2019-2020 Sezonu LeBron James’in Son Şansı mı?

2361
2019-2020 Sezonu LeBron James’in Son Şansı mı?

2019-2020 sezonu LeBron James’in kariyerinin en önemli dönemeçlerinden birisi, hatta en önemlisi olabilir. Neden mi? Şöyle ki LeBron James’in Los Angeles Lakers ile imzaladığı 4 yıllık sözleşmenin 3 yılı kaldı. “King” lakaplı Bron 35 yaşında. ‘Yaş 35, yolun yarısı eder’ , standart bir basketbol kariyerinin ise sonu.. Söz konusu isim LeBron James gibi insan üstü bir varlık olunca yolun sonu diyemesek de Kral’ın da hanımı çocukları alıp bağ evine yerleşeceği emeklilik günleri pek de uzak değil.

Lakers ile olan kontratının James’in son kontratı olduğunu düşünürsek, bu sezon için de son şansı olduğunu iddia edebiliriz. Zira işlerin kötü gittiği bir senaryoda LeBron James kariyerinin son yıllarını şampiyonluk hedefinden uzak, sadece all-time istatistiklerinde daha yüksek sıralara gelmek için geçirebilir.

Bron’un amacı görkemli kariyerini en iyi şekilde sonlandırmak ise, ki muhtemelen öyledir; bu sezon Anthony Davis ile birlikte Lakers’ı şampiyonluğun gerçekçi bir adayı haline getirmesi şart. LeBron ve Davis’in şimdiye kadar göründüğü kadarıyla çok iyi bir arkadaşlıkları var ancak olası bir anlaşmazlık ve Davis’in Lakers’la sözleşme yenilememesi durumunda LeBron James kariyerinin son yıllarına havlu atacak demektir.

Davis’in 1 yıllık kontratı için takımın geleceğini gözden çıkaran LeBron ve Lakers, AD’yi kaybetmesi durumunda dükkanı kapatabilir. 36 yaşındaki LeBron James’ten başka değerli bir parça kalmayacak takıma ve 2020 free agent listesine baktığımızda da durum pek iç açıcı değil.

Geçtiğimiz yaz NBA tarihi için ekstrem bir serbest oyuncu dönemi olsa da, 2020 yazını 2019 yazı ile kıyasladığımızda yanında draft seçimi gibi kalıyor. Lakers’ın geçtiğimiz yaz LeBron ve Davis’in yanına o havuzdan 3. Süper yıldızı ekleyemeyip Danny Green, Avery Bradley, Quinn Cook gibi oyunculara kaldığını gördük.. Bunları düşününce Lakers yönetimi ve King’ “Davis gitse bile önümüzdeki serbest oyuncu döneminde gerekli eklemeleri yaparız” gibi bir düşünceye kapılırlarsa işleri yaş…

Böyle bir senaryonun olduğunu düşünürsek James için zor olan taraf sadece saha içerisinde olmayacaktır. LeBron James artık bir basketbolcudan fazlası. Bazen koç bazen yönetici.. Saha içerisinde ve dışında her yerde etkin bir role sahip. Önceki sezon takımın geleceği olacağı düşünülen çekirdeği Pelicans’a gönderip AD’yi takıma katan James 26 yaşındaki süper yıldızı takımda tutamadığı taktirde medya üzerine belki de daha önce hiç gelmediği kadar gelecektir.

Geldiği günden itibaren Los Angeles şehrinin sevgisini kazanmakta zorluk çeken LeBron sürekli ‘Sen Kobe değilsin’ , ‘Bu şehir senin değil’ gibi söylemlere maruz kaldı. Önümüzdeki sezon Lakers yönetimi ve LeBron’un planladığı gibi gitmezse henüz yıldızlarının tam olarak barışmadığı Lakers taraftarı ile de ipler tamamen kopabilir.

Tüm bunlar düşünülünce 2019-2020 sezonu LeBron James için adeta bir ‘Game 7’ a dönüşüyor. Her şeye rağmen 7. Maçlarda LeBron’un içindeki canavarı ortaya çıkardığını biliyoruz. 13 sene sonra playoff’ları kaçıran King, ilk defa bu kadar dinlenebileceği bir yaz geçirdi. Taco Tuesday’lari ile antrenmanları ile yazı maksimum verimle geçiren James mental ve fiziksel olarak çok iyi durumda görünüyor. Genelde All-Star arasına doğru ritim bulan oyuncu sezona hiç görmediğimiz kadar hızlı bir giriş yapabilir.

LeBron James 16 sezondur bu ligde ve yaklaşık 10 senedir de tam olarak zirvesinde. Sayısız başarısı ile şimdiden Michael Jordan ile gelmiş geçmiş en iyi iki basketbolcudan biri olarak gösteriliyor. Bu sezon insanların geçtiğimiz sene unuttuğu gerçek LeBron’u göstermek için ayrı bir motivasyonla sahada olacak. Tüm bu ihtimalleri düşünmüş olacaktır. Son senelerini Los Angeles şehrinde basketbolculuğundan çok iş adamı kimliğiyle geçirmek isteyeceğini hiç sanmıyorum.

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz