Son Periyot

Anadolu Efes’te Son Durum: Yabancı Uzun Takviyesi

Anadolu Efes'te Son Durum Yabancı Uzun Takviyesi

Son EuroLeague şampiyonu Anadolu Efes, tam anlamı ile şampiyonluğun tadını çıkarıyor. Sezonu çifte kupa ile tamamlayan lacivert beyazlı ekip, transfer çalışmalarında ise kendileri adına alışık olduğumuz yoldan devam ediyor.

Transferde Öncelik, Kadroyu Korumak

Anadolu Efes’i Avrupa’nın zirvesine taşıyan en büyük etkenlerden biri şüphesiz istikrar. Bu istikrar öyle bir hal almış durumda ki bunu şöyle açıklayabiliriz; Anadolu Efes’in güncel kadrosunda 2018 yılından sonra katılmış sadece 2 isim var, Chris Singleton ve Tolga Geçim.

2018-2019 sezonunda koç Ergin Ataman önderliğinde oluşturulan Anadolu Efes kadrosu, 3 sezon boyunca birlikte mücadele etmiş ve her sezon üstüne koyarak hem Avrupa’da hem de ING Basketbol Ligi’nde önemli başarılar elde etmişti. Doğal olarak önümüzdeki sezonun transfer politikası da elindeki oyuncu grubunu korumak üzerine yapılmış durumda. 2018 ve 2019 yıllarında Larkin’in MVP performansı sonrası büyük bir çaba harcayarak takımda tutmayı başaran Anadolu Efes, aynı başarıyı Vasilije Micic içinde gösterdi.

2020-2021 normal sezon MVP’si seçilen Sırp yıldız, Final Four’da kupayı Anadolu Efes’e getiren en büyük etken olmuş ve Final Four MVP’si seçilmişti. NBA takımlarının ciddi şekilde istediği Micic için büyük bir uğraş veren Anadolu Efes, MVP ile 3 yıllık yeni bir sözleşme imzalayarak takımda tutmayı başarmıştı.

Takım bütçesini yükselterek Micic’e önemli bir kontrat veren Anadolu Efes’te sözleşme uzatan tek oyuncu Sırp yıldız değil. Anadolu Efes, şimdiye kadar resmi olarak koç Ergin Ataman’ın yanında 6 oyuncusu ile sözleşme uzatırken 2 oyuncusu ile yollarını ayırdı.

Sözleşme Uzatanlar:

Takımdan Ayrılanlar:

Geçtiğimiz sezon devam ederken takıma katılan Dzanan Musa, önemli bir potansiyeli olduğunu gösterse de Anadolu Efes kadrosu içerisinde kendisine yer bulamadı ve kendisinden beklenen performansı bir türlü sahaya yansıtamadı. Durum böyle olunca yaz transfer döneminde takımdan ayrılan ilk isim Bosna Hersekli oyuncu oldu.

2018-2019 sezonunda takıma katılan Sertaç Şanlı, özellikle bu sezon gösterdiği performans ile Anadolu Efes’in en önemli parçalarından biri haline geldi. Kazanılan EuroLeague şampiyonluğunda büyük katkılar veren milli oyuncumuz, sezonun bitmesi ile birlikte EuroLeague devlerinin istediği oyuncu haline geldi. Anadolu Efes ile 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunan Sertaç, son yıl için geçerli olan oyuncu opsiyonunu kullanarak İspanyol devi Barcelona’nın yolunu tuttu.

Sertaç’ın Yerine Yabancı Uzun Takviyesi

Geçtiğimiz günlerde koç Ergin Ataman transfer sessizliğini bozmuş ve önemli açıklamalar yapmıştı. Sertaç Şanlı’nın yerine 3 yabancı uzun ile görüştüklerini belirten Ataman, bu üç adaydan biri ile sözleşme imzalayacaklarını açıkladı. Görüştükleri oyuncuların NBA’den teklif beklediklerini, istedikleri teklif gelmezse Anadolu Efes’e geleceklerini söyleyen tecrübeli başantrenör, 3 hafta içerisinde transferin açıklanacağını söyledi.

Resmi olarak dış transfer yapmayan tek EuroLeague ekibi olan Anadolu Efes, transfer çalışmalarında bir hayli sessiz. Kapalı kapılar arkasında Anadolu Efes ile ismi geçen ise sadece birkaç oyuncu var. Fenerbahçe Beko’nun da ilgilendiği Şehmus Hazer ile görüşme gerçekleştiren Anadolu Efes, bu transferden vazgeçmiş gözüküyor. Bunun yanında transfer döneminin henüz başında Thomas Walkup ile ciddi şekilde ilgilendiği konuşulan Anadolu Efes, Amerikalı oyuncunun Olimpiakos ile sözleşme imzalaması sonrası bu transferden de vazgeçmek durumunda kaldı.

Basında çıkan haberler ve Ergin Ataman’ın açıklamalarına bakılırsa Anadolu Efes, Sertaç yerine alınacak bir yabancı uzun takviyesi ile transfer dönemini kapatacak. Yeni sezon hazırlıklarına 23 Ağustos’ta başlayacak olan son şampiyon, sezonun ilk EuroLeague maçına 30 Eylül’de Real Madrid karşısında çıkacak.

Exit mobile version