Son Periyot

Aslan ‘Devam’ Dedi

ULEB Avrupa Kupası B Grubu

Galatasaray Odeabank Toparlanıyor

7Days Eurocup 8. hafta karşılaşmasında temsilcimiz Galatasaray Odeabank, Karadağ ekibi Buducnost VOLI Podgorica’yı 82-61’lik skorla geçerek gruptan çıkma şansını sürdürdü.

Maçın ilk çeyreğinde etkili bir oyun ortaya koyan Galatasaray Odeabank, skorda da üstünlüğü eline geçirdi. İlk 4 dakika temsilcimizin 14-4’lük üstünlüğü ile geçildi. Periyodun sonucu ise Sarı-Kırmızılılar lehine 22-14 olarak sonuçlandı.

Karşılaşmanın son dakikasına kadar üstünlüğü elden bırakmayan Cim Bom, sadece ikinci periyodun başında rakibinin farkı 5 sayıya kadar indirmesine izin verdi 27-22. Karşılıklı basketlerle geçen bu bölüm, temsilcimizin kontrolü altında tamamlandı; soyunma odasına da 41-34 önde gitmeyi başardı.

Devrenin sonunda en skorer isimler Galatasaray adına, 9’ar sayı üreten Dwight Hardy ve Scotty Hopson oldu. Budcnost’ta ise Kyle Landry 8 sayı üretti.

  1. periyotta maç koptu

Cim Bom 3. periyotta iyice vitesi arttırdı. Etkili oyunu ile farkı 19 sayıya kadar çıkarttı. Maçın final bölümüne ise 64-45 önde girmeyi başardı.

Maçın son periyodunun önemi ise Aslan’ın gruptan çıkabilmek adına ikili averajda rakibini geçmesi gerekiyordu. İlk maçta 9 sayı farkla mağlup olduğu rakibini 9 ve üstü farkla yenmesi gerekiyordu. Skor avantajına rağmen rehavete kapılmayan temsilcimiz farkın bir ara 14 sayıya inmesine izin verdi. Ancak sonrasında yakaladığı 7-0’lık seri ile Karadağ ekibinin fişini çekti ve sahadan 82-61 galip ayrıldı.

Galatasaray’da Dwight Hardy 22, Scotty Hopson ve Jordan Taylor 14’er sayı ile oynarken konuk takımda ise Aleksa Ilıc 13 sayı kaydetti.

Exit mobile version