İki Yanı Keskin Bıçak: Rudy Gobert!

885

NBA ve savunma denince akıllara direkt olarak Rudy Gobert geliyor. Uzun kolları ve vücudu ile NBA’in birçoklarına göre en iyi savunmacısı. Hatta yılın en iyi savunmacısı ödülünü 2018 ve 2019 sezonunda almıştı. Peki neden iki yanı keskin bıçak?

Utah Jazz uzun süredir Gobert’in çevresinde iyi bir savunma takımı görüntüsü çiziyor. Zaten hali hazırda disiplinli bir takım olan Utah, Gobert’in pota altındaki varlığıyla rakip takımları üç sayı çizgisinin gerisine itiyor ve baskı yapmaya başlıyor. Bu yolla kötü şut gününde olan takımlara büyük zorluk çıkartabiliyorlar. Gobert’in etkisi sadece savunmada değil hücumda da çok etkin. İkili oyun devrilmesi ve pota altı bitiriciliğiyle savunulması zor bir oyuncu.

Gobert’in sezon istatistiklerine bakarsak 14.6 sayı, 14.4 ribaund ve 1.9 blok ile oynuyor.

Yazıyı okurken muhtemelen aklınıza gelen şey Gobert’in ne kadar iyi bir oyuncu olduğu ve takımını ne kadar yükselttiğidir. Fakat benim gelmek istediğim nokta yukarıdaki istatistiklerin tamamı maça odaklanmış bir Gobert’in istatistikleri. Maça odaklanmadığında ise bambaşka bir oyuncuya dönüşüyor.

Utah’ın maç içerisinde dalgalanmalar yaşadığını görüyoruz. Ana sebep ise Gobert’in performansı. Bazen sahada yürüyen bir oyuncu görürken bazense NBA’in en etkili savunma oyuncusunu görüyoruz. Abarttığımı düşünüyor olabilirsiniz ama 13.01.2020’de oynanan Utah – Washington maçını izlemenizi tavsiye ederim. Çünkü Gobert için adeta sezon özeti bir maç.

Maça hücumda etkili başlayan Wizards farkı çift hanelere kadar çıkarmıştı. Bu sırada Gobert’in maçın hiç içine giremediğini gördük. Hatta Wizards uzun süre rahatça sayı bulmaya devam etti. Fakat ikinci yarı her şey değişti ve Utah geri döndü. Çünkü Gobert geri dönmüştü. Maçın ikinci yarısında kontrolü eline alan Gobert takımına galibiyeti getirdi.

Yani soyunma odasından dönen Gobert, tanındığı kimliğine geri döndü ve maçı kazandırdı. Maçın ilk yarısında Superman değil de Clark Kent mi parkedeydi?

Şaka bir yana  bu seviyedeki bir oyuncunun bu kadar dalgalanması sizce normal mi? Ya da böyle bir oyuncu ile şampiyonluk hedeflemek doğru olur mu?

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz