İlk Zaferine En Geç Ulaşan Pilotlar

1237
ilk-zaferine-en-gec-ulasan-pilotlar-8

Formula 1’de farklı pilotların her sene sürpriz podyum yakaladıklarına şahit oluyoruz ancak iş podyumun en tepesine gelince; şansın yanında ustalık da lazım oluyor.

10-) Jean Alesi – 91. Yarış (Kanada GP)

6. sıradan start aldığı yarışı kazanan Alesi, bu galibiyetle kariyerinin ilk zaferini almış oldu. Pistte zafer turu yaptığı sırada yakıtını bitiren Alesi, Schumacher’in Benetton ‘una tutunarak piste döndü.

ilk-zaferine-en-gec-ulasan-pilotlar-1

9-) Thierry Boutsen – 95. Yarış (Kanada GP)

Yoğun yağmur altındaki yarışı sadece 6 pilot tamamlayabilirken Belçikalı pilot Boutsen de damalı bayrağı gören ilk isim oldu.

8 -) Mika Hakkinen – 96. Yarış (Avrupa GP)

ilk-zaferine-en-gec-ulasan-pilotlar-2

Hakkinen 5. başladığı yarışta Schumacher’in temas yüzünden yarış dışı kalmasının da yardımıyla damalı bayrağı gören ilk isim oldu. Bu galibiyetin ardından Hakkinen, gelecek 2 sezon şampiyonluğu göğüsleyecek isim olacaktı.

7-) Giancarlo Fisichella – 110. Yarış (Brezilya GP)

Yoğun yağmur altındaki yarışta Fischella’nın damalı bayrağa ilk gelen isim olduğu anlaşılamadı ve yarışın galibiyet kupası Kimi Raikkonen’e verildi. Yarıştan 3 gün sonra anlaşılan durum sonrası kupa gerçek sahibine teslim edildi.

6-) Nico Rosberg – 111. Yarış (Çin GP)

ilk-zaferine-en-gec-ulasan-pilotlar-3

Rosberg, ilk sıradan başladığı yarışı göğüslemeyi başarırken bu zafer hem kendisine ilk yarış galibiyetini getirdi hem de Mercedes fabrika takımına 1955 sezonunun ardından ilk zaferini getirmiş oldu.

5-) Jenson Button – 113. Yarış (Macaristan GP)

Yağmur ustası Button, yağmur altındaki Macaristan yarışında 14. Sıradan start almasına rağmen yarışı kazanmayı başardı. Bu zafer Button’un ilk zaferi olmasının yanı sıra ayrıca Honda fabrika takımının da 1967’den sonraki ilk zaferi oldu.

ilk-zaferine-en-gec-ulasan-pilotlar-4

4-) Jarno Trulli – 117. Yarış (Monaco GP)

Monaco’da damalı bayrağı gören ilk isim olan Trulli için bu yarış F1 kariyerinin ilk ve son zaferi oldu.

3-) Rubens Barichello – 124. Yarış (Hockenheim GP)

18. Başladığı yarışta ilk turlardaki sert atakları sayesinde tırmanışını sürdüren ve giren güvenlik aracının da yardımıyla ilk galibiyetine ulaşan Barichello ,podyumda duygusal anlar yaşamıştı.

ilk-zaferine-en-gec-ulasan-pilotlar-5

2-) Mark Webber – 130. Yarış (Nürburgring GP)

Webber, startta yaşadığı temas yüzünden pitten geçiş cezası almasına rağmen yarışı kazanmayı başararak listemizde 2. sıradaki yerini aldı.

ilk-zaferine-en-gec-ulasan-pilotlar-6

1-) Sergio Perez – 190. Yarış (Sakhir GP)

Galibiyet için en uzun süre bekleyen isim Checo oldu. Gelecek sezon Red Bull ile anlaşan Meksikalı pilot, ilk turda yaşadığı temasın ardından son sıraya düşmesine rağmen pes etmeyip yarışta damalı bayrağı gören ilk isim oldu.

ilk-zaferine-en-gec-ulasan-pilotlar-7

Eralp ISSI

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz