Son Periyot

Şampiyonluk Maçı Öncesi NF ve SonPeriyot.com’dan Önemli Açıklama

Şampiyonluk Maçı Öncesi NF ve SonPeriyot.com'dan Önemli Açıklama

Her ne kadar ülkemizde genelde final başarı olarak görülmese de (Avrupa’da çok fazla şampiyonluğumuz yok ama), 2 takımımız da muhteşem bir sezon geçirdi ve çok başarılı oldu. Fenerbahçe 2 sene önce Euroleague şampiyonu oldu, geçen sene final oynadı bu sene ise Anadolu Efes ile beraber Final Four’a kaldı ve Anadolu Efes final oynadı. Bunların hepsi başarıdır. 2 takımımızı da alkışlamak, tebrik etmek lazım.

Bu Müthiş Maçın Tadını Çıkaralım

Türkiye Basketbol Ligi’nin en çekişmeli serisini izliyoruz. Belki de tarihimizin en iyi final serisi ve 2 takım da çok güçlü. Biri şampiyon olacak; bu Anadolu Efes de olabilir, Fenerbahçe Beko da. Kaybedene başarısız demek haksızlık olur. Bu maçı ölüm-kalım maçı olarak görmemek lazım. Basketbolun güzelliklerini izleyelim, fanatiklik yapmayalım ve tuttuğunuz sevdiğiniz takım kaybederse bunu da olgunlukla karşılayın ve takımınızı alkışlayın. Çünkü iki takım da bunu hak ediyor.

Kaybetmek de Kazanmak Kadar Normal

Finalde kazanmak da var, kaybetmek de. İki takımın da şansı eşit, 7. maçların favorisi olmaz. Maç belki son topa kalacak, belki uzatmaya gidecek ama sonunda bir takım kazanacak. Kaybetmeyi de kabullenebilmeliyiz.

Salondaki herkesin üzücü olaylara sebebiyet vermeden sakince sevincini de üzüntüsünü de yaşayabilmesini diliyoruz. Rakip takıma saygı duymayı da öğrenmeliyiz artık.

2 Takım da Başarılı ve Alkışı Hak Ediyor

Hem Avrupa’daki hem de Türkiye ligindeki başarılarından dolayı iki takımı da şimdiden tebrik ediyoruz ve ve seride 3’er maç kazanan iki takımımız da alkışı sonuna kadar hak etti.

Bu serinin öncesinde de devamında da karşılıklı olarak çok fazla sayıda yanlış yapıldı. Bu yanlışları ve hataları ne kadar anlatsak da, bu yanlışları yapanlar ve onları destekleyen fanatikler empati kuramadığı müddetçe kendi kendimize konuşmuş olacağız. Hiçbir faydası olmayacak.

Artık tek bir 40 dakika kaldı ve bu 40 dakikayı sadece basketbolun içinde yaşayalım ve sezonu kapatalım. Fenerbahçe de Anadolu Efes de ilk defa şampiyon olmayacak, ilk defa final de kaybetmiş olmayacak. Bu kadar germenin, bu kadar ölüm-kalım haline çevirmenin hiçbir manası yok.

Basketbolu geliştirmek, daha geniş kitlelere yaymak istiyoruz ama her şeyi kupa odaklı görmekten vazgeçemiyoruz. Bu sadece bir oyun ama çok güzel, keyifli ve seyir zevki yüksek bir oyun. Lütfen müsade edin 40 dakika boyunca bu oyunun tadını çıkaralım.

SonPeriyot.com ve NF

Final Four öncesinde sitemizin ve NF’nin kurucu Turgay Doğan Euroleague’deki Başarı ve Başarısızlık Sınırı Nedir başlıklı bir yazı yazmıştı. O yazıyı da okumanızı tavsiye ederiz.

Exit mobile version