2016 NBA Draftları Son Yılların En İyisi mi Olacak?

517
2016 NBA Draftları Son Yılların En İyisi mi Olacak?
2016 NBA Draftları Son Yılların En İyisi mi Olacak?

Bu sene NBA Draftında yeni Lebronlar, yeni Durantler mi var? Bence son yılların en iyi NBA Draftı olacak diyebiliriz. Zaten NBA Draftları başlamadan genç isimler ün ve hayran kitlesi kazanmış durumda. Ben de oyuncuları ölçtüm biçtim kendime göre ilk 10 hazırladım ve milli oyuncumuz Furkan Korkmaz için de bir değerlendirme yaptım.

2016 NBA Draftları Hangi Gün, Saat Kaçta?

2016 NBA Draftları 24 Haziran 2016 Cuma günü (Perşembe gecesi) saat 03:00’te yapılacak. Bizim de merakla beklediğimiz ve canlı olarak izleyeceğimiz draflarda takımların seçim sırası aşağıdaki gibi olacak. Ben incelemi hazırlarken bu takımların seçeceğini tahmin ettiğim genç yıldız adaylarını da yazdım.

SON YILLARIN EN İYİ DRAFTI MI GELİYOR?

2016 NBA Draftlarında ilk sıralardan seçilmesini beklediğim genç yıldız adayları :

1. Philadelphia 76ers – Ben Simmons

Şüphesiz Simmons Draft öncesi bile büyük bir üne kavuştu.Herkes 1. ya da 2. sıradan seçilmesine garanti gözüyle bakıyor.Oyun görüşü,top sürüşü,fiziğiyle herkese “Yeni Lebron mu geliyor?” dedirtti.Genç Okafor ve Noel’e sahip Phila Simmons’ı da bünyesine katarak ilerleyen yıllarda iyi yerlere gelebilir fakat şu üçlünün başlarına tecrübeli bir PG yani bir ağabey gerek.

2. Los Angeles Lakers – Brandon Ingram

Simmons’la beraber bu Draftta ilk iki koltuğuna oturan isim Ingram için Lakers’ın daha doğru bir adres olduğunu düşünüyorum.Simmons’la karşılaştırdığımızda daha iyi bir sıçrama ve daha iyi şutu olan Ingram yeni KD diyebiliriz.Tek sorunu çok zayıf olması ve NBA için fiziğinin henüz yeterli olmadığının düşünülmesi. Ingram yaptığı açıklamalarda kilo almaya başladığını ve kendisini her oyuncu gibi yaz döneminde iyi hazırladığını söyledi.Fiziğini kuvvetlendirir ise geleceği çok parlak mükemmel bir oyuncu olacağını düşünüyorum.Açıkçası Simmons’dan daha çok artısı olduğunu düşünüyorum ama Lakers onun için daha iyi bir adres olacaktır.

3. Boston Celtics – Buddy Hield

4 yıllık Kolej kariyerinden sonra NBA’e hazır,çok önemli bir skorer olan Buddy Hield 25 sayı ortalaması ile kolej kariyerini tamamladı.James Harden’a benzetilen SG NBA’de çok önemli yerlere geleceği öngörülen isimlerden.Evan Turner’ın free agent konumuna düşmesi Boston’ın Buddy Hield’ı draftlaması olasılığını artırıyor.

4. Phoenix Suns – Dragan Bender

Maccabi Tel Aviv’de forma giyen,PF ve C pozisyonlarında oynayabilen,2.15 boyundaki Hırvat oyuncunun oyun görüşü ve pozisyonuna göre iyi dribling özellikleri dikkat çekiyor.Porzingis’e benzetilen oyuncu Suns için iyi bir tercih.

5. Minnesota Timberwolves – Kris Dunn

Kolej Liginde 4 yıl geçiren Dunn NBA’e en hazır isimlerden biri.Genç kadrosuyla ilerleyen yıllarda önü açık olan Timberwolves için PG pozisyonunda oynayan Dunn bence biçilmiş kaftan.

6. New Orleans Pelicans – Jaylen Brown

Atletik bir SF olan Jaylen Brown,Pelicans için çok iyi bir tercih.Ayrıca çok iyi bir savunmacı olan Brown Anthony Davis’le beraber New Orleans’ı çok iyi bir savunma takımı haline getirebilir.Şutunu da geliştirdiğinde çok iyi bir oyuncu haline gelecektir.

7. Denver Nuggets – Jamal Murray

Çok iyi bir şutör olan Murray kolej kariyerinde 20 sayı ortalamasıyla oynamış.Takımını kriz anında sırtlayan ve yanı sıra çok iyi bir pasör olan Murray için tahminim 7.sıradan seçilmesi.

8. Sacramento Kings – Jakob Poeltl

2.16’lık pivot Jakob Poeltl,sırtı dönük oyunu iyi oynayan bir oyuncu ayrıca şut yüzdesi de oldukça iyi.Kendini geliştirir ve tecrübe kazanırsa çok iyi bir oyuncu olacaktır.

9. Toronto Raptors – Henry Ellenson

Henry Ellenson modern basketbolda aranan PF’lerden.İyi bir şutör ve iyi bir ribauntçu olan Ellenson’un kolej istatistikleri de oldukça tatmin edici.

10. Milwaukee Bucks – Deyonta Davis

Savunmada ribaunt ve blok özellikleri yüksek olan Deyonta Davis hücümda pick&roll oyunlarını iyi oynuyor. Sırtı dönük oyununu geliştirdiği takdirde atletizmini de kullanarak NBA’de ses getiren bir oyuncu olabilir.

Deyonta Davis’in ardından 11.sırada Marquese Chriss ve 12.sırada Skal Labissiere’nin seçileceğini düşünüyorum. Beni çok kararsız bırakan bu üçlünün arasında 10.sıradan Deyonta Davis’i seçtim çünkü artılarının daha fazla olduğunu düşünüyorum ama mükemmel bir atlet Marquese Chriss ve şut özellikli Labissiere’nin de potansiyelleri çok fazla. Hepsinin geliştirmesi gereken özellikleri ve önlerinde uzun bir yolları var.

FURKAN KORKMAZ

Ülkemizden bu sene Draft’a katılacak bir sürü genç isim var. Tabi ki aralarından en potansiyelli ve kesin olarak ilk 20 den seçilmesi beklenen Furkan Korkmaz. Benim Furkan için tahminim 13.sıra Phoenix Suns. Dragan Bender’i 4.sıradan seçmesi beklenen Suns Bender ile uzun rotasyonuna bir isim katmış olacak ve 13.sıra draft haklarını da kısa rotasyonuna bir oyuncu seçmek için kullanacaklar. Furkan fiziğini geliştirse Suns’ta kendine iyi bir yer bulabilir. Yolun açık olsun Furkan bizi gururlandır.

Diğer Drafta katılacak yeteneklerimizden Kenan Siphi’nin belki 2.tur son sıralardan seçilmesini bekliyorum. Diğer oyuncularımıza da Avrupa’da başarılar diliyorum. Bu sene çok güzel bir Draft izleyeceğiz.

Barış Güler

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz