2018 Sezonu Öncesinde OKC Thunder

477
2018 Sezonu Öncesinde OKC Thunder
2018 Sezonu Öncesinde OKC Thunder

2017 Yaz Döneminde OKC THUNDER

Geçtiğimiz sezon Kevin Durant’i Warriors’a kaptırdıktan sonra yapılanmaya giden ve gençleşen Thunder’da liderlik koltuğuna Russell Westbrook oturdu. Tamamen Westbrook üzerine kurulan takım, play-off yapmış olsa da istenilen başarıya ulaşamadı. Bu yaz döneminde Sam Presti, genç yapılanmasından vazgeçti. 2016 yazında yüksek potansiyelli genç olarak kadroya kattıkları oyuncuları takasta kullanma kararı aldı.

İlk transfer hamlesi olarak Indiana’dan ayrılabileceğini açıklayan Paul George’u, Victor Oladipo ve Domantas Sabonis karşılığında takasladı. Yaza hızlı giren Thunder, geçen sezon en çok yakındığı Westbrook’un yedeği pozisyonu için Reymond Felton ile anlaştı. Presti, aynı zamanda geçen sıkıntı çektikleri uzun forvet bölgesine de Toronto’dan Petrick Petterson’ı kadroya kattı. Herkes Thunder’ın sezona bu kadro ile başlayacağını düşünürken, Sam Presti harika bir hamle yaparak New York’tan takaslanmak için dakikaları sayan Carmelo Anthony’ i kadroya kattı. En son hamle olarak da geçen sezon çok fazla skor katkısı alamadıkları bench’e Isaiah Canaan’ı ekledi.

Hazırlık maçları döneminde Oklahoma City Thunder

OKC Thunder 2018
OKC Thunder 2018

Houston Rockets maçı
: Yaz dönemini kusursuz tamamlayan Oklahoma City Thunder, sezon öncesi ilk sınavını Houston karşısında verdi. Westbrook’un forma giymediği maçta, Houston’a 104-97 mağlup oldu. Yeni yapılanan kadroda göze ilk çarpan olumlu şey, hücumda çeşitliliğin sağlanmış olmasıydı. Bir başka olumlu özellik olarak da boyalı alan savunmasını iyi yaptıklarını söyleyebiliriz. Olumsuz olarak ise savunmada adam paylaşımında, adam değişiminde ve dış alan savunmasında çok fazla hata yaptıklarını söyleyebiliriz. Thunder’ n bir başka olumsuz yönü ise anlaşmazlıklardan dolayı fazla yapılan top kayıplarıydı.

New Orleans maçı
: Westbrook – Roberson – George – Melo – Adams beşi ile başlayan Thunder’da en dikkat çeken olay, Melo’yu 5 numara çekerek rakibin boyalı alan savunmasını zayıflatması oldu. Thunder maç içinde Westbrook – Roberson – George – Grant – Melo beşine dönerek şut tehlikesi yüksek bir takıma büründü. Melo rakip pivotu 3 sayı çizgisinin dışına çekerek içeriye penetre eden Westbrook ve George’a boş alanlar yarattı. Bu iki oyuncu içeriye penetre ederek savunmayı üzerlerine çektiklerinde dışarıda boş şutlar bulan Melo, Thunder’a en yüksek skor katkısında bulunan oyuncu oldu. Hazırlık maçları bize gösterdi ki, BIG3’yi bire bir savunmada durdurmakta zorlanan takımlar yardım savunması getirdiklerinde, Thunder sürekli boş oyuncuyu bularak rakip potada tehlikeler yaratacak. Savunmada yapılan adam değişme ve dış alan savunmasındaki sıkıntılar bu maçta da devam etti.

Melbourne maçı
: Çok fazla dirençle karşılaşan Thunder, Melbourne’e karşı maçı 86-85 kazandı. Thunder’ın zorlanmasındaki en önemli nedenler yapılan 14 top kaybı ve RUSS-PG-CA’ nın %30 ile hucum etmeleri. Bu maçta Thunder farklı hücum varyasyonları ile rakip potada çok fazla şut tehdidi yarattı fakat şut yüzdesi çok aşağılarda olunca 86 sayıda kaldılar. Bu maçta Thunder her ne kadar 86 sayı atmış olsa da normal sezonda skor üretmekte çok fazla zorlanmayacağını gösterdi.

Hazırlık maçları gelecek için neler gösterdi?

Thunder’ın hücumda çok varyasyonunun olduğunu ve skor üretmek konusunda çok fazla sorun çekmeyeceği gösterdi
. Koçun PG ve Melo’yu joker olarak kullanacağı bu iki oyuncuyu üç farkı pozisyonda kullanacağını gösterdi. (PG- SG-SF-UF)(MELO- SF-UF-C)
 Geçen sezon hücumu tek şekillendiren Westbrook iken bu sezon hücumu şekillendirme konusunda PG ve Melo’nun Westbrook’a yardım ederek hücum şekillendirmesinde rol alacaklarını gösterdi. 
Takım uyum süresine ihtiyacı olduğunu gösterdi.
 Savunmada çok fazla pozisyon hatası yaptıklarını gösterdi.
 3 sayı savunmasının zayıf olduğunu gösterdi. 
Bench’in yeterli katkıyı verebileceğini gösterdi. 

Sizce koç Donovan, oyuncuların uyum sorununu atlatmalarını sağlayarak takımı konferans finaline taşıyabilecek mi?

Burhan Tezcan

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz