2017 MVP’si Kim Olur

528
2017 MVP'si Kim Olur
2017 MVP'si Kim Olur

2016-2017 normal sezonunun sonuna gelmiş bulunmaktayız. 10 tane MVP adayı var. Peki MVP olmak için önemli olan şey takım başarısı mı yoksa kişisel başarı mı?

Şimdi 10 MVP adayını inceleyelim.

10) Damian Lillard (2012 draftı 1.tur 6.sıra)

Bitime 2 maç kala Denver ile Batı Konferansında 8.sıra yarışında olan Portland Denver’ın OKC’ye yenilmesi ile play-off biletini kapan son takım oldu. Bu başarı da en büyük pay sahiplerinden biri de Damian Lillard bu sezon 59 sayı ile hem kendi hem de kulüp rekorunu kıran Lillard aynı zaman da sezon içinde 27 sayı 5.9 asist ortalaması ile oynadı ve MVP’lik yarışında kendine 10. sırada yer buldu.

9) DeMar DeRozan (2009 draftı 1.tur 9.sıra)

Kyle Lowry’nin sakatlığından sonra takımı tek başına sırtlayan DeRozan takımını Boston ve CAVS’ın ardından 3. sıradan play-off’lara götürmeyi başardı. Bu sezon 27.3 sayılık performans sergileyen DeRozan MVP’lik yarışında kendine 9. sırada yer buldu.

8) Gordon Hayward (2010 draftı 1.tur 9.sıra)

Bu sezon Utah Jazz’ın mükemmel çıkışında Rudy Gobert ile en büyük mimarlarından olan Hayward takımı Batı Konferansında son maçta 5. sıraya düşerek ev sahibi avantajını LA Clippers’a kaptırsa da Hayward ve Gobert’in performası ile Clippers’ı eleyebilecek seviyedeler Hayward bu sezon 21.9 sayı ve 5.4 ribaund ile oynadı ve MVP’lik yarışında kendine 8. sırada yer buldu.

7) John Wall (2010 draftı 1.tur 1.sıra)

Washington Wizards’ın süperstarı olan Wall bu sezon harika bir performans ortaya koyarak takımını 4. sıradan play-off’lara sokmayı başardı. Wall bu sezon 23.1 sayı 10.7 asist (Harden’dan sonra ligde 2.konumda) ile oynadı. Eğer bu performansı ile oynamaya devam ederse play-off’lar da tüm takımları zorlayabilecek kapasiteye sahipler Wall bu performası ile kendine 7. sırada yer buldu.

6) Isaiah Thomas ( 2011 draftı 2.tur 30.sıra)

2011 yılında son sıradan Sacramanto Kings tarafından draft edilen Isaiah Thomas şuan da Boston Celtics’in süperstarı konumunda bu sezon takımını mükemmel sırtlayan Thomas Toronto’ya 44 ve ardından Miami’ye 52 sayı atarak kariyer rekoru kırdı ve takımını Doğu Konferansı liderliğine taşımayı başardı. Ayrıca bu sezon sadece 6 maç kaçırdı. Bana göre sezonun en çok gelişme gösteren (MIP) oyuncusu konumunda bu sezon 28.9 sayı ile oynayan Isaiah Thomas kendine ancak 6. sıradan yer buldu.

İLGİNÇ BİLGİ!!

Kendinden önce draft edilen oyuncudan sadece 2’si NBA’de forma giydi. Ayrıca bu zamana kadar 60. sıradan draft edilen oyuncular 5000 civarı sayı atarken Isaiah Thomas kariyerinde 6150 sayı attı.

5) Stephen Curry (2009 draftı 1.tur 7.sıra)

Geçtiğimiz iki sezonda MVP olan ve 1 kez de şampiyonluk yaşayan Curry bu sezon başında takıma Durant’in katılmasıyla önceki iki sezondan performans olarak baya uzaklaşmış olsa da hala takımı en zor durumlarda sırtlayabilen bir oyuncu. Bu sezon istenilen performanstan uzakta kalsa da 25.3 sayı, 6.6 asist ve %41 3’lük yüzdesi ile oynadı ve takım olarak play-off’lara lider gittiler ve şampiyonluğun en büyük adayı. Curry bu sezon MVP’lik yarışında 5. sırada kaldı.

4) Kawhi Leonard (2011 draftı 1.tur 15.sıra)

Ligin en iyi savunmacılarından gösterilen Kawhi bu sezon da lige çok iyi başladı. SAS’ta oynayan süperstar ligin en iyi takım oyuncularından biride olabilir bu sezon lige çok iyi başlayan Kawhi ve arkadaşları ligi 2. sırada bitirdiler. Kawhi bu sezon 25.5 sayı ile oynayarak kariyerinin en yüksek ortalamasını tutturdu. Aynı zaman da 1.8 top çalma ortalaması tutturdu istatiksel olarak çok büyük şeyler yapmasa da yaptığı savunma ve oynadığı basketbol ile MVP’liği hak ettiğini herkese kanıtladı ve kendine 4. sırada yer buldu.

3) LeBron James (2003 draftı 1.tur 1.sıra)

Ligin en iyi oyuncularından hatta tüm zamanların Jordan’dan sonra en iyi oyuncusu gösterilen LeBron bu sezona çok iyi başlamasına rağmen normal sezonun sonunu iyi tamamlayamadı ve Doğu Konferansı’nda liderliği Boston Celtics’e kaptırdı. Her şeye rağmen 3 şampiyonluğu bulunan LeBron bu sezon da NBA finalinin en büyük final adaylarından olan bir takımda oynuyor. Bu sezon MVP’likten uzakta kalsa da her şeye rağmen o LEBRON JAMES!!

Aynı zamanda bu sezon 26.4 sayı, 8.6 asist ve 8.7 ribaund ile oynuyor.

2) James Harden (2009 draftı 1.tur 3.sıra)

Bu sezon yeni pozisyonuna geçen ve pozisyonuna mükemmel uyum sağlayan Harden, MVP’liği hak eden isimlerden biri. Sezonu 50+ sayı, 15+ribaund ve 15+ asist ile oynayarak NBA’de ilki başardı. Kişisel oynuyor gibi görünse de, takım olarak da mükemmel işler başardılar; özellikle Harden 29.2 sayı ve 11.2 asist (bu istatistik ile lig lideri) oynadı ve takımını GSW ile SAS’ın arkasından 3. sırada NBA Playoflarına götürmeyi başardı. Aynı zamanda sezonu 22 triple-double ile kapattı.

1) Russell Westbrook (2008 draftı 1.tur 8.sıra)

2016-2017 sezonunda rekorlar kıran Westbrook, MVP’lik yarışında lider konumda ve büyük ihtimalle ödülü kazanan isim olacak. Takım olmayı tam olarak beceremeseler de sadece Westbrook’un sözünün geçtiği bir takım durumundalar. 42 kez triple-double yapan ve 55 yıllık rekoru kıran aynı zamanda Oscar Robertson’dan sonra triple-double ortalamasıyla sezonu bitirmeyi başaran 2.’ci oyuncu oldu. Bu sezon MVP’liği en çok hak eden oyuncu diyebilir miyiz bilmiyorum ama istatiksel olarak mükemmel şeyler başardı diyebiliriz.

-YAZAR’IN FİKRİ-

Şimdi geldik en önemli soruya; MVP seçiminde önemli olan kişisel başarı mı yoksa takım başarısı mı?

Eğer takım başarısı ise MVP ödülünü hak eden isim Isaiah Thomas’tır
Eğer kişisel başarı ise MVP ödülünü hak eden isim Russell Westbrook’tur

Oğuz Çılkın

NBA\'de Günün Sonuçları ve Maç Programı
NBA maç sonuçları ve TV programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz