2019-2020 Model İkililer

2133
2019-2020 Model İkililer
2019-2020 Model İkililer

1 Temmuz itibari ile NBA’de son yılların en hızlı yazını geçiriyoruz. Ligin en iyi isimlerinden bir çoğu takım değiştiriyor, şampiyonluk favorileri güç kaybederken orta karar takımlar bir anda şampiyonluk için favori konumuna geliyor. Yani NBA’de kartlar gerçekten yeniden dağıtılıyor. Takımların bir çoğu kendi “süper ikililerini” oluşturdu ve bu ikili etrafında şampiyonluğa yürüme peşindeler. 2019-2020 sezonunda boy gösterecek süper ikileri bir inceleyelim.

  • LeBron James – Anthony Davis, Los Angeles Lakers

Davis’i takıma katmak için geçtiğimiz sezonun ortasından beri savaşan Lakers sonunda muradına erdi ve LeBron James’in yanına bir süper yıldız eklemeyi başardılar. Bu ikili sizi otomatik olarak şampiyonluğun adaylarından yapmaya yeterli. Ligin en iyi uzunu olarak tanımlanan Anthony Davis, tanımlamaya gerek olmayan LeBron James.. Önümüzdeki sezonun kağıt üzerindeki en güçlü duo’su LeBron-Davis ikilisi. Sık sık Kobe-Shaq ikilisi ile karşılaştırılan oyuncuların beklentileri karşılayıp Los Angeles Lakers’ı şampiyonluğa ulaştırabilecekler mi bilinmez ancak izlemesi en çok zevk veren ikililerden olacaklardır.

  • Kawhi Leonard – Paul George, Los Angeles Clippers

NBA’deki iki yönlü oyuncuları saysak aklımıza gelecek ilk iki isim Kawhi Leonard ve Paul George olur herhalde. Los Angeles Clippers bu iki süper starı beklenmedik şekilde aynı gün takıma kattı. Hatta Kawhi’yı bir nevi Lakers’ın elinden aldılar. Seneye Los Angeles-Civil War izleyeceğiz gibi duruyor. İki takımda daha önce olmadıkları kadar yakın seviyedeler ve ikisinin de hedeflediği yer en yukarısı.

Gelelim Kawhi-PG13 ikilisine. Birisi 2018-2019 sezonunun MVP finalisti, diğeri de Finaller MVP’si. Geçtiğimiz sezonun en formda 5 isminden ikisi muhtemelen bu ikilidir. Bu oyuncuları hemen ertesi sene takımlarından koparıp birleştirmek gerçekten büyük iş. Geçmişlerinde bir kaç vukuatları olsa da iki oyuncu da saha içinde ve dışında sorunsuz karakterler. Ayrıca hem düzen içinde ve hem de dışında hücum edebilen, skor üretebilen oyuncular. İşin savunma tarafında da durum pek farklı değil, işin o kısmında da üst düzeydeler. Birbirleri ile nasıl anlaşacakları, top paylaşımının nasıl olacağı soru işareti olan noktalar ancak koç Doc Rivers yönetiminde geçtiğimiz sezon yeterli görülmeyen kadrolarıyla bile beklenmedik şekilde rekabetçi seviyeye çıkan Clippers, bu iki isim ile çok daha üst seviyeye çıkmış durumda.

  • Kevin Durant – Kyrie Irving, Brooklyn Nets

NBA’deki tüm oyunculardan herhangi iki oyuncuyu seçebilsek yine de bu ikili kadar zarif bir ikili oluşturamayız. Oyun tarzlarına bakıldığında kesinlikle en zerafet dolu ikili. Sahada adeta sanat eseri izlediğinizi gösterecek bir birleşme. Ancak bu sanattan bir seneliğine mahrum kalacağız. Durant’in bu sezon sahaya çıkması beklenmiyor.

Skor konusunda saydığımız diğer ekiplerden hayli üstünler. Repertuvar olarak bakarsak hayli geniş bir hücum yelpazesine sahipler. İkisinin de sistem dışında kendi oyunlarını oynayan, daha çok izolasyon oyuncuları olduğunu düşünürsek hücumda birbirlerinin yoluna çıkmayacaklardır. Saha dışında uyum konusuna gelirsek, oyuncular birbirleriyle iyi anlaşsa da pek uyumlu isimler oldukları söylenemez. İkisi de problemli, lafını sakınmayan, mutlu etmesi zor tipler ancak Brooklyn Nets yönetimi bu durumu idare ettiği taktirde, kaliteli rol oyuncularına sağlıklı Kyrie Irving ve Kevin Durant’in de eklenmesi ile 2020-2021 sezonu için şimdiden Doğunun Favorisi konumuna geldiler bile.

Bonus –> Stephen Curry – D’angelo Russell, Golden State Warriors

Golden State Warriors hali hazırda “Splash Brothers” gibi bir duo’ya sahip. Klay Thompson sezonun büyük bölümünü kaçıracağı için bu ikili bu listeye ancak bonus olarak girebildi. Geçtiğimiz sezon Brooklyn Nets forması ile muhteşem bir çıkış yakalayan D’angelo Russell yüklü bir kontratla birlikte Golden State Warriors yolunu tuttu. Russell GSW sistemine uyum sağlayabilecek mi, Curry-Russell ikilisi Klay dönene kadar “light splash brothers” olabilecek mi yoksa birbirlerinden kopuk iki isim mi olacaklar izleyip göreceğiz.

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz