2026 NBA All-Star Etkinlikleri Clippers’ın Yeni Salonu Intuit Dome’da

113
2026 NBA All-Star Etkinlikleri Clippers'ın Yeni Salonu Intuit Dome'da
2026 NBA All-Star Etkinlikleri Clippers'ın Yeni Salonu Intuit Dome'da

Clippers, 2026 All-Star Maçına yeni Intuit Dome’da ev sahipliği yapacak.

INGLEWOOD, California — NBA, 2026 All-Star Maçını, 2024-25 sezonunda açılması planlanan LA Clippers’ın yeni arenasına taşıyor. Salı günü Inglewood’da yapım aşamasında olan Intuit Dome’da yapılan toplantıya katılan Clippers’ın sahibi Steve Ballmer, “Bunun mümkün olduğunu duyduğumda heyecandan başım dönmüştü, hatta NBA bunu alacağımızı söylediğinde daha da heyecanlanmıştım” dedi. Başkan Adam Silver, basın konferansından önce Ballmer’la birlikte şantiyeyi gezerek bir saat geçirdi ve ilerlemeden çok etkilenmiş bir şekilde ayrıldı.

Silver, “32 yılını NBA’de geçirmiş biri olarak bu noktada dünyadaki hemen hemen her büyük arenayı gördüm” dedi. “Ve bu şimdiye kadar gördüğüm hiçbir şeye benzemiyor. Her şey Steve Ballmer’ın basketbol merkezli bir arena inşa etmeyi seçmesiyle başlıyor… Basketbolu merkeze koymak için bu arenayı inşa etmek istedi. Bunun da ötesinde, elbette, Microsoft’un yöneticiliğini yürüttü. Kendisi dünyanın en büyük teknoloji uzmanlarından biri ve tüm bilgi birikimini bu arenaya getirdi. Aynı zamanda hayatının bu noktasında, vizyonunu bu binaya kişisel olarak işleme zamanı bulmuş biri.”

Clippers, haziran ayına kadar taşınmayı ve ağustos ayında da binayı açmayı planlıyor. Ballmer, “Minnettarız” dedi. “Lig bize, All-Star Maçı geldiğinde sadece mükemmel değil, aynı zamanda mükemmel olabilmemiz için toparlanmamız amacıyla bir yıl verdi. Bir düşünün, eğer basketbolda zirveye ulaşmak istiyorsanız, dünyanın en iyi oyuncularını burada oynatıyor olmak zorundasınız”.

Silver, Intuit Dome’un 2028 Los Angeles Olimpiyatları’nın basketbol sahası olacağını söyledi. Silver, Ballmer hakkında “Sanırım herkes onun gürültülü şeylerden hoşlandığını biliyor” dedi. “Burada çok gürültülü olacak. İşte bu inanılmaz bir deneyim.”

Ballmer ve Silver, etraflarındaki inşaat devam ederken arenanın zemininde, çekiç ve testere gürültüleri eşliğinde sohbet ettiler.
Silver devam etti: “‘İnşaat işlerini sekiz dakikalığına durdurabilir miyiz?’ dedik, “Onlar da hayır dediler.” Özel kuruluşların finanse ettiği arena, önemli etkinlikleri de gelecek planlarına dahil ederek Clippers’ın tüm basketbol ve ticari operasyonlarına ev sahipliği yapacak. Bunlardan ilki All-Star Hafta Sonu’nun 75.’si olacak.

2026 NBA All-Star Etkinlikleri Clippers’ın Salonunda Olacak

Etkinlik, Los Angeles şehir merkezinde, eskiden Staples Center olarak bilinen arenada oynandığı 2018’den bu yana ilk kez Güney Kaliforniya’ya geri dönüyor. Bu, bölgedeki yedinci All-Star Maçı olacak ve iki tanesi Inglewood’daki Forum’da düzenlenecek. Hafta sonu, 13 Şubat 2026’da Intuit Dome’da en iyi çaylaklar ve ikinci sınıf oyuncularına yönelik Yükselen Yıldızlar maçıyla başlıyor. 14 Şubat Cumartesi gecesi All-Star yarışmasında yetenekler, 3 sayı ve smaç yarışmaları yer alıyor. All-Star Maçı 15 Şubat’ta yapılacak. İlgili diğer etkinlikler Ballmer’ın sahibi olduğu Kia Forum ve Los Angeles Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Silver, Lakers’ın Los Angeles şehir merkezindeki Crypto.com Arena için halihazırda onay verilmiş olan diğer etkinlikler nedeniyle kutlamaların bir parçası olmamayı tercih ettiğini söyledi.

Önümüzdeki ay Indianapolis ev sahipliği yapacak ve San Francisco, 2019’da açılan Golden State Warriors arenası Chase Center’da 2025’te yer alacak.

Bu yazıda ESPN’den Ohm Youngmisuk’un haberi kullanıldı.

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz