2020-2021 Sezonu Bubble’da Oynanabilir

802

Aylarca yapılan hazırlıktan ve planlamadan sonra, 2019-20 NBA sezonu Perşembe gecesi Disney World’deki bubble ortamında yeniden başlayacak. Fikir ilk önerildiğinde herkes, takımların sezonu bitirip bir şampiyonu taçlandırabileceğinden emin olmak için geçici bir önlem olduğunu varsaydı. Ancak ülke hala koronavirüs pandemisinin pençesinde iken, gelecek sezonun da bir bubble’ın içinde oynanması gerekebilir.

Salı günü yapılan bir röportajda, Ulusal Basketbol Oyuncuları Birliği genel müdürü Michele Roberts, ülkenin sağlık durumu konusunda ciddi bir şey olmadıkça, bir Bubble’ın içinde 2020-21 sezonunu oynamanın tek yolu olabileceğini itiraf etti. ESPN ile:

“Gelecek bugünkü gibi görünüyorsa, bunu nasıl farklı yapabileceğimizi bilmiyoruz bilmiyorum Yarın bugünkü gibi görünüyor ve bugün yaşananları hepimiz kabul ediyoruz.”

“Trump’ın her şeyin 2 hafta içerisinde çözülecek fikrine katılmıyorum, ama dua ediyorum, farklı bir şekilde oynamamıza izin verecek, farklı bir dizi koşul olacağı için dua ediyorum. Çünkü bilmiyorum, bildiğim tek şey şu an bildiğim şey, yani eğer Bubble’da oynamanın yolu buysa, o zaman gelecek sezon şu an oynadığımız gibi olacak, eğer işler olduğu gibi kalırsa. “

“Umarım olmaz. Çünkü insanların aileleriyle yaşayabileceklerini düşünmek istiyorum. Ama sadece şu anda bildiklerim hakkında yorum yapabilirim.”

Şimdiye kadar, NBA’nın Bubble deneyi çalışıyor. İlk gelinen gün ve karantina döneminden bu yana, Disney World kampında hiç COVID-19 vakası çıkmadı ve Roberts hem kendisinin hem de oyuncuların, koşullardan memnun olduklarını söyledi.

Lig, test kapasitesini topluluktan saptırmadığını iddia etse de, durum böyle görünmüyor. Bir sezonun tamamını oynamak için 30 takımın hepsiyle birlikte Bubble kurulacak olsaydı, bu sorun daha da kötüleşecekti ve başka büyük lojistik zorluklar olacaktı.

Buna ek olarak, Roberts’ın dokunduğu aile yönü var. Playoffları bitirmek ve bir şampiyonu taçlandırmak için ailenizi terk etmek ve birkaç ay boyunca Disney World’e gitmek önemli bir şey. Bunu tüm sezon boyunca yapmak farklı bir hikaye ve oyuncuların bunu kabul ettiğini görmek zor.

Aynı zamanda, gelecek sezon oynamamak için büyük mali çıkarımlar olacak ve MLB ekiplerinin şehirden şehre seyahat etmesine ilişkin deneyi neredeyse anında çöktü.

Herkes, lig için çok büyük zorluklar olduğunu ve kolay kararlar alınmayacağını söyledi. Ancak şimdilik, yapabileceğimiz tek şey bu sezonun geri kalanını herkesle birlikte güvenli ve sağlıklı bir şekilde geçirmemiz dileğiyle.

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz