Son Periyot

Hile Spekülasyonları: Draft Göründüğü Kadar Masum Değil

Hile Spekülasyonları: Draft Göründüğü Kadar Masum Değil

Hile Spekülasyonları: Draft Göründüğü Kadar Masum Değil

14 Mayıs Salı akşamı Chicago Hilton Otel’de çekilen NBA Draft Lottery, sansasyonel spekülasyonları da beraberinde getirdi. Normal sezonunun en kötü 8. derecesine sahip olan, dolayısıyla 1. sıra için sadece %6 şansı bulunan Pelicans’ın şansının yaver gidişi (?) sonrası front office ekibi çılgına dönmüştü.

İnternette dolaşan hile spekülasyonlarına çok kulak asmadım –en azından bu yönde geçmişe dayanan başka iddiaların varlığını fark edene kadar-, neticede ortada %6’lık bir ihtimal vardı, neden gerçekleşmesindi? Üstelik ESPN lottery çekiminde canlı yayın yapmıyor olsa da basın mensupları ve takımların görevlendirdiği yetkililer, çekiliş sırasında orada bulunuyorlar.

Lottery sonuçları açıklandığında bir güruh Zion Williamson’ın Pelicans’a gidecek olmasının drafta hile karışmadığına işaret ettiğini savundu çünkü genç süperstar adayının New York gibi büyük bir pazarda franchise yüzü olması, şüphesiz NBA’e hem gelir yayını hem de ligi pazarlama konusunda daha çok fayda sağlardı . Düşünsenize Zion Williamson –a.k.a yeni LeBron- Knicks’i senelerdir süren vasatlığından kurtararak NBA Finallerine taşıyor. Ne görkemli marketing hikayesi ama…

Öte yandan bazıları aksi görüşteydi. Zion’ın New Orleans Pelicans’a gidişi, Anthony Davis’in Lakers’a takasını kolaylaştıracak bir etmendi çünkü Zion’ın takıma katılması demek, yeniden yapılanmaya (rebuilding) gidileceğinin garantisiydi. Bu durumda Davis için genç çekirdeğini teklif eden Lakers’ın teklifini geri çevirmek mantıksız olurdu. Geçen sezon Playofflarda boy gösteremeyen LeBron James’in Davis ile güçlerini birleştirmesi Lakers’ı ligin en büyük şampiyonluk adaylarından biri yapıyordu. Batıdan her sene aynı takımın –Warriors- finale yükselmesinden sıkılan NBA fanları için Los Angeles Lakers gibi devasa bir franchise, hiç fena tercih sayılmazdı.

               Gelin şimdi de NBA tarihindeki şaibeli draftlara göz atalım:

1493’de 1 gerçekleşme ihtimaline sahip bu olay, LeBron’un gidişiyle sarsılan Cavs için yaraları sarma işlevi görebilir, hatta yeniden finallerde boy göstermelerine imkan verebilirdi. Ne yazık ki Cavs Tristan Thompson, Anthony Bennett gibi verimsiz seçimler sonucu LeBron dönene kadar yerinde saydı.

Exit mobile version