2020 Draftının Avrupalı Yıldızı: Deni Avdija

721
2020 Draftının Avrupalı Yıldızı: Deni Avdija

NBA’de geçmişe oranla, günümüzde daha çok Avrupalı yıldız görmeye başladık. Sabonis, Porzingis, Markkanen, Doncic bunlardan birkaçı. Şimdi ise sırada Deni Avdija var. İsrailli genç yıldız, ESPN verilerine göre 5. sırada bulunmakta.

2001 doğumlu Deni Avdija, kendinden ilk olarak 2018 U20 Basketbol Avrupa Şampiyonasında bahsettirmişti. Turnuvada kendinden 3 yaş büyük oyuncularla mücadele etmesine rağmen Şampiyonanın en iyi beşine girmeyi başarmıştı. Ertesi sene kendi evinde oynanacak şampiyonada da takımın lideri olacaktı. 2019’daki turnuvaya iyi başlamamış olsa da bitmek bilmeyen enerjisi, oyun açlığı ve özgüveniyle takımının şampiyon olmasına liderlik edip, Şampiyonanın MVP’si olmuştu. Sonrasında ise kendisine Maccabi Tel Aviv’in kadrosunda yer buldu. 2019-20 sezonunda gittikçe yükselen grafiği sayesinde de draftta 5. sıraya kadar yükseldi.

Peki Deni Avdija’yı bu kadar özel kılan özellikleri neler?

  • 2.05 boyundaki oyuncu, 4 numara oynamak için yeterli fiziğe sahip. Onu özel kılan ise boyuna rağmen oyun kurucu özelliklerinin oldukça gelişmiş olması. Pick and Roll’da hem içeri penetre edebiliyor hem de dışarı pas çıkartabiliyor.
  • Hücumda yaratıcı bir oyuncu fakat NBA için önemli özelliklerden biri olan ‘kendi şutunu yaratabilmek’ tabiri için yeterli seviyede değil fakat yaşının genç olması ile geliştirebilmesi muhtemel bir özellik. Ayrıca 3 sayı tehdidi bulunmakta.
  • Genellikle oyuncuları üst sıralara çıkaran yetenekleri olur. Avdija da şüphesiz çok yetenekli bir oyuncu fakat onda herkeste olmayan oyun konsantrasyonu, oyun açlığı, agresifliği, sorumluluk alması oldukça üst seviyede. Bu özellikleri onu, sahada daha iyi bir oyuncu yapıyor.
  • Avrupa’da oynadığı için topsuz oyunu da iyi oynayabiliyor. Pozisyon bilgisi ve çabuk ayakları sayesinde switch yapabilen bir oyuncu.
NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz