Tony Parker’ın Forması Emekli Ediliyor

464
Tony Parker'ın Forması Emekli Ediliyor

San Antonio Spurs, 17 yıl boyunca takımın formasını giyen ve kazanılan şampiyonluklarda çok büyük pay sahibi olan Tony Parker’ın formasının emekli edileceğini açıkladı.

San Antonio Spurs’ün efsane isimlerinden Tony Parker’ın giydiği 9 numaralı forma bu sezon emekli ediliyor. 11 Kasım’da oynanacak Memphis maçından önce forması emekli edilecek olan Tony Parker Spurs tarihinde Bruce Bowen, Tim Duncan , Sean Elliott , George Gervin , Manu Ginobili , Avery Johnson , Johnny Moore , David Robinson ve James Silas’tan sonra forması emekli edilen onuncu oyuncu olacak.

Tony Parker, Spurs’te forma giydiği  17 sezonda 15.5 sayı, 2.7 ribaund ve 5.6 asist ortalamalarıyla mücadele etti. Takımıyla birlikte dört kez şampiyonluk sevinci yaşayan deneyimli oyuncu; 6 kez All-Star, 4 kez de NBA’de yılın birinci takımına seçilirken, 2006-2007 final serisinde ortaya koyduğu performans ile MVP seçilmeyi başarmıştı.

Spurs tarihine adını altın harflerle yazdıran Tony Parker ayrıca San Antonio Spurs formasıyla yaptığı 6829 asistle bu alanda zirvede yer alırken; 1198 maç ile de Tim Duncan’dan sonra en fazla Spurs forması giyen oyuncu konumunda.

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz