Son Periyot

Clippers Zor da Olsa Kazandı

NBA

Clippers, Raptors'ın galibiyet serisine son verdi

Doc Rivers’ın ekibi Clippers,maçın son dakikalarında gösterdiği iyi performansla Toronto’yu 96-91 mağlup etmeyi başardı.

İlk çeyreğe etkili başlayan ekip Toronto Raptors oldu. Pota altında Valanciunas’ın üst üste bulduğu basketlerle skorda öne fırlayan Toronto 14-7 öne geçti. Hücumdaki etkinliğini sürdüren Toronto Raptors, Anunoby’nin üç sayılık basketiyle sekizinci dakikada farkı çift hanelere çıkardı(19-7). Bu dakikadan sonra Clippers, Lou Williams ve Dekker ile sayılar bulsa da Toronto farkın kapanmasına izin vermedi ve ilk çeyrek 30-19’luk Toronto üstünlüğü ile kapandı.

İkinci çeyreğe iyi başlayan ekip Los Angeles Clippers oldu.  Montrezl Harrell’ın üst üste bulduğu sekiz sayıyla farkı kapatan Clippers farkı dörde indirmeyi başardı (32-28). Bu sayılara CJ Miles, Ibaka ve VanVleet’in sayılarıyla karşılık veren Toronto farkı tekrar yedi sayıya çıkarmayı başardı(41-34). Çeyreğin geri kalanında Los Angeles Clippers iyi performansını sürdürse de, Toronto üstünlüğün el değiştirmesine izin vermedi ve ilk yarıyı 53-51 önde kapadı.

Üçüncü çeyrekte her iki takım hücum anlamında oldukça sıkıntı yaşadı.Clippers %28 ile hücum ederken bu oran Toronto’da %36.8’de kaldı. Bu çeyrekte Ibaka’nın etkili oyunuyla skorda üstünlüğü elinde tutan Toronto 32.dakikada DeRozan’ın kaydettiği basketle farkı altı sayıya çıkardı(68-62). Bu dakikadan sonra Lou Wiliiams,Dekker ve DeAndre Jordan’ın basketleriyle farkı eriten Clippers 34.dakikada skoru 69-68’e getirdi. Clippers’ın çabalarına rağmen üstünlüğü vermeyen Toronto son çeyreğe 74-70 önde girdi.

Son çeyrek ise müthiş bir heyecana sahne oldu. Üstünlüğün sürekli olarak el değiştirdiği bu periyotta Valanciunas ile etkili olan Toronto 42.dakikada farkı tekrar yediye çıkardı(81-74). Bu dakikadan sonra önce Teodosic ve Rivers’ın üçlükleri ardından da Dekker’in sayılarıyla Clippers maçın bitimine üç dakika kala 86-84 öne geçti. Mücadelenin bitimine 9.3 saniye Toronto’da CJ Miles bulduğu üç sayılık basket skoru 93-91’e getirdi.Bu dakikadan sonra Toronto taktik fauller yapsa da skora ortak olmayı başaramadı ve Clippers sahadan 96-91’lik skorla galip ayrıldı.

Clippers’ta Lou Williams 18 sayıyla galibiyette önemli bir rol oynarken,Toronto’da Valanciunas’ın 23 sayı ve 18 ribaundluk performansı galibiyet için yeterli olmadı.

Görkem Şeleci

Exit mobile version