Anadolu Efes, Tofaş Serisine Tutundu

754
Anadolu Efes, Tofaş Serisine Tutundu
Anadolu Efes, Tofaş Serisine Tutundu

BSL play-off yarı serisinin 3. maçında Anadolu Efes, Tofaş’ı konuk etti. Seride 2-0 geride olan Anadolu Efes için “kazan ya da sezonu kapat” maçıydı.

Anadolu Efes ve Tofaş Sinan Erdem Salonunda karşı karşıya geldi. Seride 2-0 önde olan Tofaş seriyi bir an önce bitirmek arzusuyla maça çıkarken Anadolu Efes ise kupa ihtimaline tutunmak için maça çıktı. Anadolu Efes bir rüzgar ile başladı. Savunma direnci hat safhada olan Efes özellikle aldığı hücum ribaundları ile farkı sekize kadar çıkardı. Maç o kadar tempolu başladı ki neredeyse faul yapılmadı. Tofaş’ta oyun kurucular sessiz başladığı için fark açıldı ama eksikliği Josh Owens mükemmel smaçlarıyla giderdi. Efes’te Motum, Weems enerjiyi yükseltti ve skora katkıda bulundu. Genel olarak dengeli geçen ilk çeyrek skoru 25-19.

İkinci periyot tempo devam etti. Öne çıkan istatistik yine hücum ribaundlarıydı. İki takımın da skor opsiyonu ribaundlardan sonra bulunan basketler oldu. Tofaş seride oynanan iki maça nazaran aşırı durgun bir oyun oynadı ilk yarı. Anadolu Efes ise enerjisiyle sahada var oldu. Doğuş Balbay ve inanılmaz ayakkabıları… Doğuş, 5 uzunun arasında oradan buradan sıçrayıp topladı tüm ribaundları.

Tofaş için aslında mükemmel bir avantaj vardı. Bryant Dunston 3 faul yapınca Ergin Ataman onu kenara aldı ama beklenmedik Motum&Doğuş ikilisi baskı konusunda kendisini aştı ve Dunston’ın eksikliğini hissettirmedi.

Anadolu Efes’te olağan skorer Errick McCollum, hiçbir şey yapamasa bile temas sağlayarak faulleri aldı. Serbest atış çizgisinden kaçırmıyor zaten. İlk yarı bittiğinde çift haneli skorlara ulaşmıştı bile. Tofaş birçok farklı rotasyon denedi ama bir türlü verim alamadı. Bitirim üçlü kendi kimliğinden oldukça uzaktı. Mejia, Henry, Crocker suskundu.

İlk yarı Simon’un karşı sahadan yolladığı ama çemberi bulamadığı üçlük ile sona erdi.
Skor 48- 37.

3. periyota hızlı başlayan Tofaş özellikle Morgan &Crocker ikilisinin hücuma katkısıyla skoru 49-47 e getirdi. Efes, Dunston hamlesi yapmak zorunda kaldı. Girdiği gibi oyuna pozitif yönde etki yaptı. Özellikle savunma tarafında. Anadolu Efes’i en çok yukarıya çeken ise McCollum ve inanılmaz isabetli şutları oldu. Tofaş savunmasını yıldırdı. Kimliğinden oldukça uzaklaşan Tofaş direnemedi. 3. periyot skoru 65-56.

Son çeyreğin başarında McCollum – Tofaş mücadelesi izledik. Kadji iyi geldi kenardan ama öteki tarafta tecrübe kokan Simon üçlükleri direnç kırdı. Karşılıklı geçilen son periyottan sonra Anadolu Efes maçı 94-88 kazanmayı bildi ve seriyi 2-1’e getirdi.

Serinin 4. maçı yine İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda 18:45’te oynanacak.

Zaynep Kara

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz