Son Periyot

Curry ve Green İkilisi Bir İlki Gerçekleştirdi!

Curry ve Green İkilisi Bir İlki Gerçekleştirdi!

NBA Batı Konferansı Final serisinde Golden State Warriors uzatmaya giden ve müthiş bir çekişmeye sahne olan maçta Portland Trail Blazers’ı 119-117 mağlup ederek seriyi 4-0’a getirdi ve üst üste beşinci kez NBA Finallerine adını yazdırdı.

Kevin Durant, Andre Iguodala ve DeMarcus Cousins gibi yıldız isimlerinin sakatlığına rağmen ne kadar iyi bir takım olduğunu bir kez daha kanıtlayan Warriors’da özellikle Stephen Curry ve Draymond Green’in performansına ayrı bir parantez açmak lazım.

Houston serisinde oldukça fazla eleştirilen Curry, Durant’in yokluğunda takımın liderliğini üstlenirken son maçta da 37 sayı-13 ribaund-11 asistle takımının geri dönüşündeki baş kahramanlardan bir tanesi oldu. Play-off’lara kötü bir başlangıç yapan bir başka isim Draymond Green ise 18 sayı-14 ribaund-11 asistlik performansıyla Portland karşısında üst üste ikinci maçta da triple-double yaptı ve eski günlerinden bizlere kesitler sundu. İkilinin sergilediği bu performans ise NBA tarihinde yerini almış durumda. Curry ve Green; NBA Playoff’ları tarihinde aynı maçta triple-double yapan ilk takım arkadaşı olmayı başararak önemli bir başarının altına imza attılar.

Stephen Curry Portland serisinde 36.5 sayı, 5.5 ribaund ve 7 asist ortalamalarıyla mücadele ederken, Draymond Green ise 16.5 sayı, 11.7 ribaund ve 8.7 asist ortalamalarıyla göz doldurdu.

Exit mobile version