2020/2021 Sezonunun En Güzel 10 Forması

1192

Yıllar geçtikçe NBA ile moda birbiriyle kaynaşırken yeni tasarımlarıyla formalar, hem sporcuların hem de seyircilerin beğenisine sunuluyor. Takımların global kitlelerde popülerlik kazanmasıyla forma tasarımcıları, özel “edition” tasarımları sayesinde NBA formalarını sadece spor müsabakalarına değil, günlük yaşama da uygun hale getirmiş durumda. Liste, ligin gözdesi “City Edition” formalar ile dolu desek yanlış olmaz.

Listemizde bu sezonun en beğenilen formalarını sıralayacağız. Şahsi fikrimin yanı sıra Amerikan kamuoyunun da listede etkili olduğunu belirtelim.

10. Charlotte Hornets “City Edition”

Charlotte Hornets, kurulduğu tarihten beri istisnai yıllar hariç her zaman ilgi çekici formalara sahip. Bu sezonun başında her takımın açıkladığı “City Edition” konseptli formalarında da başarılı olduklarını söyleyebiliriz.

9. Brooklyn Nets “Classic Edition”

Sezonun en gözde takımlarından Brooklyn Nets, formalarıyla da gözde takımlar arasında. Listeye iki formasını birden almak istesek de “Classic Edition”, Nets taraftarlarını eskilere götüren, nostaljik bir forma oldu.

8. Miami Heat “City Edition”

Geçtiğimiz iki sezonun da forma konusunda en başarılı ve dikkat çekici takımında sıra: Miami Heat. Özellikle “Vice Edition” ile yakaladıkları popülariteyi gayet iyi şekilde sürdürüyorlar. Bu sezonun “City Edition” konseptinde iki farklı rengin geçişi keskin duruyor. Bu detay, geçtiğimiz sezonlara kıyasla taraftarların gözünde formanın estetiğini bir tık düşürse de Heat, bu forma ile listede yer almayı kesinlikle hak ediyor.

7. Denver Nuggets “Earned Edition”

Sade olmasına rağmen dikkat çekici bir diğer forma Denver Nuggets “Earned Edition.” Takımın sembolü olan kazmalar; klasik, sade ama bir o kadar güzel bir tasarıma sahip. Nuggets’ın “City Edition” formalarını ayrı güzel bulsak da bu forma, bir adım daha önde sanki.

6. Indiana Pacers “City Edition”

Indiana Pacers, yıllar geçtikçe daha güzel forma tasarımları ile NBA seyircisinin beğenisini kazanıyor. Takımına sadık Indiana taraftarlarının bu sezon en sevdiği parça “City Edition.” Tasarımdaki ince sarı çizgiler şehrin havasını takımın ruhu ile birleştirerek görsel bir zevk veriyor.

5. Golden State Warriors “Oakland Forever”

Golden State adına özel bir forma olan “Oakland Forever,” derin bir anlama sahip. Formaya bu ismin verilmesinin nedeni; GSW tarihinde bir dönüm noktası olan “We Believe Era” sloganına selam niteliği taşıması. Ön tarafında büyük bir “Oakland” yazısı bulunan forma, Stephen Curry ile şimdiden özleşmiş durumda.

4. Orlando Magic “City Edition”

Orlando Magic organizasyon olarak her zaman formalara önem vermiş bir camia. Shaq’tan Howard’a her neslin hafızasında bir Magic forması yer almaktadır. Geçtiğimiz yıllarda “Disney Edition” ile büyük beğeni toplayan Magic, bu sezonki “City Edition” konseptinde de en iyilerden biri.

3. Dallas Mavericks “City Edition”

Dallas Mavericks, geçtiğimiz sezon pek beğenilmeyen formalarının ardından bu sezonu kasıp kavuran “City Edition” konseptinin en iyi üç takımından biri; hatta bazı kesimlere göre en iyisi. Beyaz formanın üstüne altın sarısı font detayıyla renklenen forma, kesinlikle dikkat çekici.

2. Phoenix Suns “The Valley”

Sezonun en beğenilen formalarından Phoenix Suns “The Valley,” tıpkı GSW “Oakland Forever” gibi özel bir anlama sahip. 1930’larda Salt River Vadisi içinde yer alan şehirlerde gelişmeyi hedefleyen kampanya, Phoenix metropolitan bölgesi için “Güneş Vadisi” lakabını türetmişti. Nostaljik bir göndermeyle şehri onurlandırmak isteyen Suns tasarımcıları, “City Edition” formasında doğru tercih yapmış gibi.

1. Chicago Bulls “City Edition”

Listenin birinci sırasında, henüz sezon başlamadan Türkiye’de dahi ses getiren bir forma yer alıyor; Chicago Bulls “City Edition.” Forma göz kamaştırırken daha sezon başlamadan herkesin göz bebeği olmuş durumdaydı. Hal böyle olunca listenin ilk sırasında olması kaçınılmaz oldu.

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz