Son Periyot

Gilbert Arenas Kevin Durant’in Arkasında: “Başka Şansı Yoktu”

Gilbert Arenas Kevin Durant'in Arkasında: "Başka Şansı Yoktu"

Geçtiğimiz günlerde Kendrick Perkins ve Kevin Durant’in twitter üzerinde yaptıkları tartışma gündeme gelmişti. Tartışmanın detaylarını bağlantıya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Olayların ardından eski NBA oyuncusu ve şimdilerde yorumculuk yapan Gilbert Arenas, Kevin Durant’in 2016 yılında Oklahoma City Thunder’dan ayrılıp Golden State Warriors’a gitme kararını yorumladı. Arenas, uzun bir analiz yaptı ve Durant’i savundu. NBA’de geçirdiği 12 sezonda 3 kez All-Star seçilen oyuncunun ifadeleri şu şekilde:

“Herkesin Kevin Durant-Warriors hamlesi hakkında bir fikri var ve bir basketbolcu olarak senin söylediklerini daha fazla düşünmen lazım, bu yüzden sana bir tarih dersi vereceğim. 2012’de, genç ve yükselmekte olan bir OKC ekibi, (tecrübesiz bir şekilde) Finallere çıktı ve Heat’e kaybettiler… 2013’te, takım istedikleri gibi başarılı olamadı. O yaz OKC takım sahipleri, Harden’ı güvence altına almayarak en aptalca hamleyi yaptılar. Harden’ı geri alabilseydin, KD / Russ / Harden üçlüsü Curry / Klay / Green’den daha güçlü olurdu, ki bu takım daha sonra ligin en iyi takımı oldu (Golden State’in ilk şampiyonluğunda). Harden hiç ayrılmasa, OKC kolayca three-peat yapabilirdi.”

“Sadece iki takım ona istediğini verebilirdi (şampiyonluk ve Finaller MVP’si ödülü) ve onlar da Golden State ile şampiyon olan Cavs’di. Şampiyon oldukları için, Cavs bir hamle yapmıyordu. Hatta şunu söyleyeyim, Cavs cimri olduğu için KD’yi almayacaktı (Dan Gilbert o takımı 2005’te aldı), aldıkları en büyük serbest oyuncu, 2005’te Larry Hughes’du. 15 sene önceydi. Sözleşmeler o zamandan beri iki katına çıktı ve ve bu hala en büyük free agent hamleleri. Yani kalan tek takım GS oldu.”

Özür dilerim Kendrick, ama herkes senin gibi yeniden inşa edilen bir Boston takımında yer alacak kadar şanslı değil ve iki eski Boston’lı oyuncu (Danny Ainge ve Kevin McHale) bir anlaşmayla seni takıma alıp seni şampiyon yaptılar. Şimdi de artis artis konuşuyorsun. NOT: genelde söylediklerinin %99’una katılırım.”

NBA’de toplam 552 maça çıkan Gilbert Arenas’ın kariyer ortalamaları şu şekilde; 20.7 sayı, 3.9 ribaund, 5.3 asist.

Exit mobile version