2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası Grupları| EuroBasket

703
EuroBasket 2015
EuroBasket 2015

2015 Avrupa basketbol şampiyonası, kısa adıyla Eurobasket, bu yıl 5-20 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. FIBA Avrupa tarafından düzenlenen bu şampiyonaya 24 takım katılacak ve altın madalya için yarışacak. Eurobasket 2015 maçları bu kez Avrupa’nın çeşitli kentlerinde oynanacak ve organizasyon Fransa, Letonya, Almanya ve Hırvatistan ev sahipliğinde düzenlenecek.

Eurobasket 2015’in Ev Sahibi Ülke Nasıl Seçildi?

2011 yılında belirlenen şekliyle Ukrayna’da yapılmasına karar verilen Eurobasket 2015, Ukrayna’nın içinde bulunduğu siyasi ve toplumsal olaylar ve elverişsiz şartlar nedeniyle iptal edildi. Ev sahibi ülke seçiminde revizyona gidilip yeni ev sahibi ülke başvuruları alındı ve yeni ev sahibi birkaç ülkenin ortaklaşa olarak seçilmesi ile sonuçlandı. Türkiye’nin de aday olduğu seçimleri şu ülke ve şehirler kazandı:

  • Almanya ( Berlin)  O2 World, Seyirci Kapasitesi: 14.500
  • Fransa ( Montepllier)  Park&Suites Arena, Seyirci Kapasitesi: 9.000
  • Letonya ( Riga)  Riga Arena, Seyirci Kapasitesi: 12.500
  • Hırvatistan ( Zagreb) Zagreb Arena, Seyirci Kapasitesi: 16.500

Eurobasket 2015 maçları yukarıdaki şehirlerde ve salonlarda oynanacak ve EuroBasket Finali ise Fransa’nın Lille şehrinde oynanacak.

EuroBasket Kura Çekimleri

8 Aralık 2014’te Paris Disneyland’da çekilen kuralara göre seri başı takımlar 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası’ndaki takım dereceleri ve 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası elemeleri başarılarına göre sıralandı ve bu kriterlere bağlı kalarak belirlendi.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi EuroBasket 2015’te Ukrayna’nın elverişsiz durumu nedeniyle ev sahibi değişmişti. Yeni belirlenen her dört ev sahibi bazı ticaret ve Pazarlama kriterlerini göz önünde bulundurarak kendilerine partner ülkeler seçmişlerdir. Son durumda Almanya Türkiye’yi, Letonya Estonya’yı, Slovenya Hırvatistan’ı ve Fransa da Finlandiya’yı partner ülke olarak seçmiştir.

Eurobasket 2015’e Katılacak Ülkeler  : Türkiye, Almanya, Belçika, Bosna Hersek, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, Hollanda, İspanya, İsrail, İtalya, İzlanda, Letonya, Litvanya, Makedonya, Polonya,  Rusya, Sırbistan, Slovenya, Ukrayna, Yunanistan

EuroBasket 2015
EuroBasket 2015

EuroBasket Grupları

A grubu maçlarını Montpellier, Fransa’da,

B grubu maçlarını Berlin, Almanya’da

C grubu maçlarını Zagreb, Hırvatistan’da

D grubu maçlarını Riga, Letonya’da oynayacak.

İlk 4 sıradaki takımların son 16 turuna çıkacağı gruplarda Türkiye B grubunda yarışacak.
Eurobasket 2015 grupları şu şekilde:

A GRUBU B GRUBU C GRUBU D GRUBU
Rusya İzlanda Hollanda Estonya
Bosna Hersek Türkiye Yunanistan Letonya
Fransa İspanya Hırvatistan Litvanya
Finlandiya Sırbistan Slovenya Ukrayna
Polonya İtalya Makedonya Belçika
İsrail Almanya Gürcistan Çek Cumhuriyeti

 

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz