2018 NBA Draft Tahminleri

5159
2018 NBA Draft
2018 NBA Draft Tahminleri

NBA’de playoff yarışı tüm hızıyla devam ediyor. Böyle bir umudu kalmayan takımlar da drafta yatmaya (tanking) çoktan başladılar. Hatta bu yüzden ceza alan yöneticiler bile var.

Haziran aylarında yapılan NBA Draftı, her sene olduğu gibi bu sene de merakla bekleniyor. Takımların ligdeki başarılarına göre seçmelerdeki sırası belirleniyor ve gelecek gördükleri oyuncuları seçiyorlar. NBA çevrelerince Mock Draft adı altında, hangi takımın kimi seçeceği yönünde yapılan tahminler, bizlere oyuncular hakkında fikirler veriyor. Biz de ilk 10 sıra için yapılan tahminleri derledik.

  • Memphis Grizzlies – DeAndre Ayton

Ayton, çoğu tahmine göre 1. sıradan seçilecek oyuncu olarak gösteriliyor. Arizona Üniversitesi adına oynayan genç pivot, 20 sayı 11.4 ribaund 1.9 blok ortalamalarını yakalamış durumda. Boyu 215 cm, kulaç genişliği 225 cm dir. Dış şutu da olan Ayton, oyuncu özellikleri bakımından DeMarcus Cousins’a benzetiliyor.

  • Phoenix Suns – Jaren Jackson Jr.

208 cm boyunda bir 4 numara olan Jackson Jr, defansif yönü kuvvetli bir oyuncu olarak karşımıza çıkıyor. %40 civarı üç sayı isabetiyle de iyi bir dış şutör. Michigan State forması giyen genç oyuncu bu sezon 11.3 sayı 5.8 ribaund ve en önemlisi 3.1 blok ortalamasıyla dikkat çekiyor. Zayıf yönü olarak da ribaund ve çabuk faul problemine girmesi olarak gösteriliyor. Benzetildiği oyuncu ise Kevin Garnett.

  • Dallas Mavericks – Luka Doncic

Bizler için Doncic’i anlatmaya pek gerek yok aslında. Euroleague’den yakından tanıdığımız yıldız isimin ilk 3 sıradan seçileceği öngörülüyor. Doncic bu sezon Euroleague ve İspanya Liginde 15.4 sayı 5.3 ribaund 4.5 sayı ortalamaları ile oynuyor.

  • Atlanta Hawks – Michael Porter Jr.

Kimilerine göre 2018 draft sınıfındaki en skorer oyuncu olan Porter Jr, sakatlık riski yüksek bir oyuncu. Bir bakıma Joel Embiid durumu diyebiliriz. Bu durum da takımların bu oyuncudan uzak durması anlamına gelebilir. Buna rağmen ilk 5 sıradan seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Missouri forması giyen genç yetenek, 3 numara pozisyonunda oynamakta. 209 cm boyunda olan Porter Jr, oyun stili olarak Kevin Durant’e benzetilmekte. Skorerliği ve ribaund katkısı güçlü yönleri olarak gözükürken, savunması zayıf yönü olarak görünüyor.

  • Orlando Magic – Trea Young

188 cm boyu ile ideal bir point guard olan Young, Oklahoma forması ile 27.5 sayı 8.9 asist 3.9 ribaund ortalamalarını yaparak başarılı bir performans ortaya koydu. Oyun stili ve skorerliği Stephen Curry’e benzetiliyor. Güçlü yönleri skora yaptığı katkı ve üç sayılıkları olarak öne çıkarken, sık top kaybı yapması zayıf yönü olarak gösteriliyor.

  • Cleveland Cavaliers (Brooklyn Nets hakkı) – Mohammed Bamba

Eğer Bamba’yı Cleveland seçerse çok mantıklı bir hamle yapmış olur. 214 cm boya ve tamı tamına 235 cm kulaç uzunluğuna sahip olan Mamba, Utah Jazz’in yıldız pivotu Rudy Gobert’e benziyor hatta daha hareketlisi bile diyebiliriz. Çember savunmasında sıkıntı yaşayan takımlara ilaç olabilecek cinsten bir pivot. Texas forması giyen yıldız adayı, 13 sayı 10.6 ribaund ve 3.8 blok ortalamaları ile göz dolduruyor. Ribaund ve blok özelliği güçlü yönleri arasında.

  • Sacramento Kings – Marvin Bagley

Duke Üniversitesi forması ile mücadele eden Bagley, 211 cm boyu olan bir 4 numara. 20.7 sayı 11.2 ribaund ortalamaları ile iyi bir performans ortaya koyuyor. Skor katkısı, hücum ribaundları, saha içi yüzdesinin yüksek olması güçlü yönleri. Blok tehdidinin az olması ve serbest atış yüzdelerinin düşüklüğü zayıf yönleri olarak gösteriliyor. NBA çevrelerince oyun stili olarak Chris Bosh’a benzetiliyor.

  • Chicago Bulls – Wendell Carter Jr.

Carter Jr. hem 4 hem de 5 numara oynayabilen bir oyuncu. Boyu ise 208 cm. Duke Üniversitesi ile 14.1 sayı 9.5 ribaund ortalamaları yakaladı. Yüksek üç sayı yüzdesi ve asist katkısı ile dikkat çeken genç oyuncunun bu özelliklerine bakarak onu Al Horford’a benzetebiliriz.

  • New York Knicks – Mikal Bridges

Bridges, drafta katılacak oyuncular arasında yaşı en fazla olan oyunculardan biri. 21 yaşında ve bu durum onun belki de daha alt sıralardan seçilmesine sebep olacak. Ancak açıklanan tahmini draftlarda ilk 10 sıradan seçilmesi öngörülüyor. Villanova forması ile 17.6 sayı 5.5 ribaund ortalamaları tutturan Bridges, “ 3 and D “ adı verilen hem üçlük atabilen hem de savunma yapan cinsten bir oyuncu. 201 cm boyu ile 2 ve 3 numarada oynayabiliyor. Benzetildiği oyuncu ise Otto Porter Jr.

  • Charlotte Hornets – Kevin Knox

18 yaşında olan Knox, draftın en genç isimlerinden. Boyunun uzunluğu 206 cm. 3 ve 4 numara oynayabilen Knox, Kentuck forması giyiyor. 15.7 sayı 5.3 ribaund ortalamaları ile oynuyor. Oyun stili olarak Paul George’a benzetilmekte.

2018’de çaylak olacak bu oyunculardan beklenti çok yüksek. NBA otoriteleri bu çaylak sınıfından birkaç tane süper yıldız çıkacağını düşünüyor. 22 Haziran 2018 TSİ 02.00’da yapılacak NBA 2018 seçmelerini merakla beklemekteyiz.

 

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz