2015 NBA Playoff Döneminde Bizleri Neler Bekliyor

543
2015 NBA Playoff Dönemi
2015 NBA Playoff Dönemi

Yılın bu aylarında NBA’in mücadelesi ve heyecanı en yüksek olan bölümündeyiz; yani NBA playoff dönemine girdik! Şimdi hep beraber NBA playoff eşleşmelerine ve ilk turda oynanan maçlara ve bizi nelerin beklediğine göz atalım. Her eşleşme için tahminlerimi de ekliyorum.

Doğu Konferansı’ndaki Playoff Mücadeleleri

Toronto Raptors – Washington Wizards (0-2)

Play off lar başlamadan önce eğer bu eşleşme olsaydı bu yıl ki play ofların en sıkıcı serisi olacağı konusunda çoğu basketbol yorumcusu ve yazarı hem fikirdi diyebiliriz. Bu tahmin kağıt üstünde kalmadı ve bizi yanıltmadı. Beni yanıltmaması konusunda mutlu olsam da NBA gibi üst düzey basketbolun oynandığı bir organizasyonda bu kadar defolu takımlardan birinin üst tura çıkacak olması beni üzüyor. Toronto Raptors’ınn bir üst tura çıkacağını düşünüyordum. Hala düşünüyorum çünkü Toronto en azından hataları olsa da oyunu tatmin etmese de hala bir takım. Washington Wizards ise maç sonu demeçlerinden de anlayabildiğimiz kadarıyla kopuk bir takım ve gerçekten kendisine uyacak basketbolu oynamıyor. Seride Washington önde olabilir ancak sezonun bu bölümünde özellikle bu 2 takım arasındaki maçlarda ne olacağı belli olmaz. Seri tahminim rakamsal olarak olmasa da Toronto’nun alacağı yönünde.

Cleveland Cavaliers – Boston Celtics (2-0)

Doğu’nun şampiyonluk favorisi ve elindeki oyuncu personeline göre belki de NBA’de ki en iyi basketbolu oynayan, ki bunu yapmasa da kendini bilerek topu paylaşarak oynayan takımın eşleşmesi. Boston Celtics’i çok övmüş olabilirim ancak bu seride maç kazanması bile çok büyük sürpriz olur. Belki daha iyi oyuncu kadroları olsaydı bu başarılı ve modern basketbol oynatmaya çalışan koç ile bu seride bir şansları olabilirdi ancak hem bu kadroya sahip değiller hem Cavs çok formda hem de Cavs’da şu an evrenin en iyi oyuncusu bulunuyor ve Celtics’te bunu savunabilecek bir oyuncu yok. Bu seri ile ilgili daha fazla söyleyecek bir şey bulamıyorum tahminim ; 4-0 Cleveland Cavaliers.

Atlanta Hawks – Brooklyn Nets (2-0)

Bu yılın en çok çıkış yapan takımı olan, yılın koçu seçilen koça sahip ve Korver gibi bir snipera sahip bir takım Atlanta Hawks. Karşısında ise Korver’ın perdeden sıyrılmalarına yetişecek bir oyuncusu bile bulunmayan veteran takımı Brooklyn Nets. Atlanta Hawks şu an çok formda olmasa bile turu çok rahat geçecektir ancak bir dahaki turlar için konuşmak zor.

Chicago Bulls – Milwaukee Bucks (3-0)

Sene başında Doğu şampiyonluk adayı iken Rose’nin beklenen performansı sergileyememesi, Noah’ın ameliyatlar geçirerek eski haline dönememesi , koç Tom Thibodeau’nun Butler’a çok süre vererek onu yıpratmasıyla birlikte bu adaylığı Cavs’e bırakan bir takım buldu karşısında Milwaukee Bucks. Ancak kendisi de şu ana kadar elde ettiği başarıları normal sezondaki Kaan Kural tabiriyle ‘’kafam rahat’’ oyununu NBA playofflarında haliyle uygulayamayacak olması ve Brandon Knight’ın gönderilmesiyle biten hücumun ardından pek de bir şansı kalmadı Milwaukee’nin. Ayrıca Rose’nin sakatlıktan dönerek playoffta çok iyi bir performans sergilemesi de Milwaukee’nin konferans yarı finali hayallerini suya düşürdü. Tahminim Chicago Bulls’un 4-0 kazanacağı yönünde ancak 4-1 de bitebilir.

Sıra geldi asıl mücadelelere;

Batı Konferansı’ndaki Playoff Mücadeleleri

2015 NBA Playoff Dönemi
2015 NBA Playoff Dönemi

Golden State Warriors – New Orleans Pelicans (3-0)

Yani hiç birimiz Golden State Warriors gibi harika basketbol oynayan ve harika bir düzene sahip takımın eleneceğini beklemediği için bu seri hakkında söyleyebileceğim şey GSW’nin gerçekten büyük sorunları olan ve bence iyi bir koça sahip olmayan bir takıma elenmeyeceği. Seri tahiminim 4-0 ile GSW’nin süpüreceği yönünde ancak bu gece GSW’nin 20 sayıdan dönmesi bekli de New Orleans Pelicans’ın 1 maç alabileceği fikrine itti beni.

Memphis Grizzlies – Portland Trail Blazers (2-0)

NBA’in saçma sapan olan kuralı yüzünden ilk 4’te kalarak Batı’nın haritasının dengesini bozan Portland Trail Blazers  grup birincileri 4. sıradan aşağı ligi bitiremez kuralı), ligin ilk yarısının en formda olan takımlarından biriyle karşılaşıyor. Memphis Grizzlies formsuz ancak bu turda Portland’ı eleyecek gibi duruyor. Verebileceğim ekstra notlardan biri Lillard’ın bu yıl play oflara hiç iyi başlayamaması oldu. 4-3 veya 4-2 Memphis’in alacağını düşünüyorum.

Houston Rockets – Dallas Mavericks (2-0)

Harden’ın tüm sene taşıdığı bu yıl aslında alkışı en çok hak eden ancak Howard ve Harden sayesinde NBA’in en itici takımı olan Houston Rockets büyük sorunları olan ve hala ruh gibi dolaşan Dirk Nowitzki’den ayrıca ölü olan Rondo’dan umut bekleyen Dallas Mavericks’i büyük ihtimalle eler. Benim gölüm Dallas’ın kazanmasından yana, koçunu ve Nowitzki’yi çok sevmemden dolayı, ancak mantıklı düşündüğümüz zaman bu pek de mümkün değil.

San Antonio Spurs – LA Clippers (1-1)

Son zamanların en formda olan oyuncusu ve şu anda en iyi oyun kurucu olan Chris Paul’un liderlik ettiği takım olan Los Angeles Clippers ile, NBA’in en makine düzeyinde oynayan takımı SAS eşleşirse tabi ki de NBA play off’ların en önemli eşleşmesi olur. Bu kadar formda olan LA Clippers’a yazık olacak, bence ilk turdan elenecekler. Çünkü bu makine gibi çalışan San Antonio Spurs’ü bu yıl bozsa bozsa GSW bozabilir…

Gelecek eşleşmelerle ilgili yazımda haftaya görüşmek üzere..

Onur Can Özyurt

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz