2019 Dünya Kupası Eleme Maçlarında Kimler Yok ?

1475
2019 Dünya Kupası Eleme Maçlarında Kimler Yok ?
2019 Dünya Kupası

FIBA tarafından 2019 Dünya Kupası Eleme maçlarının sezon ortasında oynatılmasına yönelik takvim değişikliği, uzunca süredir basketbol gündemini meşgul etmiş ve sporcuları da oldukça güç bir konuma soktu.

NBA’de forma giyen oyuncuların tamamı bu organizasyonda, normal lig maçları olduğu için forma giyemeyecek.

Aday kadroların açıklanmasının ardından bazı oyuncuların milli daveti geri çevirmeleri tartışmalarıda beraberinde getirdi.

Fenerbahçe Doğuş forması giyen Sinan Güler, Melih Mahmutoğlu, Bobby Dixon Egehan Arna ve Barış Hersek fiksür sıkışıklığı nedeniyle milli daveti üzülerek geri çevirdiklerini açıklamışlardı.

Zeljko Obradovic konu ile ilgili olarak; “Euroleague bir sistem kurmuş durumda. Milli takımlar da baskı uygulamaya başlayacak. Çifte standart olacak çünkü NBA oyuncularının elemelere gelmesi gerekmezken, Euroleague oyuncularının gitmesi gerekecek. Diyelim ki milli takım maçlarında sakatlandılar. Bunun için sigorta olacak mı? Oyuncu 9 ay boyunca sakatlığından dolayı oynayamazsa, kontrat bedelini kim ödeyecek?” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe gibi Euroleague’de mücadele eden Anadolu Efes’in yerlileri Doğuş Balbay ve Birkan Batuk‘un ise milli takıma gideceklerini açıklaması ile yeni bir tartışma ortaya çıktı.

Öte yandan Federasyonun, Fenerbahçeli oyunculara disiplin talimatnamesinin 37. maddesinin 1. bendine göre 6-24 maçtan men ve 75.000 ile 300.000 TL para cezalarını gündeme alacağı ifade edildi.

Diğer ülkelerde de durum oldukça karışık. Herkes FIBA’ya tepki göstermekte.

Litvanya Milli Takım Başantrenörü Jonas Kazlauskas, Euroleague’de forma giyen hiçbir oyuncusunu kadroya çağırmadığını açıkladı.

Real Madrid cephesinde de koç Pablo Laso: “Marc Gasol NBA’i bırakıp Milli Takım’a geliyorum derse iş değişir. Gelmiyorsa benim de oyuncularım için yapacak bir şeyim yok. Onları milli takıma yollamam çok zor.” ifadelerini kullandı. Euroleague maçları olmasına rağmen Milli Takım’a çağırılan Real Madridli isimler ise şu şekilde: Rudy, Doncic, Randolph, Radoncic, Taylor, Causeur, Campazzo.

Sırbistan’ın 35 kişilik aday kadrosunda EuroLeague oyuncuları da bulunuyor. Aday kadroda Fenerbahçe’de forma giyen Marko Guduric‘te yer almakta.

İtalya’da, Fenerbahçe Doğuş oyuncuları Gigi Datome ve Nicolo Melli‘nin yanı sıra sakatlığı bulunan Brose Bamberg guardı Daniel Hackett da kadroda bulunmuyor. EuroLeague’de mücadele eden ve kadroya dahil edilen Awudu Abass/Simone Fontecchio ikilisi Olimpia Milano forması giyiyor.

Yunanistan milli takımı 24 kişilik aday kadrosunu açıkladı. Aday kadroda, beklendiği gibi EuroLeague oyuncuları da yer aldı. Fenerbahçe’den Sloukas’ta kadroda.

EuroBasket Şampiyonu Slovenya’nın FIBA Dünya Kupası elemeleri için 22 kişilik Milli Takım kadrosunda EuroLeague takımlarından 6 oyuncu bulunuyor.

Takvimi ayarlayamayan FIBA yönetimi ve bu yüzden milli maçlara katılamayan Euroleague ile NBA oyuncuları oldukça zor durumda. Bakalım ilerleyen günlerde neler olacak…

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz