Son Periyot

Gaziantep Basketbol Sonunu Getiremedi

68 - 73

FIBA Şampiyonlar Ligi

FIBA Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcilerimizden Gaziantep Basketbol’da koçla yolların ayrılması işlerini yoluna koymuş gibi gözükmüyor. Gruptaki 7.maçında Fransız ekibi Elan Chalon’u ağırladı. Sahadan 73-68 mağlubiyetle ayrılan temsilcimiz, kötü gidişini sürdürdü. Bu sonuçla ekibimiz 2 galibiyette kalırken, Elan Chalon gruptaki 3.galibiyetini aldı.

Maçın genelinde denge hakimken, ilk periyot bittiğinde 20-19 temsilcimizin üstünlüğü vardı. İkinci periyotun başlarında, Gaziantep Basketbol sayı üretmekte zorlanınca, rakibinin 13-0lık serisine engel olamadı ve 34-22 geri düştü. Periyotun kalan dakikalarında oyuna ağırlığını koyan ekibimiz soyunma odasına farkı bir sayıya indirerek, 38-37 geride girdi.

3.periyotta da benzer bir senaryo yaşandı. Elan Chalon kaçarken Gaziantep kovaladı ve rakibinin farkı çift hanelere çıkarmasına izin vermedi. Aynı ikinci periyot gibi bu periyotta 1 sayı farkla Fransız ekibinin üstünlüğüyle, 53-52 sona erdi.

Son çeyreğin ilk 5 dakikasını 61-59 önde kapatan ekibimiz, skor 63-59’ken başlayan 7-0’lık seriye cevap veremedi ve bu avantajını kaybetti. Maç, son dakika içerisinde hata yapmayan Elan Chalon’un 73-68’lik galibiyetiyle sonuçlandı.

Şampiyonlar liginde üst üste 5. ve son 12 resmi maçında 11.yenilgisini alan Gaziantep Basketbol’da Jure Balazic 18, Rolands Freimanis 17 sayı üretti. %19 ile üçlük kullanmasına ve Mickale Gelebale’ın 2 sayıda kalmasına rağmen maçı kazanan Elan Chalon’da ise J.Farr’ın 17 Harris’in 16 sayısı galibiyeti getiren performanslar oldu.

Geçtiğimiz sezon Fiba Avrupa Kupası’nda Top 16’ya yükselen ve ligde Play-off’a kalan Gaziantep Basketbol’da tribünlerin de büyük oranda boş olması dikkat çekti.

Utku Altıntaş

 

 

Exit mobile version