Son Periyot

Yaprak Dökümü Sürecek mi? Vesely, Sloukas ve De Colo’ya Dair Son Durum

yaprak-dokumu-surecek-mi-vesely-slouas-ve-do-coloya-dair-son-durum

Fenerbahçe Beko’da Zeljko Obradovic döneminin kapanmasıyla birlikte temsilcimizde yeniden yapılanma sürecine başlanıldı. Yeni baş antrenör Igor Kokoskov önderliğinde farklı bir oyun düzenine bürünecek Fenerbahçe Beko’da bu doğrultuda takımın iskeletini oluşturan oyunculardan bazılarının ayrılığı söz konusu.

Geçtiğimiz günlerde kaptanlarından Luigi Datome’yi Olimpia Milano’ya yolcu ederek veda eden Fenerbahçe Beko’da bir diğer ayrılık, geçtiğimiz sezon büyük umutlarla transfer edilen; ancak savunmada istenilen katkıyı veremeyen Derrick Williams oldu. Liga ACB ekiplerinden Valencia Basket’in yolunu tutan Williams, uzun rotasyonundan ayrılacak tek isim değil.

Taraftarla yıldızı bir türlü barışmayan; vasat altı bir performans sergileyen Joffrey Lauvergne de takımdan ayrıldı. Basketball Rumours EU‘nun iddiasına göre Lauvergne, iki Yunan devi Olympiakos ve Panathinaikos’un radarındaydı. Fakat sürpriz bir şekilde Litvanya ekibi Zalgiris ile sözleşme imzaladı.

Sözleşmeleri biten Nikola Kalinic ve James Nunnally’nin durumu şu an için belirsiz olsa da ayrılıkları muhtemel. Tüm bu vedalara rağmen taraftarın aklını kurcalayan asıl soru: “Vesely ve De Colo kalıcı mı, gidici mi?”

Avrupa basketbolunun en güvenilir muhabirlerinden Nikos Varlas, Jan Vesely & Nando De Colo ikilisinin 2020-21 sezonunda da Fenerbahçe’de devam edeceğini yazdı. 2019 yazında temsilcimizle 2+1 sözleşme imzalayan De Colo’nun yanı sıra Vesely’nin de 2022 yazına kadar sözleşmesi devam ediyor.

Bu ikilinin aksineyse Kostas Slouas’ın durumu belirsiz. İnişli çıkışlı performanslarına karşın coach Obradovic’in güvenini esirgemediği Sloukas, Obradovic’in ayrılığıyla birlikte gidebilecekler listesine eklenmişti.

Exit mobile version