2017 MVP Ödülü

1116
2017 MVP
2017 MVP

82 maçlık normal sezon periyodunu geride bırakırken belki de en çok tartışılan konulardan biri haline geldi. MVP kim olmalı? Sezon geneline baktığımızda geçen sezonlara nazaran bu sezonda öne çıkan çok sayıda isim saymamız mümkün. Bunlardan en göze çarpanları Kawhi Lenoard, Lebron James, Isaiah Thomas; sezonun son bölümünü kaçırmasına rağmen Kevin Durant, Stephen Curry, John Wall, hatta Giannis Antetokounmpo’yu bile dahil edebiliriz. Ama bu süper performansların önünde geçen öylesine büyük 2 performans var ki gerçekten akılalmaz bir durum.

Russell Westbrook ve James Harden.

Öncelikle MVP ödülü kime gidere gitsin diğerine yazık olacağı kesin. Şu iki manyağa bir göz atalım.

Russell Westbrook: Geçen sezonun bitiminde Durant’in takımdan ayrılışından sonra Westbrook kendini aldatılmış, terkedilmiş hissine kapılıp adeta volkan patlaması yaşayan yanardağ gibi alev almış şekilde müthiş bir hırsa bürünüp oynamaya başladı ki onun için sezonun hikayesi böylece başlamış oldu. OKC de artık ipleri tamamen Westbrook’un eline bırakmış vaziyette, onun neler yapacağını izleyerek sezonu geçirdiler. Bu durum takım arkadaşları için de çok zordu, kendisi için de. Ama sezonun hiçbir bölümünde hırsından oyunundan ödün vermeden, her maçın her saniyesinde mükemmel bir eforla 31.9 sayı, 10.7 ribaund, 10.4 asist ortalamalarıyla ligi hem sayı kralı olarak hem de triple-double ortalamasıyla tamamlamış oldu ki, bu gerçekten saçmalık. Bu performansla Westbrook, takımını 6. sırada play-off mücadelesine taşımış oldu. Ayrıca 42 trible-double yaparak NBA’de bir sezonda en çok triple-double yapan oyuncu ünvanının da sahibi olmayı başardı. Eleştirebileceğimiz bir noktası olacak olursa da; özellikle ribaund rakamlarını artırmak için bir savunma zaafı oluşturup ribaundlara odaklanıp takımın savunmasında bir açık oluşturduğunu da unutmamak lazım.

James Harden: Houston takımı geçen seneden beri devam eden kemik takımı koruyarak lige başladılar. D’Antoni ekibini çok doğru bir şekilde Harden’ın etrafında dizayn ederek kurguladı ve gayette başarılı oldular. Bu ekibin ana parçası olan Harden daha da devleşti ve takımının süperstarı olarak sezonu 29.1 sayı, 8.1 ribaund, 11.2 asist ortalamalarıyla asist kralı olarak tamamladı ve takımının sezonu hem batı hem de NBA 3.’sü olarak tamamlamasındaki en büyük etken oldu. Sonuç olarak ikisinin arasında bir kıyaslama yapmak gerçekten çok zor. Benim görüşüm, bu sezon 2 mvp’li sezon olarak tarihe geçti.

Ragıphan Özturan

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz