Pazartesi, Ekim 26, 2026
Ana Sayfa Basketbol Haberleri Millilerimizden Dünya Kupası Yolunda 2’de 2!

Millilerimizden Dünya Kupası Yolunda 2’de 2!

millilerden-dunya-kupasi-yolunda-2de-2
Dünya Kupası Yolunda 2'de 2!

EuroBasket ile yaz döneminde hepimizi ekran başına kilitleyen Türkiye, 2027 Katar Dünya Kupası yolunda C Grubu’ndaki ikinci maçına İsviçre deplasmanında çıkıyor. Hedef: 2’de 2!

Milli takımımız sahaya Ömer Faruk, Tarık Biberoviç, Şehmuz Hazer, Yiğitcan Saybir ve Kenan Sipahi beşiyle çıktı. Maçın ilk sayısı Ömer Yurtseven’in savunmasına rağmen İsviçre’den geldi. Ancak cevabımız gecikmedi; Şehmuz Hazer yayın gerisinden gönderdiği üçlükle dengeyi sağladı. İsviçre de ritim buldu, iki zor atıştan sayı çıkararak skoru 5-3 yaptı.

Özellikle ön alandaki baskılı savunmasıyla maça istekli başlayan İsviçre’ye Tarık’tan net bir yanıt geldi. Üst üste gelen sayılarla Türkiye skoru 8-7’ye getirdi. Ardından Kenan’ın asistinde Ömer Faruk’un tepe üçlüğüyle 11-7 öne geçtik.

Maç tempolu ve bol skorlu başladı. İlk 4 dakikada toplam 20 sayı atıldı. Faul dengesinde ise Türkiye 1, İsviçre 4 faul yaptı ve periyot bitmeden faul hakkını doldurdu.

Şehmuz’un akıllı servisiyle Yiğitcan smacı bastı, skor 15-9 oldu. Tarık’ın bir başka dış atış isabeti İsviçre’ye molayı aldırdı. Dış şutlarda 5 denemede 4 isabet bularak yüzdeli başladık. Topu iyi paylaştık, hızlı hücumlarla etkili olduk. 6.5 dakikada 21 sayıya ulaşarak ilk çeyrekte 20 sayı barajını geçtik.

Ömer Faruk’un topsuz koşularla açtığı alanlar, hücumda çeşitliliği getirdi. Çeyrek sonunda farkı daha da açma şansımız vardı. İsviçre’nin son hücumu için koç Ergin Ataman 4 oyuncu değişikliği yaptı, ancak İsviçre bu fırsatı değerlendirdi ve farkı 6 sayıya indirdi.

İlk çeyrek sonucu: Türkiye 23 – İsviçre 17

İkinci Çeyrekte Fırtına Gibi: Fark 16’ya Çıktı!

İkinci çeyreğe Sertaç, Ercan, Furkan, Berk ve Yiğit beşiyle başladık. İsviçre, bu bölümde savunma baskısını artırdı. Ancak ilk üçlüğümüz Furkan Korkmaz’dan geldi, asist Berk Uğurlu’dan: Skor 28-19.

Bu maç bizim için çok önemli; kayıpsız devam etmek istiyoruz. Hücum ribaundlarında da etkiliyiz. İsviçre’den gelen bir airball sonrası tempoyu ele geçirdik. Çeyrekte ikinci faulümüzü Sertaç yaptı, Yiğit kenara gelirken Ataman yeniden Tarık’ı oyuna aldı.

S.Fofana’nın zorlama atışı isabet buldu ve skor 28-21’e geldi. Sertaç kenara alınırken, Ömer Faruk oyuna girdi. Şehmus çizgiye geldi ama 2/0 ile döndü, serbest atış yüzdemiz 6’da 3 oldu.

Rakibin iyi savunmasına rağmen, Ercan Osmani’nin klas ters turnikesiyle 30-21 öne geçtik. Hemen ardından Tarık’tan bir üçlük daha geldi ve farkı 12 sayıya çıkardık.

Son dakikalarda İsviçre mola aldı, dönüşte üçlük buldular ama Kenan Sipahi’den anında cevap geldi: 36-24. Kenan’ın şık servisiyle Tarık bir üçlük daha gönderdi. Şu ana kadar 8 üçlük isabetimiz var, bunların 4’ü Tarık’tan geldi.

Ömer Faruk ters eşleşmeyi iyi değerlendirdi ve maçın son 20 saniyesinde skoru 41-24’e taşıdı. Son hücum İsviçre’ye kaldı, Ercan’dan harika bir blok geldi ama faul çalındı. İsviçre serbest atışlardan 2’de 1 isabetle döndü: 41-25.

Son hücum bizdeydi ama Ercan’ın üçlüğü çemberden döndü. İlk yarıyı 16 sayı farkla önde tamamladık.

İlk yarı sonucu: Türkiye 41 – İsviçre 25

3. Çeyrekte Maçı Bitirdik!

Üçüncü çeyreğe Ömer Faruk Yurtseven, Şehmus Hazer, Kenan Sipahi, Yiğitcan Saybir ve Tarık Biberoviç beşiyle başladık. Açılışı pota altından Ömer Faruk yaptı, hemen ardından Şehmus ve Tarık’ın hızlı hücumuyla basket faulü aldık ve skoru 46-27’ye getirdik. Fark 19 sayıya çıktı, tempo tamamen bizim elimizde!

İlk iki dakikada Yiğitcan sahne aldı ve yayın gerisinden üçlüğü gönderdi. Son 4 dakikaya girilirken Ergin Ataman, Ercan Osmani’yi kenara alıp Erkan Yılmaz’ı oyuna sürdü.

İsviçre yine dış atış denedi ama 14 üçlükte sadece 4 isabet bulabildiler. Savunmamız bu bölümde çok iyi çalıştı. Yiğitcan Saybir resitaline devam etti, bir üçlük daha gönderdi ve farkı 25 sayıya çıkardık! Maçtaki en büyük farkı yakaladık.

Hızlı hücumda topu kaybettik ama savunmaya dönerken faulü yapan Erkan oldu. Buna rağmen ritmimizi hiç kaybetmedik. İkinci yarıda neredeyse her hücumdan sayı çıkaran Yiğitcan, bir kez daha sahne aldı ve bire birde zor pozisyondan skoru buldu. Böylece çeyrek sonunda farkı 23’e taşıdık.

Üçüncü çeyrek sonucu: Türkiye 65 – İsviçre 42

Son Çeyrekte Net Mesaj: Biz Hazırız!

Son çeyreğe Berk Uğurlu’nun basketiyle başladık ve skor 67-45’e geldi. Oyuncularımızın özgüveni artık sahaya tamamen yansımıştı. Furkan Korkmaz, aynı noktadan art arda iki üçlükle farkı iyice açtı ve skoru 73’e taşıdı. Üzerine gelen bir turnike ile 75-45 öne geçtik. İsviçre adeta dağıldı, biz ise vitesi daha da arttırdık.

Moladan sonra bir top kaybı yaşasak da Furkan’ın performansı devam etti. Yiğit Arslan’dan gelen üçlükle skor 78-51 oldu. Maçın bitimine 4 dakika kala dört oyuncumuz çift haneli skor üretti. Berk Uğurlu’nun gönderdiği 14. üçlük isabetimizle skor 83-60’a ulaştı.

Her ne kadar son anlarda birkaç top kaybı yaşasak da, mücadele isteğimiz hiç azalmadı. Son 15 saniyede top bizdeydi ama skor üstünlüğümüzle son hücumu kullanmadık. Maçın en skorer ismi Yiğitcan Saybir olurken, millilerimiz Dünya Kupası yolunda 2’de 2 ile yoluna devam etti.

Maç sonucu: Türkiye 85 – İsviçre 60

EuroBasket 2025



NBA'de Günün Sonuçları ve Maç Programı

NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Are you human? Please solve:Captcha