2022 Model Los Angeles Lakers: İhtiyar Heyeti

704

Geçtiğimiz sezona sadece 72 gün dinlenerek giren Los Angeles ekibi Lakers’ın sezonu sakatlıkların gölgesinde kalmıştı. Sezona şampiyonluk hedefiyle giren Lebron ve arkadaşları Playoff’un ilk turunda Phoenix Suns’a elenerek sezonu kapatmıştı. Bu sezon ise Lakers kadrosu bir kabuk değişimine gitti. Russell Westbrook, Carmelo Anthony, Rajon Rondo, Dwight Howard, Kendrick Nunn, Trevor Ariza gibi takıma önemli isimler eklendi. Asıl soru, bu isimlerin büyüklüğü performanslarının büyüklüğüyle de eşit olacak mı?

Geçen sezon Lakers için sakatlıkların gölgesinde geçmiş olsa bile Frank Vogel’ın takımının savunma performansının düşmemesi sezona dair sayılı olumlu haberlerden bir tanesiydi. Bu sezona girerken savunma performansları soru işareti olan bazı oyuncuların takıma eklenmesi de bu konuda Lakers taraftarlarını endişeye düşürmekte. Özellikle yıllardır savunma performansları eleştirilen ve gittikleri takımlarda yüke dönüşen Westbrook ve Carmelo’nun bu sezon Lakers kadrosunda nasıl bir rol alacağı merak konusu.

Lakers için sezonun belki de kilit unsurlarından bir tanesi Lebron ve onun sağlık durumu. Lebron geçen sezon yaşadığı sakatlığın ardından bundan sonra tam olarak eskisi gibi sağlıklı olamayacağını söylemişti. Bunun akabinde normal sezonda birinci viteste giden bir Lebron görme olasılığımız artıyor. Lakers kadrosu normal sezonu Lebron’un birinci viteste gitmesi ile rahatlıkla üst sıralarda tamamlayabilir ama özellikle playoffların başlamasıyla birlikte normal sezonda yüksek performans göstereceği tahmin edilen Westbrook gibi isimlerin de oyunlarının playofflarda aksadığını düşünürsek yüksek viteste oynayan Lebron-AD ikilisi Lakers’ın playoff kaderinde belirleyici unsur olacaktır.

Geçtiğimiz sezon hem geçirdiği sakatlıklar hem de mental olarak oyunda bazı aksamalar olması da AD’nin performansını düşürmüştü. Bu sene Lakers ile başarılı olmak istiyorsa hem sağlıklı kalması hem de mental olarak tamamen oyunda olması gerekiyor. Zira pota altı savunmasıcısı olarak Dwight Howard ve DeAndre Jordan’ın önünde en önemli silah olarak yer alıyor. Böylelikle AD-Lebron ikilisi sağlıklı olduğu taktirde ligin birbirine en uyumlu ikilisi olarak playoffları domine edebilir. Bakalım Los Angeles ekibi bu sezon 17.Şampiyonluklarına ulaşabilecekler mi yoksa geçtiğimiz sezon olduğu gibi hayal kırıklığıyla geçen bir sezon mu olacak…

Emre Can Terzi

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz