2018 Ara Dönemindeki Tüm NBA Takasları

15826
2018 Ara Dönemindeki Tüm NBA Takasları
2018 Ara Dönemindeki Tüm NBA Takasları

NBA Takaslarını bugün 23.00 itibarıyla tamamlandı. NBA’deki tüm takasları aşağıda görebilirsiniz. Daha kolay takip edilmesi için takım takım yazdık.

Cleveland Cavaliers

Gidenler: Gelenler:
Isaiah Thomas Rodney Hood
Jae Crowder Jordan Clarkson
Dwyane Wade Larry Nance Jr.
Derrick Rose George Hill
Channing Frye
Iman Shumpert

NBA’de takas gününün sonuna gelinirken Doğu konferansı ekiplerinden Cleveland Cavaliers bombayı son günde patlattı. Cleveland Cavaliers ekibi şok edici takaslarını birkaç içinde gerçekleştirmeyi başardı ve basına duyurdu. ESPN muhabiri Adrian Wojnarowski tarafından duyurulan takasların ardı ardı kesilmedi ve gündem adeta alev aldı. İşte Cleveland Cavaliers’ın yaptığı takaslar;

Boston Celtics’ten Cleveland Cavaliers’a Kyrie Irving karşılığında takas olan Isaiah Thomas, yaşadığı sakatlıktan ve takıma uyum sağlamamasından dolayı gönderilmesi bekleniyordu ve o olay bugün oldu. Cleveland Cavaliers forması giyen Isaiah Thomas, takım arkadaşı Channig Frye ve birinci tur draft hakkıyla birlikte Los Angeles Lakers‘ın yolunu tuttu. Los Angeles Lakers’ta ise Larry Nance Jr. ve Jordan Clarkson, Cleveland Cavaliers‘ın yolunu tuttu. Cleveland Cavaliers, yaptığı bu takasla birlikte Brooklyn Nets’ten gelen birinci tur draft hakkını bırakmadı. Los Angeles Lakers ise 2018 serbest oyuncu döneminde bütçesinde önemli bir boşluk yarattı.

Bu sezon Cleveland Cavaliers forması giyen Isaiah Thomas 14.7 PTS, 2.1 TRB, 4.5 AST; Channig Frye 4.8 PTS, 2.5 TRB, 0.6 AST ortalamaları ile oynarken, Los Angeles Lakers forması giyen Larry Nance Jr. 8.6 PTS, 6.8 TRB, 1.4 AST; Jordan Clarkson 14.5 PTS, 3.0 TRB, 3.3 AST ortalamaları ile oynadı.

Los Angeles Lakers’ın planına uygun hareket etti

Larry Nance Jr. gibi bir oyuncusunu kaybetmiş olsa da Los Angeles Lakers, planına uygun hareket etti diyebiliriz. Lakers yöneticilerinin tam olarak istediği şey oldu. Jordan Clarkson’ın kontratını boşa çıkaran Lakers, bu yaz 2 maksimun kontrat önerebilecek. Bildiğiniz gibi herkes Lakers’ın LeBron James’i ve Paul George’u almak istediğini konuşuyor. Acaba Cavs, bugün yaptığı NBA takasları ile Lakers’a bu konuda yardımcı mı oldu, bunu yazın göreceğiz.

Cleveland Cavaliers, Utah Jazz ve Sacrameto Kings arasında geçen üçlü takas sonucu Cavaliers istediklerini almayı başardı. ESPN muhabiri Adrian Wojnarowski’nin haberine göre Cleveland Cavaliers gerçekleşen bu üçlü takas sonucu kadrosuna Utah Jazz‘den Rodney Hood‘u katarken, Sacramento Kings‘ten ise George Hill‘i kadrosuna kattı. Sacramento Kings ise bu takas sonucu kadrosuna Cleveland Cavaliers’tan Iman Shumpert‘ı takıma katarken, Utah Jazz‘den ise Joe Johnson‘ı renklerine bağladı. Utah Jazz ise bu takas sonucu Cleveland Cavaliers’tan Jae Crowder ve Derrick Rose‘u renklerine bağladı.

Bu sezon Cleveland Cavaliers forması giyen Jae Crowder 8.6 PTS, 3.3 TRB, 1.1 AST; Derrick Rose 9.8 PTS, 1.8 TRB, 1.6 AST; Iman Shumpert 4.4 PTS, 2.9 TRB, 1.2 AST ortalamaları ile oynadı. Utah Jazz forması giyen Rodney Hood 16.8 PTS, 2.8 TRB, 1.7 AST; Joe Johnson 7.3 PTS, 3.3 TRB, 1.4 AST ortalamaları ile oynadı. Sacramento Kings forması giyen George Hill ise 10.3 PTS, 2.7 TRB, 2.8 AST ortalamaları ile oynadı.

Bu sezon Cleveland Cavaliers forması giyen Dwyane Wade 11.2 PTS, 3.9 AST, 3.5 AST ortalamaları ile oynadı.

Los Angeles Lakers

Gidenler : Jordan Clarkson, Larry Nance Jr

Gelenler: Isaiah Thomas, Channing Frye, 2018 birinci tur draft hakkı

Los Angeles Lakers, takas döneminin sonu gününde yaptığı hamlelerle en çok konuşulan takımlardan biri oldu. Lakers yaptığı bu takasla geleceğe yatırım yapan bir takım olduğunu gösterdi. Fakat Lakers için gelecek parlak gözüküyor. Lonzo Ball, Josh Hart, Kyle Kuzma gibi yıldız potansiyelli oyuncuları bünyesinde barındıran Lakers, her ne kadar bu sezon sakatlıklarla uğraşsa da geçen sene ligin en iyi oyun kurucularından biri olan Isaiah Thomas’ı ve kenardan gelip katkı verebilecek Channing Frye’ı kadrosuna kattı.

Bununla birlikte 2018 ilk tur draft hakkını da alan Lakers, bu hakkını da iyi kullanması durumunda müthiş potansiyelli bir takım haline gelebilir. Ayrıca Lakers’ın Larry Nance Jr ve Clarkson’ın ayrılması sonucu büyük bir maaş boşluğu da oluştu. Açılan 69 milyon dolarlık maaş boşluğu, 2018 ve 2019 yazı için de büyük olanaklar sağlıyor. Sene başından beri konuşulan LeBron James ve Paul George gibi isimlerin bu büyük maaş boşluğunda Lakers’a gelme ihtimali bu takaslar sonucunda daha da artmış gözüküyor. Bu sezon batıda konferansında 22 galibiyet 31 mağlubiyet ile 11. sırada yer alan Lakers, her ne kadar bu sezon play-off yarışında olması zor gözükse de önümüzdeki senelerde yapacağı hamleler ve sahip olduğu oyuncularla eski günlerindeki gibi tekrardan şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olabilir.

Dwyane Wade, Yeniden Miami Heat’te

Beklenmedik takas ise son anlarda gerçekleşti. ESPN muharibi Adrian Wojnarowski’nin attığı tweet’e göre bu takas Dwyane Wade’in isteğiyle gerçekleşti ve Wade iki yıl aradan sonra eski takımı Miami Heat‘in yolunu tuttu. Cleveland Cavaliers ise gerçekleşen bu takas sonucu Dwyane Wade karşılığında Miami Heat’ten fazlasıyla korumalı ikinci tur draft hakkı alacak.

Orlando Magic – Phoenix Suns

Orlando Magic, 2. tur draft hakkı karşılığında Elfrid Payton’ı Phoenix Suns‘a gönderdi. Orlando Magic, 2018 yılına ait 2. tur draft hakkı karşılığında Elfrid Payton’ı Phoenix Suns’a gönderiyor. Memphis Grizzlies’in 2018 yılındaki 2. tur draft hakkına sahip olan Phoenix Suns, Elfrid Payton için bu draft hakkını Orlando Magic’e verdi.

•​  Washington Wizards Sheldon Mac’ı Atlanta Hawks’a gönderdi Luke Babbitt Miami Heat’e giderken Okaro White Atlanta Hawks’a gitti.

•​ Detroit Pistons, Blake Griffin, Willie Reed ve Brice Johnson‘ı kadrosuna katarken, Los Angeles Clippers’a; Avery Bradley , Tobias Harris, Boban Marjanovic ve birinci ile ikinci tur draft hakkını verdi.

•​ New Orleans Pelicans, Nikola Mirotic‘i alırken, Bulls’a Tony Allen, Jameer Nelson, Ömer Aşık ve 1. tur draft hakkı verdi.

•​ Chicago Bulls Jameer Nelson‘ı, Willie Reed karşılığında Detroit Pistons’a takasladı.

•​ Brooklyn Nets, Tyler Zeller‘i Milwaukee Bucks’a gönderdi ve Rashad Vaughn‘ı aldı.

•​ New York Knicks, Willy Hernangomez‘i, Johnny O’Bryant ve 2 adet 2.tur draft hakkı karşılığında Charlotte Hornets’a gönderdi.

•​ Atlanta Hawks, Miami Heat’ten takasla kadrosuna kattığı 25 yaşındaki Birleşik Amerikalı forvet Okaro White‘ı serbest bıraktı.

•​  Dante Cunningham Brooklyn Nets’e giderken, Rashad Vaughn New Orleans Pelicans’a takaslandı.

•​  Memphis Grizzlies James Ennis‘i , Brice Johnson ve 2. tur draft hakkı karşılığında Detroit’e takasladı.

•​ Denver, Knicks ve Dallas arasında üç oyuncunun dahil olduğu bir takas gerçekleşti. Denver’da forma giyen Emmanuel Mudiay Knicks’e giderken, Dallas’ta forma giyen Devin Harris Denver Nuggets’a gitti. Knicks’te forma giyen Doug McDermott ise Dallas Mavericks’e takas oldu.

• Portland Trail Blazers Noah Vonleh‘i bir miktar para ve Milovan Rakovic‘in hakları karşılığında Chicago Bulls’a takasladı.

• Toronto Raptors Bruno Caboclo’yu, Malachi Richardson karşılığında Sacramento Kings’e takasladı.

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz