Yeni Sezonda NBA’e Gelmesi Önerilen Değişiklikler

582
Yeni Sezonda NBA’e Gelmesi Önerilen Değişiklikler

NBA üst düzey yetkilisi Adam Silver, 2021-2022 sezonunda yürürlüğe girmesi beklenen değişiklikleri tanıttı. Bu değişiklikler; normal sezonun 82 maçtan 78 maça inmesi, sezon içi bütün takımların katıldığı bir turnuva modeli ve Playoff’lara kalan takımları belirlemek için Final-Four turnuvasını içeriyor.

Bu değişikliklerin oyuncular ile de tartışıldıktan sonra, eğer onaylanırsa nisan ayında kesinlik kazanması bekleniyor. NBA verilerine göre NBA taraftarlarının %60’ı sezonun çok uzun olduğunu, %68’i sezon içi turnuva ile ilgilendiğini ve %75’i ise Playoff’lar için Final-Four ile ilgilendiğini düşünüyor.

Sezon içi turnuvası

Sezon içi turnuvasının, 24 Kasım ile 11 Aralık arası yapılması bekleniyor. Bütün takımlar, bu turnuvaya katılacak ve her takım 4 ev, 4 deplasman olmak üzere 8 maç oynayacak. Maçların hepsi normal sezon maçı gibi sayılacak. Turnuva sonu kazanan takım oyuncuları, 15 milyon dolarlık ödülü ve teknik ekip de 1.5 milyon dolarlık bir ödülü bölüşecek. Bunun yanı sıra kazanan takımın Draft’larda ilk turdan ekstra bir oyuncu seçme hakkı olacak.

Final-Four

Normal sezonun sonunda Doğu’da ve Batı’da ilk 6 takım Playoff’ları garantilemiş olacak. 7-10 arası sıralama ile  bitiren takımlar Playoff’lar için aralarında Final-Four oynayacaklar. 7. sırada bitiren takım, 8. sırada bitiren takım ile; 9. sırada bitiren takım ise 10. sırada bitiren takım ile eşleşecek. Maçlar sonucunda 7. ile 8. arasındaki maçın kaybedeniyle,  9. ile 10. arasındaki maçın galibi oynayacak. Bu şekilde Playoff takımları belirlenecek ve artık 10. bitiren takımların bile Playoff şansları olmuş olacak.

Çoğu oyuncu ve taraftar, bu değişikliklere olumlu gözle baksa da; bu değişiklikleri gereksiz duyan birçok kişi de mevcut. Dallas Mavericks takımının sahibi iş adamı Mark Cuban, bu konu hakkında kendi twitter adresinden ağır açıklamalarda bulundu. 

” Çok aptalca. Lüks vergisi kapsamında olan takımlar ne yapacak? Draft hakkını istemedikleri için turnuvayı mı tanklayacaklar? Ya cap açığı oluşturmaya çalışan takımlar? Takasa mı zorlanacaklar?”

Birinci sıradan oyuncu seçmenin iyi oyuncuları zorlamaya değmeyeceğini düşünen Mark Cuban ekledi.

“Ben kesinlike 31. Sıradan ilk tur diye nitelendirilen bir oyuncu için en iyi oyuncularımın sakatlığını riske atmazdım ya da onları fazladan yormazdım. Siz yapar mıydınız?”

Eren Solak

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz