2017 NBA Konferans Finallerinin Özeti

558
2017 NBA Konferans Finallerinin Özeti
2017 NBA Konferans Finallerinin Özeti

NBA’de konferans final serileri geride kaldı ve finalin adı belli oldu. Aslında çok da rekabet halinde geçmeyen, beklentilerin altında kalan bu konferans finallerine bir göz atalım.

Golden State Warriors – San Antonio Spurs (4-0)

Bu seriyi ilk etapta Kawhi Leonard sakatlanmadan önce ve sakatlandıktan sonra diye iki kısımda değerlendirmeye almak gerektiğini düşünüyorum. Kawhi’den önceki kısım aslında çok kısa olmasına rağmen seri açısından çok büyük farklara sahip olduğu ortada. Hemen Oracle Arena’da oynanan serinin ilk maçını hatırlayalım. Spurs rakibine oranla maça çok daha konsantre ve çok daha iyi hazırlanarak girdiğini hepimize gösterdi. İlk yarı oyun ve skor olarak önde götüren Spurs için işler yolunda giderken ikinci yarının hemen başında yaşanan o talihsiz olay serinin de kaderini belirlemiş oldu. Şuta kalktıktan sonra düşerken Zaza’nın ayağına basıp ayağını burkan Leonard sakatlanarak oyun dışında kaldı ve bir daha da seride oynama şansını bulamadı. Bu pozisyonda Zaza bilerek sakatladı gibi birçok tartışma ortaya çıktı ve oynanan basketboldan çok bu pozisyon konuşuldu. Yaptığı hareket kasti miydi değil miydi anlamak gerçekten çok güç ama büyük talihsizlik olduğu ortada. Kawhi sakatlandığı anda Spurs 23 sayı öndeyken, o çıktıktan sonra Golden State Warriors 19-0’lık bir seri yakaladı ve maça tekrar ortak oldu. Maç sonunda da Curry ve Durant’in etkili performanslarıyla maçı 2 sayılık bir farkla kazanmayı başardılar. Bu skor ve bu sakatlık Spurs’e ağır bir yara oldu ve seride de tutunma şansları olmadı. Evlerinde oynadıkları ilk maça çok iyi başlangıç yapmışlardı ancak orda da maça San Antonio adına maça etkili başlayan David Lee de talihsiz bir sakatlık geçirince Spurs moral olarak iyice düştü ve 4-0’ın önüne geçemediler.

Bu seride tartışılması gereken nokta Kawhi Leonard o maç sakatlanmasaydı seri nereye giderdi? İlk maçı kesinlikle kazanırlardı diye düşünüyorum ama sonrasında neler olabileceğini kestirmek zor ama kesin olan nokta bu serinin çok büyük çekişmelere sahne olacağıydı.

Cleveland Cavaliers – Boston Celtics (4-1)

Normal sezonu Doğu 1.si bitiren Boston Celtics ile 2. bitiren Cleveland Cavaliers’ın yolları konferans finalinde kesişmiş oldu. 8-0 lık bir seriyle TD Garden’a gelen Cavs takımı finale kadar güzel adımlarla ilerleyen Boston’a da hiç şans tanımadı. Şöyle ki; bu seride final serisi adına bir rekabet olduğunu ne yazık ki söyleyemeyiz. Hele bir 2. maç var ki maçın ilk yarı sonucu 72-31 ve maç sonucu da 130-86 bitti. Böylesine açık bir fark bir final serisine hiç de yakışır değil. Bu sonuçtan utanacak olmalılar ki 3. maçta deplasmanda hem de Isaiah Thomas olmadan maçı kazandılar. Bu maç, seride maça tutunabildikleri tek maçtı ve seri 4-1 tamamlandı.

Ragıphan Özturan

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz