Son Periyot

Euroleague’de Hesaplar Karıştı (25 Ocak 2017)

Euroleague'de Hesaplar Karıştı (25 Ocak 2017)

Euroleague'de Hesaplar Karıştı (25 Ocak 2017)

UDOH’SUZ FENERBAHÇE, DATOME’NİN MUHTEŞEM PERFORMANSIYLA ‘KAZAN’DI

Unics Kazan 81 – 86  Fenerbahçe

Fenerbahçe, tüm maçı üstün götürdüğünü söyleyebiliriz. Zaman zaman problemler yaşamasına rağmen kazanmasını bildi. Fenerbahçe ilk çeyreği Vesely’nin yüzdeli performansıyla 15-22, sonlarına doğru seri yese de ilk yarıyı da 34-39 önde kapattı. 4. çeyrek ortalarında ikinci yarıda ilk kez geriye düşen Fenerbahçe, iyi hücum edip Datome’nin iyi seçilmiş şutları sokmasıyla kazanmayı bildi. Fenerbahçe fena oynamadı ama daha rahat kazanabilirdi maçı. Bana göre bunun sebepleri: Vesely’nin ilk yarıda faul problemine girmesi dolayısıyla Ahmet ve Vesely’siz oynanan dakikalarda Kazan’ın özellikle Parakhouski ile hücum ribauntlarını domine etmesi, ilk yarıda iyi bir performans ortaya koyan Nunnally’nin kritik 2 3’lüğü kaçırması ve son pozisyonda topu dolaştırması gerekirken saçma bir şekilde potaya gidip topu kaybetmesi, Anthony Bennett’in süre aldığı dakikalarda savunmada ve hücumda hiçbir varlık gösterememesiydi.

FENERBAHÇE İÇİN GALİBİYETİN ANAHTARLARI

KAZAN’IN MAĞLUBİYETİNİN SEBEPLERİ

 

ASLAN, ABDİ İPEKÇİ’DE KÜKREDİ

Galatasaray 102 – 63 Maccabi

Galatasaray, maçın başında Tibor Pleiß’ın hem hücumdaki hem savunmadaki etkili performansı ile farkı açtı. Geri gelen Maccabi’ye önce Diebler’ın 3lükleriyle sonrasında bu sezon hiç yapamadağı etkili savunması ile çok farklı bir galibiyet elde etti.

GALİBİYETİN ANAHTARLARI

 

MAĞLUBİYETİN SEBEPLERİ

 

ZALGIRIS, LİDER CSKA’YI EVİNDE MAĞLUP ETTİ

ZALGIRIS 79 – 74 CSKA

Teodosic’in sakatlığından oynayamadığı maçta, CSKA ilk yarıda oldukça iyi bir performans ortaya koydu. Ama ikinci yarı yokları oynayan CSKA, son toplarda hiç isabet bulamadı. Ayrıca Zalgiris’in koçu Sarunas Jasikevicius ikinci teknik faulden dolayı dördüncü çeyrek başı oyundan atıldı. CSKA’nın kazanamaması, onlar adına sorunun büyük olduğunu gösterir.

GALİBİYETİN SEBEPLERİ

MAĞLUBİYETİN SEBEPLERİ

PANATHINAIKOS, EVİNDE BARCELONA’YI MAĞLUP ETTİ

PANATHINAIKOS 71 – 65 BARCELONA

 

BASKONIA EVİNDE KAYIP

BASKONIA 69 – 87 KIZIL YILDIZ BELGRAD

Ali Halil Taşbek

 

Exit mobile version