Anadolu Efes’in 2025-26 medya gününde Son Periyot olarak yer aldık. Bu medya günündeki diğer bir röportajım Anadolu Efes’in Bahamalı yeni pivotu Kai Jones ile oldu. Kendisi bütün içtenliğiyle Avrupa’daki hedeflerini anlattı. Keyifli okumalar dilerim.
11 yaşındayken ABD’ye ortaokul eğitiminiz için gittiniz ve 15 yaşında Bahamalar’a geri döndünüz. Sonrasında, sizin gibi Bahamalı olan, Deandre Ayton ile beraber çalışmalar da yaptınız. Bu sizin basketbol oynayış biçiminize ve motvivasyonunuza ne kattı?
Fazlasıyla motive ediciydi. Deandre Ayton harika bir insan, onunla çalıştım ve bire bir maçlar oynadık. Basketbol hakkında çokça konuştuk, enerjisi harikaydı adamım. Draft edilmesi beni de motive etti ve ben de draft edildim. Bahamalar’ın basketbolu çıkışta biliyorsun ki, orada turnuva oynadım. Alttan gelen değerli genç oyuncular var. Dolayısıyla olanlar harika.
Olimpiyat’a katılmayı da kıl payı kaçırdınız..
Aynen öyle. Bileğim burkulmuştu dolayısıyla o turnuvaya katılamadım ama çok çalışıp sağlıklı kalarak 2028’de Olimpiyat Oyunları’nda olmayı umuyorum.
Kariyerinizde ilk defa Amerika kıtası dışında oynayacaksınız. Yeni maceranız Anadolu Efes için nasıl hissediyorsunuz?
Dört gözle bekliyorum. Uluslararası seviyede FIBA kurallarıyla oynamak, yeni bir gruba ve organizasyona katılmak heyecan verici. Harika olacak ve heyecanla bekliyorum.
Güçlü bir oyuncusunuz ve bunu oyununuza yansıtıyorsunuz? Avrupa’daki kaliteli uzunlara karşı mücadele edebileceğinizi düşünüyorum. Peki siz onlarla rekabete hazır mısınız?
Tabii ki, onların üzerinden smaç basıp gücümü göstereceğim. Ben her zaman gücümü gösterdim ve bunu yapmaya devam edeceğim.
Türkiye EuroBasket Maçı Hangi Kanalda Ne Zaman başlıklı sayfada A Milli Basketbol Takımımızın gün gün maç programını ve önceki maçlarının sonuçlarını bulabilirsiniz..