star Oylaması için tüm yolları anlatalım, sonra oylamanın nasıl yapılacağını ve sonuçlanacağını da anlatacağız.

Çift Sayılacak Günler

Özel olarak belirlenen 5 gün boyunca kullanacağınız oylar 2 kez (çift) sayılacak. Çift günler, Amerika doğu saatine göre belirlendiği için Türkiye saatlerine göre uyarladık. Oyların çift sayılacağı günler ve saat aralıkları aşağıdaki gibidir.

  • * 30 Ocak 08:00 – 31 Ocak 07:59
  • * 2 Şubat 08:00 – 3 Şubat 07:59
  • * 4 Şubat 08:00 – 5 Şubat 07:59
  • * 13 Şubat 08:00 – 14 Şubat 07:59
  • * 16 Şubat 08:00 – 17 Şubat 07:59

1. NBA Resmi Sitesi

NBA.com sitesindeki NBA.com/vote veya vote.nba.com adreslerinden oylarınızı verebilirsiniz. Günde sadece 1 kez 10 oyuncu için oy kullabilirsiniz. Amerika doğu saatine göre takvim günü baz alındığını için, TSİ 08:00 – 07:59 arası 1 gün olarak değerlendirilecek. Her konferanstan 2 guard ve 3 frontcourt oyuncu için oy kullanabilirsiniz. Dilerseniz oyuncuları alfabetik olarak veya sayı, ribaund, asist, fantezi puanlarına göre sıralayabilirsiniz.

Yukarıda belirttiğimiz günlerde kullandığınız oylar çift sayılacak.

Oy kullanmak için NBA.com/vote adresine link verdik, tıklayabilirsiniz.

2. NBA Resmi Uygulaması

Android ve iOS platformlarında bulunan NBA’in resmi uygulaması üzerinden de oy kullanabilirsiniz. Uygulamayı indirin ve yine web sitesinde olduğu gibi 2 takım için 5’er oyuncu seçerek günde 1 kez 10 farklı oyuncu için oy kullanabilirsiniz. Uygulama üzerinden vereceğiniz oylar da özel olarak belirlenen 5 gün boyunca çift sayılacak.

3. Twitter

Bu sene Twitter üzerinden de NBA All-Star seçimleri için oy kullanılabilecek. Tweet’ler, RT’ler veya yanıt tweet’leri oyuncunun adını ve soyadını hashtag olarak barındırıyorsan 1 oy olarak sayılacak. Her tweet’te sadece 1 oyuncu için oy kullanabilirsiniz ve yine 1 günde toplam 10 oyuncu için oy verebilirsiniz. Hashtag’de Türkçe karakter kullanmamanız lazım.

Örnek:

#CediOsman

#FurkanKorkmaz

Hatta işinizi daha da kolaylaştıralım. Aşağıdaki 2 tweet’i RT’leyerek oy vermiş olursunuz.

Cedi Osman’a oy vermek için:

Furkan Korkmaz’a oy vermek için:

NBA All-Star 2020 Oylaması Nasıl Sonuçlanıyor

Bildiğiniz gibi 2018 NBA All-Star oylamasında büyük bir değişiklik olmuştu. All-Star maçında Batı ve Doğu takımları olmuyor artık. Yine 2 takım olacak ama oyuncular konferanslarına göre ayrılmayacak. Sadece en çok oyu alan oyuncular için konferans ayrımı olacak. Her 2 konferanstan da en çok oyu alan oyuncular kaptan seçilmiş olacak. Bu 2 kaptan, önce ilk 5 başlayacak 10 oyuncu arasından sırayla birer birer oyuncu seçerek ilk 5’leri belirleyecek ve daha sonra 14 yedek oyuncu içinden yine sırayla 7’şer oyuncu daha seçecek. Bir başka deyişle Batı Konferansı’nda oynayan LeBron James ile Batı Konferansı’nda oynayan Russell Westbrook aynı takımda olabilecek; aynı şekilde Giannis ile Joel Embiid de aynı takımda olabilecekler.

NBA All-Star Oylaması Nasıl Hesaplanıyor

All-Star oylamasında taraftar oylarının etkisi %50, medya mensuplarının etkisi %25 ve oyuncuların etkisi de %25 olacak. Bir başka deyişle taraftar oylaması, medya ve oyuncu oylamasına göre 2 kat daha etkili olacak. Oyuncuların kendileri için de oy verebileceğini belirtelim.

Oylama bittikten sonra oyuncular konferanslarına göre ve gard/frontcourt kategorisine göre sıralanacak. Bu sıralama taraftar, medya ve oyuncu kategorilerine göre ayrı ayrı yapılacak ve oyuncuların sıralamalarının ortalaması alınacak. Sonuç sıralamasında eşitlik olursa taraftar oylamasında daha çok oy alan oyuncu üst sırada yer alacak. Aşağıdaki LeBron ve Durant örneğindeki gibi.

Örnek ile daha detaylı açıklayalım. Mesala aşağıdaki tabloda tüm oyuncuların gard kategorisinde olduğunu ve oylar sonucu şu sıralamalarda bulunduüunu var sayalım

Sonuç = [(Taraftar Sırası x 2) + (Medya Sırası) + (Oyuncu Sırası)] / 4

Cedi Osman’ın sıralama sonucunu hesaplayalım.

[(1 x 2) + (11) + (51)] / 4 = (2 + 11 + 51) / 4 = 64/4 = 16

Tek tek tüm oyuncular bu şekilde hesaplandıktan sonra son sıralama oluşuyor. Bu oy sıralamalarına göre Cedi Osman 11 ve Furkan Korkmaz da 12. sırada yer alacak.


NBA All-Star Oylaması Hesaplama

NBA All-Star Seçimi Nasıl Yapılıyor başlığında oylama oranlarını tablolarla daha detaylı olarak anlamıştık.

Ara Sonuçların ve Nihai Sonuçların Açıklanması

NBA All-Star oylaması, 17 Şubat 2021 TSİ 07.59’a kadar devam edecek. İki kez ara sonuç açıklanacak; ilk ara sonuç 4 Şubat 2021 tarihinde, ikinci ara sonuç ise 11 Şubat 2021 tarihinde açıklanacak. 18 Şubat 2021 tarihinde ise kaptanların ve ilk 5 oyuncularının kimler olduğu açıklanacak. NBA All-Star yedekleri ise NBA koçları tarafından seçilecek ve 23 Şubat’ta açıklanacak.

2020 All-Star maçının 8 Mart Pazartesi (Pazar gecesi) TSİ 04.00’te oynanacak.

Yukarıda belirttiğimiz her bir platformda her oyuncumuz için birer kez oy verebilirsiniz. Bugün 2 oy Cedi Osman’a ve 2 oy da Furkan Korkmaz’a verebiliriz.

Turgay Doğan

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz