2017 NBA Draftlarına Katılacak En İyi Oyuncular

717
2017 NBA Draftlarına Katılacak En İyi Oyuncular
2017 NBA Draftlarına Katılacak En İyi Oyuncular

2017 draftı beklenildiği üzere büyük bir heyecanla bekleniyor Avrupadan genç yıldızların da katılacağı aynı zamanda NCAA’de Washington’da oynayan Markelle Fultz ve babaları sayesinde ayrıca atış stili ile gündeme gelen UCLA oyuncusu Lanzo Ball’un da katılacağı müthiş draft olacağa benziyor.

2012 sezonunun sonunda yaptığı takasla Kevin Garnett ve Paul Pierce gibi yıldız isimleri Boston Celtics’ten kadrosuna katan Brooklyn Nets 2014, 2016 ve 2017 draft haklarını Boston Celtics’e vermişti. Bu sene Doğu Konferansı’nda son sırada bulunan ve 1. sıradan draft etmesi beklenen Brooklyn Nets malesef bu hakkını kullanamayacak onun yerine rüzgarı arkasına alan ve Brad Stevens ve Isaiah Thomas önderliğinde Doğu Konferansı liderliğine oynayan ve bu sezon beklentilerin çok üstüne çıkıp taraftarlarının konferans finali beklediği Boston Celtics kullanacak (%25 ihtimalle). Sitemizde daha önce “NBA Draft Çekilişi Sistemi ve Sıralama Oranları” sayfasında NBA Draft sistemini, draft çekilişini ve draft çekilişinin oranlarını açıklanmıştı. Bu Boston Celtics için mükemmel bir fırsat diyebiliriz Celtics’in ilk sıradan Markelle Fultz’u şeçmesi bekleniyor.

2. sıradan şu anda Batı Konferansı sonuncusu Phoenix Suns bekleniyor. Devin Booker ardından bu draftta PG pozisyonunda oynayan Lonzo Ball’u kadrosuna katması beklenen Phoenix Suns gelecek yıllar için mükemmel bir kadro oluşturuyor.

3. sıradan ise Los Angeles Lakers’ın draft etmesi bekleniyor; onların ise SF pozisyonuna Josh Jackson’ı seçmesi bekleniyor.

İstatiksel olarak ilk 3 sıradan draft edilmesi tahmin edilen oyunculara baktığımızda

1. Markelle Fultz

Maç başına 23.2 Sayı 5.7 Ribaund 5.9 Asist

2. Lanzo Ball

Maç başına 14.6 sayı 6.0 Ribaund 7.6 Asist

3. Josh Jackson

Maç başına 16.3 Sayı 7.4 Ribaund 3.0 Asist
İle oynuyorlar.

Hiçbiri hafife alınmayacak istatistikler ama gidecekleri yer NBA, yani NCAA ile arasında çok fark var ve her NBA takipçisinin en merak ettiği soru acaba NBA’de tutunabilecekler mi?

Şimdi sıra geldi bu sene NBA’e Avrupa’dan gitmesi beklenen isimlere.

Kostja Mushidi

1998 doğumlu Alman oyuncu Kostja Mushidi, listede yer alan oyuncular arasında. Gençler Avrupa Şampiyonası’nda da Almanya forması giyen forvet oyuncusu, bu sezon ABA League’de çıktığı 24 maçta 9.3 sayı, 2.7 ribaund, 1.6 asist ortalamaları yakaladı. Ayrıca Şampiyonlar Ligi’ndeki ortalamaları da 9.1 sayı ve 2.7 ribaund. Almanya’nın hedef jenerasyonlarından olan 1998’in en net potansiyellerinden biri Kostja Mushidi. Bu sezon itibariyle de 2017 BBA Draftlarına katılacağını açıkladı

Alpha Kaba

Fransız oyuncu olan Alpha Kaba ile devam edelim. DraftExpress’in 2017 Mock Draftlistesinde 52. sırada yer alan Alpha Kaba, 1996 doğumlu bir uzun forvet. 2.08 boyundaki Fransız oyuncunun kulaç uzunluğu tam 2.27! Bu yıl da Mega Leks forması ile iyi işler çıkarttı. Adriyatik Ligi’nde çıktığı 25 maçta 10.9 sayı ve 7.5 ribaund ortalamaları yakalayan genç Fransız, Şampiyonlar Ligi’nde de 10.7 sayı ve 9.8 ribaund ortalamaları ile

Borisa Simanic

Kızılyıldız forması giyen 1998 doğumlu Borisa Simanic, kendi jenerasyonunun en saf yeteneklerinden. Kızılyıldız’da oynuyor ve geçtiğimiz Aralık ayında Samsun’da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası’nda da yer aldı. Çok iyi bir prospect olarak lanse edilen Simanic, NBA Draft 2017’ye katılma kararı aldı.

Oğuz Çılkın

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz