Son Periyot

Banvit Eli Boş Döndü

Banvit - Strasbourg

FIBA Şampiyonlar Ligi 7.hafta

FIBA Şampiyonlar Ligi 7.hafta maçlarında temsilcimiz Banvit, aynı galibiyet ve mağlubiyet sayılarına (4 galibiyet 2 mağlubiyet) sahip olduğu Strasbourg ile deplasmanda karşılaştı. 22 yaşındaki mili oyuncu Tolga Geçim’den sakatlık nedeniyle yoksun olarak sahaya çıkan Banvit, istediğini alamadı. Maçı 87-72 kaybeden Banvit, grup liderliği veya grup 2.liği iddiasında önemli yara aldı.

Maçın ilk periyoduna iyi başlayan taraf Banvit oldu. İlk 8 dakika geçildiğinde 14-8 önde olan Banvit son 2 dakikada rakibi durduramayınca ilk periyot 18-16 Strasbourg üstünlüğüyle sona erdi. İkinci periyot karşılıklı basketlerle başladı. Son dakikaya 36-32 önde girdikten sonra 2 üç sayılık isabet daha bulan Fransız ekibi Strasbourg, soyunma odasına 42-32 önde gitti. Banvit, ilk yarı boyunca serbest atış çizgisine hiç gelemezken, rakibi bu alandan 7 sayı üretti.

İkinci yarıya iyi başlayan temsilcimiz Banvit, 25.dakika içerisinde skoru 46-43’e kadar getirdi. Bandırma ekibi, bu dakikadan sonra kontrolü yeniden rakibine verince 3.periyotu da Strasbourg önde tamamladı (60-51). Son periyota girilirken takımlarda öne çıkan isimler 14’er sayıyla Mike Dixon ve Gasper Vidmar oldu.

Son periyotta işler iyice Strasbourg’un istediği gibi gitmeye başladı. Periyotun ortasına geldiğimizde farkı 15 sayıya (73-58) çıkaran Strasbourg maçı koparmayı başardı. Banvit, son 5 dakikada direnmeyi sürdürse de sahadan 87-72 yenik ayrıldı.

Gruptaki 5.galibiyetini alan Strasbourg’da Darion Atkins 23 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Eurobasket 2017’den Gürcistan formasıyla hatırladığımız Mike Dixon da 17 dakika sahada kalabilmesine karşın 14 sayı üreterek galibiyette rol oynadı. Temsilcimizde ise Gasper Vidmar’ın 18 sayı 10 ribaundluk double-double performansı galibiyet için yeterli olmadı.

Utku Altıntaş

 

Exit mobile version