Ufuk Sarıca: “Birkaç yırtık oyuncuya ihtiyacımız var”

376
A Milli Takım

A Milli Basketbol Takımı Koçu Ufuk Sarıca, beIN SPORTS 1’de İsmail Şenol’un konuğu oldu. Koç Sarıca, Eurobasket 2017 ve Türk basketbolu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

A Milli Takım ve Beşiktaş Sompo Japan başantrenörü Ufuk Sarıca verdiği demeçte; “Fiziksel yorgunluk var ancak daha önemlisi mental açıdan yorgunuz.  Ancak alışığız bu durumlara.  Hazırlık sürecinde değişik tarzda ve kulüplerinde farklı insanlarla çalışan oyuncuları tek bir noktada toplamak sıkıntı yarattı. Oyuncuların istek ve arzuları turnuva boyunca mükemmeldi.

Ülkece artık bir oyun karakterimiz olmalı, neyi iyi yaparızı sorgulamalıyız. Biz her şeyden biraz yapar gibiyiz ancak artık karakterimizi koymalıyız. İspanya maçı hariç skorda hiç geri kalmadık. Turnuvada baktığımızda da bizim grubumuz oldukça zorluydu.

Tüm hazırlık sürecimiz sadece 40 gündü, kısa bir zamanda belli başlı şeyleri oturtmaya çalıştık. Bu kısa sürede yaptığımız şeyler bu halilye sürdürülebilir olmaz, bunu uzun yıllara yaymak lazım.

Açıkçası teknik açıdan başlarken çok büyük sıkıntılarımız vardı. Hem Bobby hem Ersan, bizle birlikte olsalar dahi bu sorunlar olacaktı. Ömer Aşık gelemedi, Semih sezonu oynamadan geçirdi. Bu durumlar da planlarımızı değiştirdi. Cedi’yi çok fazla 4 numara pozisyonunda kullandık, daha kısa bir takım olduk, ribaundlarda zorlandık, bunun gibi şeyler.

Sırbistan’a gittiğimizde dahi oradaki insanlar bizim doğru yolda olduğumuzu söylüyorlar. Ülkece artık bir oyun karakterimiz olmalı, neyi iyi yaparızı sorgulamalıyız. Bizim bu turnuvadan en büyük kazanımlarımız Cedi, Furkan ve Kenan’dır. 20-22 yaşında gençler. Bu oyuncular 33 yaşına gelene kadar, yanlarına ilave edeceğimiz isimlerle, 8-10 sene bu işi götürürüz.

Belki biraz fazla “iyiyiz”. Birkaç tane “yırtık” oyuncuya ihtiyacımız var. Gençlerimizin hayal etmesi lazım, bizim gençlerimiz hayal etmiyor, maç seyretmiyor.  Ben düşünüyorum, Slovenya – Sırbistan maçını acaba kaç tane basketbolcu gencimiz izledi. Slovenya’nın bir tane özelliği var o da çok önemli. Boş şutu sokuyorlar. Bizim örnek almamız gereken hadiselerden biri bu.” ifadelerini kullandı.

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz