2017 NBA Finalleri Başladı

649
2017 NBA Finalleri Başladı
2017 NBA Finalleri Başladı

2017 NBA Finalleri bu gece 04.00’te başlıyor; artık sadece saatler kaldı ve biz finaller başladı diyebiliriz. Çünkü gerçekten heyecan başladı.

Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers

Sezon başından bu yana herhalde hemen hemen herkesin tahmin edebileceği, beklenen final herhangi bir sürprize uğramadan nihayet geldi. Çok üst düzey ve çekişmeli bir normal sezondan sonra 2017 NBA Play-off’ları beklentinin epey bir altında kaldı. Gerek sakatlıklar, gerek tecrübesizlikler, gerek kadro yetersizliği şampiyonluk adayı bu iki takımla baş edebilmek için diğer takımlar adına önlerinde engeldi. Umuyoruz ki bu final serisi play-off’ların telafisi olur. Zaten beklenti de bu yönde. Şöyle ki; Golden State Warriors 12-0’la, Cleveland Cavaliers ise 12-1’lik serilerle finallere geldiler ki bu NBA’de kolay kolay görülebilecek üstünlükler değil. Bu açıdan benim beklentim belki de NBA tarihinin en keyifli en rekabetçi ve en üst düzey Final serisi olabilir düşüncesindeyim. Bu iki takımın üst üste 3. kez NBA Finallerinde karşılaşacağını da unutmamak lazım. Bu da tarihte bir ilk olacak. Ayrıca iki takımda toplam 11 tane daha önce All-Star seçilmiş oyuncu, 3 tane de normal sezon MVP’si seçilmiş oyuncu bulunuyor. Yıldızlar topluluklarının eşleşmesi desek herhalde yanlış olmaz. Serinin tanıtımını bu şekilde yapmış olalım ve gelelim tahmin ve değerlendirme kısmına:

Cleveland normal sezona çok iyi başlayıp kötü bitirdi. Play-Off’larda kendilerini tekrardan buldular ve her seriyi domine ederek bu noktaya geldiler. Her geçen maç daha konsantreli ve daha keyifli oynadıklarını gördük. Takım içerisinde herhangi bir sıkıntı yok gözüküyor. Lebron belki de kariyerinin en üst seviyesine çıkmış durumda ve en önemlisi zayıf noktası olarak gözüken şutları da şuan çok üst noktada. Play-Off genelinde %42.1’le üçlük yüzdesine sahip ve bu Golden State için en korkutucu haber. Takım olarak da %43.5’le üçlük atıyorlar ve bu konuda gerçekten çıldırmış durumdalar. Onların bu şekilde hücum ettiği sürece durdurmak gerçekten çok zor gözüküyor. Golden State iyi bir hücum takımı olduğu kadar iyi de bir savunma takımı ancak Cavs’in bu hücumunu ne kadar durdurabilirler emin değilim. Aynı şey Cleveland için de geçerli ki onların savunması Warriors’a göre daha kırılgan. Golden State hücumunu durdurabilmek neredeyse imkansız onlar için. Bu açıdan daha iyi savunan değil daha iyi hücum edenin, daha iyi şut atan takımın kazanacağı bir seri olacaktır.

Golden State’in bu serideki en kilit isimlerinden birisi Kevin Durant. Sezon başında bunun için takıma katıldı, yüzüğü en çok isteyen isim o. Kazanırlarsa ilk şampiyonluğunu tatmış olacak. Kaybederlerse de yine büyük eleştirilere maruz kalacak. Onun için bu seri çok çok kritik. Varını yoğunu ortaya koyacağını düşünüyorum. Çok hırslı olacağı kesin. Yani bu seride bambaşka bir Durant görme ihtimalimiz var. Onun dışında Curry ve Green acayip formdalar. Diğer yıldızları Klay Thomson onlara oranla biraz formsuz gözükse de kendini toparlayabileceğini düşünüyorum. Ama önceki serilerde gördüğümüz isteksizliği ve formsuzluğu devam ederse Golden State için büyük eksiklik oluşmuş olur.

Sakatlık durumlarını incelersek de Golden State koçu Steve Kerr dışında iki takımda da herhangi bir önemli sakatlık vs. bir şey bulunmuyor. Kerr’in durumu şuan için belirsiz çok büyük ihtimalle ilk maçta yine takımın başında olamayacak umarız diğer maçlarda takımının başında yerini alma şansı olur. Onun yerine takıma koçluk yapan Mike Brown aynı zamanda Lebron’un eski koçu olduğundan onu çok iyi tanıyori neler yapabileceğinin farkında ve bunu Golden State lehine çevirebilir ancak her nolursa olsun Warriors’ta gözler Kerr’i mutlaka arayacaktır.

Uzun uzun konuştuktan sonra bu seriyi bir sonuca bağlayacak olursak; ben saha avantajını da göz önünde bulundurarak Golden State’in biraz daha önde olduğunu düşünüyorum. Ama her nolursa olsun bu final serisinde tarihe tanıklık ediyor olacağız ve beklentimiz büyük bir seyir zevki yönünde. Şimdiden herkese iyi seyirler diliyorum.

Tahmin : 4-2 Golden State Warriors. Mvp: Kevin Durant.

Ragıphan Özturan

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz