2015 NBA Draftlarında Takımlar ve Oyuncular

1783
2015 NBA Draftlarında Takımlar ve Oyuncular
2015 NBA Draftlarında Takımlar ve Oyuncular

Sezon bitti ve şimdi en önemli konu “NBA Draftları”. 26 Haziran 2015 Cuma günü (Perşembe gecesi) yapılacak olan NBA draftları için muhtemel ilk 10 seçimini değerlendireceğiz. Önce draft seçim haklarının hangi takımlarda olduğuna bir bakalım. NBA 2015 Draft’ında takımınların seçim sıralaması şu şekilde :

1.Minnesota Timberwolves
2.Los Angeles Lakers
3.Philadelphia 76ers
4.New York Knicks
5.Orlando Magic
6.Sacramento Kings
7.Denver Nuggets
8.Detroit Pistons
9.Charlotte Hornets
10.Miami Heat

NBA Draft Çekilişi Sistemi ve Sıralama Oranları başlıklı konuda sıralamaların nasıl yapıldığını detaylı olarak anlatmıştık. Nba takımlarının seçim sıralaması açıklandıktan sonra takımların hangi oyuncuyu seçmesi konusunda bir çok fikir ortaya atıldı .Biz de bu fikirleri değerlendirerek hangi oyuncunun hangi takıma gideceği konusunda bir tahmin hazırladık.

1.Minnesota Timberwolves : Karl-Anthony Towns ( Kentucky/PF-C)

Minnesota Timberwolves pota altı desteğini arttırmak için : Karl-Anthony Towns hamlesinde bulunabilir.Ayrıca Minnesota Timberwolves genel menajeri Karl-Anthony Towns için ‘ O çok iyi bir basketbolcu olabilir’dedi.Bu söylemle birlikte Timberwolves 1.sıradan Karl-Anthony Towns’u seçecek.

2.Los Angeles Lakers : Jahlil Okafor (Duke / C )

Los Angeles Lakers pota altını domine edebilmek için bir hamle yapabilir.Ama LAL 2.sıra konusunda çok karasız , D’Angelo Russell ve Emmanual Mudiay’da 2.sıra için güçlü adaylar konumundadır.Kobe Bryant draft haklarının takaslamasını istiyor ama LAL GM’i bu konuyu düşünmeyerek Jahlil Okafor’u 2.sıradan seçmek istiyor.

3. Philadelphia 76ers: D’Angelo Russell (Ohio State / SG)

Philadelphia 76ers bu seçimi Joel Embiid sayesinde bitirebilir. Philadelphia için üç sayı da takımı sırtlayacak bir kapasiteye sahip D’Angelo Russell. Joel Embiid ayrıca Dario Saric’i takıma katmak için büyük çaba gösteriyor.

4. New York Knicks : Kristaps Porizngis (Spain /PF)

New York Knicks , Phil Jackson kararı doğrultusunda geçen sene Sevilla Baskets’te forma giyen Kristaps Porizngis 4.sıradan seçecek. Phil Jackson , Kristaps Porizngis’in takıma farklı bir hava katacağına inanıyor.

5. Orlando Magic : Justise Winslow (Duke/SF )

Orlando Magic , : Justise Winslow’u hem atletik olduğundan hem de iki taraflı oyun becerisine sahip olduğundan seçebilir.

2015 NBA Draftları
2015 NBA Draftları

6. Sacramento Kings : Emmanuel Mudiay (China / PG)

Sacramento Kings , sezonun bazı kısımlarında oyun kurucu sıkıntısı çekiyor.Bu sorunu defansif yönü ve oyun görüşü yüksek olan Emmanuel Mudiay ile çözmek istiyor.

7. Denver Nuggets : Mario Hezonja (Spain /SG)

Denver Nuggets takımının ihtiyacı olan bir oyuncu Mario Hezonja.Enerjisi ve şutları ile takıma büyük katkı yapacağını düşünen Denver Nuggets GM’i Mario Hezonja’yı takımda görmekten mutluluk duyacağını söyledi.

8. Detroit Pistons: Willie Cauley-Stein (Kentucky / C )
Detroit Pistons,Greg Monroe takımdan ayrılması ile birlikte o bölgeye takviyeler yapmak istiyor.Bu doğrultuda draftlardan Willie Cauley-Stein’ı 8.sıra olarak seçmek istiyor.Ayrıca o bölgeye Ersan İlyasova’yı alarak ilk takviyesini yaptı.

9. Charlotte Hornets: Stanley Johnson (Arizona/PF)
Charlotte Hornets, takımda etkili bir şutör görmek ve bu doğrultuda 9.sıradan Stanley Johnson seçecek.

10. Miami Heat: Myles Turner (Texas / PF-C)

Miami Heat ,hucümu ve defansı güçlü bir oyuncu seçmek istiyor .Ayrıca Myles Turner çok çalışkan bir uzun oyuncudur.Bu doğrultuda Miami Heat 10.sıradan Myles Turner’ı seçecek.

Nba takımları seçimlerini yaparken sezonun tamamında oyuncuların nasıl bir performans gösterdiklerine bakıyorlar.

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz