2018 All-Star Kadroları Belirlendi

1536
NBA
2018 All-Star Kadroları Belirlendi

Bu sezon All-Star karşılaşması seyircilerin karşısına değişik bir formatla çıkıyor. Son yıllarda rekabetten uzak görünen bu maçlar, seyirciler ve NBA çevrelerince büyük tepki çekmeye başlamıştı.

NBA yönetimi de bu durum karşısında ilginç bir karar alarak, bizlerin çocukluğumuzda sokakta top oynarken yaptığımız aldım-verdim usulü bir formata geçiş yaptı. Buna göre, seyirci ve basın mensuplarının oyları ile her iki konferanstan takım kaptanları seçilecek ve yine aynı yöntemle ilk beş ve yedekler belirlenip, iki kaptan da bu oyuncular arasından takımlarını kuracaktı. Buradaki amaç rekabeti üste çıkarmak ve adına yakışır bir All-Star maçı izleyebilmekti. Yapılan oylama sonucu doğu konferansından LeBron James, batı konferansından Stephen Curry kaptan olarak seçildi.

Dün her iki kaptan da belirlenen oyunculardan seçimlerini yaptılar ve takımlar aşağıdaki şekilde oluştu:

Team LeBron

LeBron James – Cleveland Cavaliers (Kaptan)

DeMarcus Cousins – New Orleans Pelicans

Anthony Davis – New Orleans Pelicans

Kevin Durant – Golden State Warriors

Kyrie Irving – Boston Celtics

Yedekler:

LaMarcus Aldridge – San Antonio Spurs, Bradley Beal ­– Washington Wizards, Kevin Love – Cleveland Cavaliers, Victor Oladipo – Indiana Pacers, Kristaps Porzingis – New York Knicks, Russell Westbrook – Oklahama City Thunder, John Wall – Washington Wizards

Team Stephen

Stephen Curry – Golden State Warriors (Kaptan)

Giannis Antetokounmpo – Milwaukee Bucks

DeMar DeRozan – Toronto Raptors

Joel Embiid – Philedelphia 76ers

James Harden – Houston Rockets

Yedekler:

Jimmy Butler – Minnesota Timberwolves, Draymond Green – Golden State Warriors, Al Horford – Boston Celtics, Damian Lillard – Portland Trail Blazers, Kyle Lowry – Toronto Raptors, Klay Thompson – Golden State Warriors, Karl-Anthony Towns – Minnesota Timberwolves

All-Star maçında ne olur, neler yaşanır diye yorum yapmadan önce bu kadroya alınmayan ve büyük tartışma konusu olan yıldızlara bir bakalım:

Paul George: Thunderlı yıldız bu sezon muazzam bir performans sergiliyor. Maç başına 21 sayı ortalaması yakalayan George, % 41 ile üçlük buluyor. Bunun yanında savunmada inanılmaz işler yapıyor. Maç başına 2.2 top çalma ile oynayan PG13, şahsen yılın savunmacısı ödülünde bir numaralı adayım konumunda. Takım arkadaşı Westbrook ‘’ Bir takımdan 4 kişi seçiliyor, seçilemiyorum diye ağlayanlar seçiliyor ama pozisyonunun en iyi iki oyuncusunda biri seçilmiyor’’  diyerek hem Warriors’a hem Lillard’a hem de Durant’a gönderme yaparak bu durumu eleştirmişti. Bence de batı kadrosundan drafta katılan ve bu sezon geçen yıllara göre daha formsuz olan Draymond Green yerine seçilebilirdi.

Chris Paul: CP3 de kadroda kendine yer bulamayanlar arasında. Bu durum oldukça tartışılıyor ancak bu sezon 17 maç kaçırdığını da hesaba katarsak biraz daha anlaşılır gelebilir. 18.8 sayı 8.8 asist ortalamaları tutturan yıldız, oyuncu Harden’ın olmadığı maçlarda Rockets’ı taşıyan isim. Batı kadrosunda yer alan guardların bu sezon çok formda olması onu All-Star’dan uzaklaştıran etmenlerin başında geliyor. Ama tabii ki Chris Paul gibi bir süperstarı bu maçta izlemek isterdik.

Kemba Walker: Maç başına 21.7 sayı ile Hornets’ı hayatta tutan isimlerden olan Kemba’nın da seçilememesi tartışma konusu oldu. Özellikle John Wall’dan daha iyi performans gösterdiğini düşünenler var ki haklı sayılırlar. Walker’a da bu konuda haksızlık yapıldığını düşünüyorum.

 

Andre Drummond: Bu sezon oyununda evrim geçiren oyunculardan biri de Drummond. Yıldız isim hem savunmada hem hücumda kendini oyuna daha çok veriyor. 15.3 ribaund ile NBA’de bu konuda lider olan Drummond’ın, Al Horford yerine bu kadroda yer alması gerektiğini düşünenler var. Horford’un da çok formda olduğunu düşünürsek, kararı siz basketbol severlere bırakıyoruz.

2018 All-Star Maçı

Dönelim asıl konumuza. Son 5 All-Star maçının 4 MVP’sinin LeBron’un takımında olduğunu göz önünde bulundurursak, kadro kalitesi bakımından LeBron Team bir adım önde görünüyor. Eğer maç gerçekten amaçlandığı gibi rekabetçi, daha az şova dayalı bir maç olursa Curry Team’in de şansı olacaktır. LeBron, takımı seçerken homojen bir şekilde seçim yapmamış gibi gözüküyor. Takımda herkes ya uzun ya da guard olarak konumlanmış durumda. Forvet pozisyonundaki eksiklik göze çarpıyor ve maçta bu durum eşleşmelerde sorun yaratabilir. Curry ise daha önce dediği gibi alabildiğince guardı takıma toplamış. Alan paylaşımı bakımından daha doğru bir takım kurmuş gibi. Tabii ki bu durumlar rekabetçi bir maç için geçerli. Eğer eskisi gibi şova dayalı, savunmadan yoksun bir maç olursa All-Star organizasyonu daha da yüksek sesle sorgulanmaya başlanacaktır.

Umarız ki biz basketbol severler olarak bu süperstarların gerçek güçlerini sergilediği kıran kırana bir maç izleriz. Bakalım 16-18 Şubat 2018 tarihleri arasında Staples Center’da oynanacak bu mücadeleyi Team LeBron mu yoksa Team Stephen mı kazanacak hep beraber göreceğiz.

Tayfun Eren

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz