Son Periyot

NBA Bubble Ödülleri: MVP ve Dahası

nba-bubble-odulleri-mvp-ve-dahasi

NBA yönetimi iki gün önce normal sezon ödüllerine ek olarak Bubble’a özel MVP ödülü verileceğini ve En İyi Beşin seçileceğini anons etmişti. ESPN editörleriyse bu haber sonrasında bizler için kapsamlı bir Bubble Ödül Listesi yaratmışlar. Huzurlarınızda “NBA Bubble Ödülleri:” MVP ve çok daha fazlasıyla…

Bubble’ın Çaylağı (ROTB): Michael Porter Jr.

New Orleans Pelicans’ın elenmesiyle birlikte %99 ihtimalle Yılın Çaylağı seçilecek olan Ja Morant, Bubble’da 20 sayının üstünde ortalama yakalamasına karşın bir tık istikrarsız kaldı. 8. sıra için en avantajlı takım olarak Florida’ya gelen Memphis Grizzlies, son maçlar öncesi işini riske atmış durumda.

Memphis saflarında hafif bir düşüş gözlemlenirken Denver’da bir çaylak öne çıktı: Michael Porter Jr. Büyük beklentilerle draft edilen Porter, sakatlığından ötürü 2018-19 sezonunda parkelerden uzak kalmıştı. Takım arkadaşı Bol Bol’un beklenmedik performansıyla gölgede kalan Michael Porter Jr. Bubble’da adeta kendini buldu. 22 sayı ve 8.6 ribaunt ortalamarıyla oynayan çaylak, ödülü şüphesiz hak ediyor.

En İyi Geri Dönüşü Yapan (Comeback Player of the Bubble): Jusuf Nurkic

Aslında NBA, 1980’lerden beri “Yılın En İyi Geri Dönüş Yapan Oyuncusu” ödülünü dağıtmıyor. Ancak dört aylık aradan sonra bomba gibi dönen oyuncuları görünce ödülü tozlu raflardan çıkarmanın vakti gelmiş diye düşünmüşler zannedersek.

Portland Trail Blazers pivotu Jusuf Nurkic öyle bir geri dönüşe imza attı ki ödülü ona vermemek ayıp olurdu. İlk yedi karşılaşmada 17 sayı ve 10.3 ribaunt ortalamarıyla double-double istatistikleri tutturan Nurkic -spoiler vereceğim- ödülü kazanan tek Portland’lı değil.

En İyi Altıncı Adam (6th Man of the Bubble): Gary Trent Jr.

Kariyerinde daha önce üç kez ödülü kazanan Lou Williams’ın Florida’ya gelmeyeceği belli olunca ödüle giden kapılar ardına kadar aralandı. Portland Trail Blazers’ın diğer bir sürpriz yıldızı Gary Trent Jr. ise geri dönüşün ilk beş maçında %57.6 yüzdeyle 20.6 sayı ortalaması tutturarak ödülü hak etti. Son iki müsabakada eli biraz soğusa da Trail Blazers’ın son maçlara 8. sırada girmesinde payı büyük.

En İyi Baş Antrenör (Coach of the Bubble): Monty Williams

Ligin geri dönüşünden önce 8. sıra için haklı olarak Phoenix Suns’a hiç şans tanınmıyordu. Batı Konferansının play-off potasındaki son ekibi olan Memphis Grizzlies’ın tam altı maç gerisinde lige dönen Suns, mucizenin sadece bir adım gerisinde.

Bubble’daki yedi maçta yedi galibiyet alarak tek nağmağlup takım unvanını koruyan Phoenix Suns koçu Monty Williams ödülün sahibi.

Bubble MVP: Damian Lillard

ESPN editörleri bu kararı “art arda 51 ve 61 sayı attıktan sonra başkası olabilir miydi ki,” notuyla paylaştı. Fakat bize sorarsanız en tartışmalı karar bu olmuş. Peki neden?

Öncelikle Damian Lillard’ın efsanevi performansı, başka oyuncuların da efsanevi performanslar ortaya koymadığı anlamına gelmiyor. 7-0 giden Devin Booker ve mucizeler yaratan T.J. Warren’ı göz ardı etmek akıl karı değil.

Öte yandan Portland’a kıyasla daha zayıf kalan kadrosuyla nağmağlup ilerleyen Suns’ın önderi Devin Booker’ı küçümsememek gerek. Jusuf Nurkic ve Gary Trent Jr. ikilisinden büyük bir destek gören Damian Lillard, buna rağmen 5-2’lik derece yaptı. Kötü mü? Asla değil. Mükemmel mi? (Suns’ın aksine) yine değil. Yenildikleri ekipler ligin en iddialılarından Los Angeles Clippers ve Boston Celtics olabilir; ancak Phoenix Suns, Clippers’ı 117-115 ile geçmişti.

En İyi Beş (All-Bubble First-Team):

G – Damian Lillard
G – Devin Booker
G – Luka Doncic
F – T.J. Warren
F/C – Giannis Antetokounmpo

Exit mobile version