Oklahoma City Thunder ve Oyuncularının Geleceği

842


NBA Bleacher Report yazarlarından Tim Daniels’ın dün yayınladığı haberde; Thunder yönetiminin Chris Paul, Danilo Gallinari ve Steven Adams da dahil olmak üzere birçok oyuncusu için 15 Aralık’ta başlayıp 2020 Şubat ayının sonuna kadar sürecek olan takas sezonunda gelecek teklifleri değerlendirileceğini öne sürdü.


Thunder yönetimi, geçen yaz Russel Westbrook ve Paul George merkezli yaptığı takaslarda Rockets’ın 2024 ve 2026 1.tur draft haklarını, Clippers’ın ise 2022, 2024 ve 2026 1. Tur draft haklarını kazanmıştı. Olası Chris Paul, Gallinari ve Steven Adams takaslarında da Oklahoma ekibinin önceliği draft seçimleri olacak.


Chris Paul Miami Heat Yolcusu mu?


Kariyer istatistiklerinin altında bir sezon geçiren Chris Paul 16.0 sayı 5.9 asist 4.1 ribaund ve 1.7 top çalma istatistikleri ile oynuyor. 8 kere All-Star’ın asist sayılarındaki düşüşün önemli sebeplerinden biri Thunder savunma alanını Dennis Schröder ile paylaşıyor olması. Paul’un takasında istekli kulüpler arasında ön plana çıkan ekiplerin başında ise Miami Heat geliyor.

Jimmy Butler tarafından liderlik edilen Florida ekibi, sezonun en sürpriz takımlarından. Heat yönetiminin genç oyunculardan kurulu takımlarına liderlik edebilecek veteran oyuncular aradığı biliniyor. Ayrıca Kendrick Nunn’ın büyüleyici performansı ilk sezonuna rağmen Miami savunma alanında 1 numaranın eksikliğini ve olası bir play-offs rekabeti için soru işaretlerine sebep oluyor.

Takastaki şuan en büyük sorun Chris Paul’un yüklü kontratının olması. 34 yaşındaki yıldız oyuncu bu sezon 38 Milyon Dolar kontrat ile oynuyor. Kontrat gereğince oyuncu opsiyonunu kullanması halinde 35 yaşında 41 milyon dolar, 36 yaşında ise 44 milyon dolara oynayacak olması Miami cephesinde oyuncuya olan isteği azaltıyor. Miami Heat ekibi ayrıca Oklahoma City Thunder’ın draft seçimi isteğini karşılamaya sıcak bakmıyor.


Steven Adams’a Boston Celtics Kancası


2013 NBA Draft’ında Thunder tarafından 12. sıradan seçilen Steven Adams’ın son haftalarda artan performansı, NBA’de takımların dikkatini çekiyor. Sezonun ilk çeyreğini beklentilerin üzerinde geçiren Adams’ın ismi takas dönemi başlamadan Boston Celtics kulislerinde konuşulmaya başlandı.

Yaz döneminde Houston Rockets’ın 5 Numarası Clint Capela’ya da bir ilgisi olduğu bilinen Celtics, şampiyonluk umutlarını maksimize etmek ve uzun rotasyonunu güçlendirmek adına hamle yapmaya hazır durumda. Takasa en büyük engel ise Thunder’ın Steven Adams karşılığında, draft seçim isteklerinin yanında Celtics’in potansiyel yıldızı Jaylen Brown’ın ya da Marcus Smart’ın pakete dahil olmasını istemesi.


Gallinari Taliplerini Bekliyor

Sezon başında Thunder’in formda isimlerinden 31 yaşındaki Danilo Gallinari için istekli olduğu bilinen Portland Trail Blazers, 3–4 numaraya katkı vermesi ümidiyle takımda isteniyordu. Fakat Blazers’ın Carmelo Anthony’i lige döndürmesi ve kontratını da sezon sonuna kadar güvenceye almasıyla, Trail Blazers’tan Gallinari transferi bu sezonluk rafa kalktığı gözüküyor. Danilo Gallinari 18.3 sayı, 2.1 asist ve 5.7 ribaund istatistikleri ile OKC’nin bu sezon en formda isimlerinden.

Kerem Cem Kızmazcan

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz