2000-2005 Arası Unutulmaz Takımlar-1

1355
2000-2005 Arası Unutulmaz Takımlar

Her dönemde unutulmaz takımları görmüşüzdür. Bazıları şampiyon olamasa da akıllarda iz bırakmıştır. Biz de sizler için bu takımlardan 2000-2005 arasındakilerden bazılarını derledik. 

2000-2001 Philadelphia 76ers

2000-2001 sezonuna Larry Brown yönetiminde giren Philadelphia 76ers, Allen Iverson, Dikembe Mutombo, Aaron Mckie ve George Lynch gibi oyuncularla sezona fırtına gibi başladı. İlk 10 maçını kazanaraka başlayan Philadelphia, sezonu 56-26 lık derecesiyle Doğu Konferansında birinci bitirdi. Finale kadar yükselen 76’ers finalde Kobe ve Shaq’lı Lakers’a 4-1 yenildi. Ancak Allen Iverson sezon boyunca gösterdiği performansla göz kamaştırdı. 31.1 sayı ortalaması tutturan Allen Iverson sezonun MVP’si seçilirken, Dikembe Mutombo yılın savunmacısı, Aaron Mckie ise yılın altıncı adam ödülüne layık görüldü. Koç Larry Brown ise yılın koçu seçildi. 

2003-2004 Los Angeles Lakers

2003-2004 sezonu tarihin en güçlü draftlarıyla başladı. LeBron James, Carmelo Anthony, Chris Bosh ve Dwyane Wade takımlar tarafından o sene draft edildi. Ancak sezon pek de keyif vermedi. NBA tarihinin skor olarak en kısır sezonlarından biri oldu. Bir çok takım çeşitli sayı kategorilerinde tarihlerinin en düşük dönemini geçirdi. Biz gelelim Lakers’a. Kadrosunda Shaquille O’Neal ve Kobe Bryant’ı bulunduran Phil Jackson yönetimindeki Lakers, sezon başında çok önemli iki oyuncuyu kadrosuna kattı: Karl Malone ve Gary Payton. Horace Grant ile de yeniden sözleşme imzalayan Lakers, herkes tarafından ligin favorisi haline geldi. Lakers sezona iyi başladı fakat NBA bir olayla sarsıldı. Kobe Bryant bir otel çalışanına tecavüz etmekle suçlandı. Bryant, bu süreç içerisinde bir çok maç kaçırdı ve belki de bu yüzden Shaq en üst seviyesine çıktı diyebiliriz. Lakers’in tek sorunu bu değildi. Gary Payton, koç Phil Jackson ile tartışma yaşadı, ve Karl Malone sakatlıkları yüzünden bir çok maç kaçırdı. Tüm bunlara rağmen Lakers, sezonu Batı Konferansında 2.olarak bitirdi. Finale kadar gidebilen Lakers, finalde Detroit Pistons’a kaybetti. Sezon sonunda ise Phil Jackson kovuldu ve Shaquille O’Neal Kobe Bryant ile anlaşmazlığı yüzünden Miami Heat’a yollandı. 

2003-2004 Minnesota Timberwolves

2003-2004 sezonu Minnesota için tarihin en unutulmaz sezonu diyebiliriz. Sezona koç Flip Saunders yönetiminde giren Timberwolves, kadrosunda Kevin Garnett, Sam Cassell, Latrell Sprewell, Wally Szczerbiak gibi oyuncuları bulunduruyordu. Sezonu Kevin Garnett liderliğinde mükemmel geçiren Minnesota ekibi, 58-24 derecesi ile organizasyon rekorunu kırdı ve Batı Konferansını tarihinde ilk kez birinci sırada bitirdi. Konferans finaline kadar yükselen Timberwolves burada Los Angeles Lakers’e 4-2 yenildi. Bir çok kez haftanın ve ayın oyuncusu seçilen Kevin Garnett, MVP ödülüne layık görüldü. Garnett’in sezon istatistikleri ise 24.2 sayı, 13.9 ribaund, 5 asist, 1.5 top çalma ve 2.2 blok idi. 

2004-2005 Phoenix Suns

2004-2005 sezonu bir çok değişiklikle başladı. Charlotte Bobcats’ın de katılmasıyla ligdeki takım sayısı 30’a çıktı. New Orleans Hornets, Batı Konferansına alındı. Gelelim Phoenix Suns’a.Steve Nash ile kontrat imzalayan Suns, koç Mike D’Antoni ile de anlaşmaya vardı. Steve Nash, Amar’e Stoudemire, Shawn Marion ve Quentin Richardson gibi oyuncularla sezona başlayan Suns, sezona Nash’ın liderliğinde mükemmel bir giriş yaptı. İlk 35 maçta 31 galibiyet alan Suns, sezonu da 62-20 gibi organizasyon rekoru kırarak tamamladı. Ancak Suns Batı Konferansı finalinde San Antonio Spurs’e yenildi. Sezon sonunda ise Steve Nash sezon MVP’si, koç Mike D’Antoni ise yılın koçu seçildi. 

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz