2017-18 NBA Takas Dönemi

3234
2017-18 NBA Takas Dönemi
2017-18 NBA Takas Dönemi

NBA’de sezonun tamamlanmasının ardından güçlü 2017 NBA draftlarının etkisiyle NBA Takasları dönemi son derece heyecanlı bir şekilde başladı. Bu yazımda son günlerde yapılan önemli NBA takaslarının değerlendirmesini yapacağım.

Nets – Lakers Takası

Brooklyn Nets, D’Angelo Russell ve Timofey Mozgov’u alırken Los Angeles Lakers’ta Brook Lopez’i kadrosuna kattı.

Gerçekleşen bu takasa Los Angeles Lakers açısından bakarsak sezon başında facia bir kontrat verdikleri ve yeterli verimi alamayacak olduğunu gördükleri için Movgov’dan kurtulmak istediler ki zaten bu yapmaları gereken ilk işti. Onun yerine de NBA’de artık değerleri sayılı olan pivotlardan Brook Lopez gibi önemli bir ismi kadrolarına kattılar. Potansiyelli bir genç yetenek olan Russell’dan da vazgeçmeleri draftta Lonzo Ball’u seçecek olmalarıydı. Zaten Brooklyn’in istediği Russell gibi genç yetenekler. Mozgov’un saçma fiyatı ise şu durumlarında idare edebilecekleri bir durum.

Celtics – 76ers Takası

1.sıra hakkı Philadelphia 76ers’a giderken 3. sıra hakkı ve gelecek yıllara ait 1. tur hakları Boston Celtics’e gitti. Celtics ek olarak Lakers’ın ’18 1. tur hakkını, o hak 2-5. sıra olmazsa ise Kings’in ’19 1. tur hakkını alacak.

Sixers’ın birkaç yıldır aradığı mevki point guarddı ve bu drafttaki en potansiyelli ismi yani Markelle Fultz’u alabilmek için Boston’la böyle bir takasa giriştiler. Boston ise dünden razı çünkü 1.sıradan seçecek bile olsalar Jayson Tatum’a göz koymuşlardı. 1. veya 3. Sıradan seçmeleri onlar için bir şeyi değiştirmeyecekti ki bu sayede gelecek yıla yeni bir yatırım daha yapmış oldular.

Bulls – Timberwolves Takası

Chicago Bulls; Zach Lavine, Kriss Dunn ve 7. sıra seçimi karşılığında Jimmy Butler’ı ve 16.sıra seçimini Minnesota Timberwolves’a gitti.

Bu takasla beraber Minnesota kadrosuna bir süperyıldız eklemiş oldu ve bir süperyıldız için de 3 tane gelecek vadeden oyuncuyu gözden çıkardılar ki bu yapılması gereken bir hamleydi. Chicago için baktığımızda da geçen seneki felaket transfer politikasından sonra bu sene de Butler’ı göndererek kötü bir tercih daha yaptıklarını düşünüyorum. Bu şekilde toparlanmaları çok zor. Dunn ve Levine potansiyeli yüksek oyuncular olsa da bu takastan karlı çıkan Timberwolves olacak gibi gözüküyor. Draft seçimleri açısından düşünürsek bu durumun da tamamen şans olduğunu önümüzde bulunan örnekle anlayabiliriz. Örnek şu ki; 2011 yılında 30. Sıradan draft edilen kişi, uğrunu üç tane genç yıldız adayı verilen Jimmy Butler’ın ta kendisidir.

Güncelleme 8 Şubat 2018 23:15 | Az önce tamamlanan takas döneminin ardından 2018 Ara Dönemindeki Tüm NBA Takasları konu başlığında tüm takasları topladık. İlgili sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Ragıphan Özturan

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz