2018 Draft’ından Şimdiden Pişman Olan Takımlar

885

Günümüzde basketbolunda etki alanlarını arttıran oyuncuların yaş ortalamaları düştükçe, NBA takımlarının draft seçimlerine verdikleri önem artıyor. Geleceklerini inşa etme potansiyellerini meydana getirecek doğru aktörleri seçemeyenlerin son temsilcilerini ele alıyoruz.

Bir şeyin meşruiyetini kanıtlamak için uygulanan en etkili ve pragmatik; ancak etik açıdan bir o kadar lezzetsiz bir çözümdür mukayese. İnsanları, olayları ya da durumları içerisinde bulunan farklı koşulları göz ardı ederek gerçekleştirilen mukayeselerin varlığı ile etki alanını sürdürme iddiasını taşıyan mukayese, gelenin gideni arattığı ortamda daha da öne çıkıyor.

Sözün özü 2018 Draft’ında gelenler 2017’i aratıyor, hayat kısa ve kuşlar uçuyor.

Jayson Tatum, Donovan Mitchell, Kyle Kuzma, Josh Jackson, De’Aaron Fox, Lauri Markkanen, Dennis Smith Jr. ve daha nice günümüzdeki takımlarında oldukça etkili bir görevde bulunan, takımların gelecek odaklı planlarında doğrudan yer alma kapasitesi barındıran oyuncularını NBA sahnesine adım atmalarına vesile olan 2017 Draftlarının bir yıl sonrasında 2018 Draftları önceki yılın etkisini yapamadı.

Bu yıl seçilen “geleceğin aktörleri”, gerek izleyicilere gerekse de günümüz itibariyle takımlarına beklenen ümidi vermedi.

2018 Draft’ının söz konusu durum çerçevesindeki olağan şüphelilerini sıraladık;

1-) Deandre Ayton / Phoenix Suns

2017 NBA Draftları’nda 1 numaradan seçilen Markelle Fultz’un günümüzdeki durumunu göz önünde bulundurduğumuzda son yıllarda “1” numaradan seçilmenin yeterince fayda sağlamadığını dile getirebileceğimiz ortamda, bu senenin “1” numaraso Ayton’da ilk ayını geride bıraktığı günlerde beklentilerin oldukça uzağında kaldı.

Suns’un rekabetten uzak yapısı ve takım arkadaşlarının da organizasyonun gerektirdiği ciddiyetten uzak olması rehaveti Ayton’u ligin en kötü uzun savunmacılarından biri yapıyor.

Yaptığı “boş” double-double’ları Suns’un bol mağlubiyetleri arasında kaybolurken, Ayton kolejde gösterdiklerinin bir fragman olarak kalacağını vurguluyor gibi.

2-) Marvin Bagley III / Sacramento Kings

Beklentilerle doğru orantılı olarak arzu edilen performansı henüz gösteremeyen oyuncular arasında yer alan Marvin Bagley, yeterli süre alamadığı eleştirileri altında kendisine verilen görece “doğal çaylak” süreleri sonucunda Sacramento’nun bu yılki yükselişinde kendisinin büyük bir payı olmayacağını gün be gün ortaya koyuyor.

Pozisyon bazlı oyun kurgusunu neredeyse sonlandırmış bir izlenim veren NBA düzeninde kendisine bir kimlik arayışında olan bu gencin Sacramento yapısında büyük bir şansa ihtiyacı olacak.

3-) Collin Sexton / Cleveland Cavaliers

Sexton, anlamsız denediği orta mesafe şutları, gereğinde az aldığı sorumlulukları veyahut alametifarikası deliciliği yeterince kullanmaması gibi eleştiriler beraberinde takımına paralel olarak vasat seviyede performansını sürdürüyor.

Maç yaptığı her gece feleğin çemberinden geçme çabasında olan Cleveland ve takım geleceğinin olası aktörünün, meşhur reklamdaki ifadeye benzer olarak “daha çok çalışması lazım, çokkk”.

4-) Kevin Knox / New York Knicks

Ne çok iyi, ne de çok kötü. Ne sakat, ne de tam sağlıklı. Ne beklentileri karşılıyor, ne de vasat kalıyor. Garden gediklilerinin her gece meraklı gözlerle izlediği bu genç adam, Knicks’in karakteristiğinden farklı olmayacak şekilde gelecek şüphelerinin tereddütsüz süregelmesine katkıda bulunuyor.

Frank Ntikilina ile birlikte New York’un geleceğini inşa etme misyonunu sürdürme eğiliminde olmaları için yapılan yorumlar ve analizler gelecek sezon gerçekleşecek olası yıldız transferi ve Unicorn’un geri dönüşü öncesinde kendilerinin bir hareketlenme yaratmaları için fazla zamanları oldukları söylenemez.

5-) Zhaire Smith / Philadelphia 76ers

Philadelphia’yı son yılların Draftlarının hem kazananı, hem kaybedeni, hem de ne kazananı, ne kaybedeni olarak nitelemek, mevcut karışıklığı ifade etmek adına oldukça manidar olacaktır.

Philly’nin genç sakatlar kervanına son olarak Fultz’un da doktor raporu onayıyla katılmasının ardından gözler ister istemez kadrodaki diğer potansiyelleri taramaya kayıyor.

Landry Shamet, Furkan Korkmaz, T.J. McConnell katkılarının Zhaire Smith’i oldukça gölgelediği düşünüldüğünde çanların kendisi için çaldığını söylemek hatalı olmayacaktır.

Bonus / Yüzü Gülenler: Draft’tan şu güne dek beklediklerini alanları ifade etmek üzere; Luka Doncic / Dallas Mavericks, Jaren Jackson / Memphis Grizzlies, Shai Gilgeous-Alexander / Los Angeles Clippers, Josh Okogie / Minnesota Timberwolves,

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz