Son Periyot

Çin Hükümeti, Daryl Morey’in Kovulması İstedi

Adam Silver: "Karar Verecek Durumda Değiliz"

NBA Başkanı Adam Silver, New York’ta katıldığı Time 100 Sağlık Zirvesi’nde yaptığı açıklamalarda Çin hükümetinin Houston Rockets genel menajeri Daryl Morey’in kovulmasını istediğini açıkladı.

Houston Rockets ve Çin Basketbol Federasyonu arasında ciddi bir anlaşma vardı ve Rockets Çin’e ciddi bir yatırım yapmıştı. Çin’de düzenlenen maçlar, Çinli oyuncuların takıma katılması ve Çin’in ulusal günlerinde kutlama yapma gibi birçok etkinlik yapıldı.

Çin-Amerika siyasi gerginliği Houston-Çin Federasyonu arasındaki ilişkiyi de bozdu ve sorunlar baş göstermeye başladı.

Houston Rockets genel menajeri Daryl Morey, Hong Kong’daki pro-demokrasi yanlısı protestocuları destekleyen tweetler attı ve bu duruma Çin hükümeti ciddi bir tepki gösterdi. Adam Silver ve NBA yönetimine Daryl Morey’in işine son verilmesinin istendiği iletildi.

Adam Silver önerinin reddedildiğini ve görüşlerini açıklayan Morey’in ceza almayacağını söyledi.

Adam Silver: ‘’Bunun olma şansı yok.’’ Onu disipline etme şansımız yok.

Adam Silver uzun süredir iyi ilişkiler içinde oldukları Çin hakkında da açıklamalarda bulundu. Uzun süredir Çin’e yatırım yapan NBA’in ilişkilerini bu kadar kısa sürede kaybetmesine üzüldüğünü ve gelecekte nasıl davranacaklarını bilmediğini söyledi.

Çin Hükümeti ise konu hakkında açıklamalarda bulundu. Çin Dış İşleri Bakanlığı sözcüsü Geng Shuang, Çin Hükümetinin hiçbir zaman böyle bir istekte bulunmadığını söyledi.

Çin’de NBA yayın haklarını elinde bulunduran kanal ise Rockets maçlarını göstermeyi bıraktı ve göstermeyi düşünmediklerini açıkladı. NBA yayınlarının ise devam etmesi bekleniyor.

Uzun süredir olumlu giden ilişkiler tamamen kırılmışa benziyor. İlerleyen günler neler olacağını hep birlikte göreceğiz.  

Exit mobile version