2018 NBA Draft’ının En Şansız İsmi

1130
NBA
2018 NBA Draft'ının En Şansız İsmi

Geçtiğimiz sene şu zamanlarda 2018 Draft’ında Micheal Porter Jr. ilk 5 sıranın dışında seçilecek gibi bir iddaa’da bulunsanız size kimse inanmaz hatta sizi deli yerine koyabilirlerdi. Ancak üniversite sezonunun başında yaşanan ciddi bir sakatlık geçtiğimiz günlerde yapılan NBA Draft’ında Micheal Porter Jr. Denver Nuggets tarafından 14. Sırada seçilmesi NBA kamuoyunda büyük bir şaşkınlığa neden oldu.

Lise yıllarındaki dominant performansıyla dikkat çeken ve ‘’yeni Lebron’’ olabileceği iddaa edilen Micheal Porter Jr’ın lise yılları boyunca en geçerli Mock Draft* olan ESPN’in internet sitesindeki sıralamada lisenin son sınıfta iken 1. Sıraya yükselmişti. Nba Draft’ına 1 senelik bir süre kaldığında yani. Bu durum Porter’ın 1. Sırada seçilme ihtimali kesin olmasa da en yüksek isim olması ve ilk 5 dışına çıkması olağanüstü bir durum olmazsa çok zor olduğu anlamını taşıyordu. Ancak bu olağanüstü durum meydana geldi…

Missouri Üniversitesini tercih eden Micheal Porter Jr. takımıyla çıktığı ilk maçın 2. Dakikasında belinden eşine çok nadir rastlanan bir sakatlık geçirdi ve bu sakatlık ona ligin son iki maçında oynayamamasının yanında Mock Draftlarda da sırasının düşüşe geçmesine neden oldu ve ender görülen ancak tedavisi çok zor olan bu sakatlık bir çok takımın gözünü korkutmuş olacak ki olanlara rağmen  ilk 8. Sırada seçilmesi beklenen Micheal Porter’a 14. Sıraya gelene kadar kimse yanaşmadı.

Porter’ı 14. Sırada seçen Nuggets teknik ekibi ise bu seçimlerinden oldukça memnun. Yapılan açıklamalara göre Denver teknik heyeti Porter’ın bir süperstar potansiyeli olduğuna ve bu sakatlığı atlatabileceğine inanıyorlar. Tabi durum lisede de belirli sakatlıklar yaşamış genç forvet’in ‘’cam adam’’ olmamasına da inandıkları anlamına geliyor. En azından öyle umdukları anlamına…

Denver Nuggets sağlık ekibinden gelen açıklamaya göre Porter’ın önümüzdeki seneyi de kaçırma ihtimali var ancak ajanını ise bu sene oynayabileceğine olan inancı tam. Bakalım bu ender sakatlığı yaşayan genç oyunca potansiyeline ulaşıp ligin yeni süperstarlarından biri olabilecek mi yoksa sakatlıklardan dolayı ‘’keşkeler kervanına’’ katılan yeni bir isim mi olacak.

*Mock Draft: Nba scoutları tarafından yapılan oyuncuların tahmini draft sıralarından oluşan liste

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz